Haberler

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

"Perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısına 4 Haziran'da son şekli verilecek"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısına 4 Haziran'da son şeklinin verileceğini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında,  Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısının Başbakanlığa gönderildiğini belirterek, "1996 yılından beri ısrarla talep ettiğimiz perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısına 4 Haziran'da son şekli verilecek" ifadesini kullandı.

Yasa tasarısı ile ilgili toplantıya ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile esnaf-sanatkar temsilcilerinin davet edildiğini kaydeden Palandöken, tarafların, görüşlerini yazılı olarak sunacağını açıkladı.

Kampanyalı satışlarda satış süresi 3, iş yerinin tasfiyesi süresi ise 6 ayı geçemeyeceğini kaydeden Palandöken, seri ve sezon sonu, ihraç fazlası, kusurlu ve benzeri malların satışlarının fabrika çıkış fiyatı üzerinden yapılacağını bildirdi.

AVM'lerde esnaf ve sanatkarlar ile kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili ürünlerin satışının yapılması için yer tahsisi yapılacağını açıklayan Palandöken, yöresel ürünlerin satışı için raf alanı ayrılacağını da bildirdi.

Düzenleme ile AVM'lere yapı ruhsatı verilirken, esnaf ve sanatkar odaları birlikleri ile ticaret ve sanayi odalarından görüş alınacağını kaydeden Palandöken, Hafta Tatil Ruhsatı'nın esnaf ve sanatkarları da içine alan, perakende işletmeler için uygulanmayacağını ifade etti.

Tasarının kapsamı

Tasarının kanunlaşması ile haksız rekabetin ortadan kalkacağını ve tüketicilerin güvenle alışveriş yapacağını anlatan Palandöken, tasarı kapsamındaki düzenlemeler hakkında şu bilgileri verdi:

"Perakende sektörü ile ilgili veri tabanı oluşturulması için PERBİS adıyla Perakende Bilgi Sistemi oluşturuluyor. İş yeri açma ve çalışma ruhsatları PERBİS üzerinden elektronik ortamda düzenlenecek.

Üreticiler ve tedarikçiler ile AVM'ler arasında imzalanacak sözleşmelerde bulunması gerekli asgari hususları belirlemeye, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkili olacak.

Büyük mağazalar ve zincir mağazalar ile bayi ve özel yetkili işletmelerin üretici ve tedarikçiden mağaza açılışı ve tadilatı, ciro açığı, banka ve kredi kartı katılım bedeli talep edilemeyecek.

Hızlı tüketim mallarının bedeli 30 gün içinde üretici ve tedarikçiye ödenecek.

Mağaza markalı ürünler üzerine üreticinin tanıtımını öngören (ad, unvan ve marka) bilgileri yazılacak." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

bendevi palandöken türkiye Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Bakmadan Geçme

Yetenekli Bay Cage filmi oyuncuları kim, konusu ne? Yetenekli Bay Cage filmi ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi? Hatayspor'a Davide Ancelotti mi geliyor? Volkan Demirel sonrası Hatayspor'da Ancelotti esintisi! Kadınlara regl izni mi geldi? Hangi belediye, regl izni getirdi, olay ne? Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba Instagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? ASFALT MI ERİDİ? Hangi ilde sıcaklık nedeniyle asfalt eridi, kaç derece? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! ZAHİDE YETİŞ programında ne oldu? CANLI YAYINDA baba kızını mı dövdü, olay ne? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Yeşil Yol filmi konusu ne, oyuncuları kim? Yeşil Yol ne zaman, nerede çekildi? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı kim oldu? TBB Başkanı kim seçildi? 6 Haziran Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Haziran burç yorumları nedir?
Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title