Haberler

Vali Aslan bahçeye girerek işçilerle fındık topladı

Güncelleme:

Düzce Valisi Selçuk Aslan, fındık bahçesine girerek işçilerle fındık topladı. Fındık üretimi düşüş gösterdi.

Vali Aslan bahçeye girdi, işçilerle fındık topladı

632 bin hektar alanda üretim yapılıyor

DÜZCE - Düzce Valisi Selçuk Aslan, ülkemizin önemli ihracat kalemlerinden biri olan fındık bahçesine girerek işçilerle fındık topladı. Vali Atay, yaşanan iklimsel sebeplerden dolayı fındığın yüzde 15 düştüğünü söyledi.

Karadeniz bölgesinde toplanmasına devam edilen ve binlerce ailenin geçim kaynağı olan fındık, Düzce'de de bir çok noktada toplanılıyor. Düzce Valisi Selçuk Aslan'da Köprübaşı Ömer Efendi Köyü'ne giderek burada fındık işçileri ile bir araya geldi. İşçilerle sohbet eden Vali Aslan, daha sonra fındık topladı.

Fındık hasadı ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Aslan, "Köprübaşı Ömer Efendi Köyü'nde fındık hasadına katıldık. Hasat şenlik havası içerisinde yürütülmekte. İlimizde Ağustos ayının başında alçak kotlarda başlayan fındık hasadı artık yavaş yavaş sona doğru yaklaşıyor. İlimizde 754 bin dekarlık tarım arazisi içerisinde yaklaşık 632 bin dekarlık alanda fındık ekimi yapılmakta. Yıllık ortalama 83 bin ton ilimizin fındık üretimi söz konusu. Ancak bu sene ilkbaharda yaşanan don hadisesi sebebiyle rekoltede yüzde 15'lik bir düşme söz konusu. Tarım ve Orman Bakanlığımız tüm imkanlarıyla fındık ekiminde çiftçilerimizin yanında. Destekleyici primlerine devam etmekte. Biz bereketli olmasını temenni ediyor. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Selçuk Aslan Selçuk Düzce Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title