Haberler

Sobacılar Çarşısı esnafı doğal gaza direniyor

Güncelleme:

Van'da yarım asırlık Sobacılar Çarşısı'nda imalat yapan esnaf, doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla kış mevsiminde soba ve benzeri eşyaların tamirini yaparak geçimlerini sürdürüyor.

Van'da yarım asırlık Sobacılar Çarşısı'nda imalat yapan esnaf, doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla kış mevsiminde soba ve benzeri eşyaların tamirini yaparak geçimlerini sürdürüyor.

İpekyolu ilçesinde yer alan ve kentin en eski çarşısı olarak bilinen Sobacılar Çarşısı'nın esnafı; semaver, demlik, tencere, mangal, soba, banyo kazanı gibi birçok temel ihtiyaç malzemesinin üretimini yaparak günümüz koşullarına direniyor. Doğal gaz kullanımının yaygınlaşması ve artan maliyetlere rağmen sobacılık mesleğini devam ettirdiklerini söyleyen Metin Akcan isimli üretici, "Şu an eksik kalan bazı takımların satışını ve tamir işlerini yapıyoruz. Eksik boru, tahta, soba ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Artan fiyatlar herkesi etkilediği gibi bizi de etkiledi. Dolar yükselince malzemeye zam yapıyorlar, dolar düşünce malzemeden yüzde 5 oranında düşüş yaşanıyor, toptancılar fiyatları düşürmüyor. Dolar yükselince anlık zam uyguluyorlar, dolar düşünce hiçbir şey yok aynı fiyattan malzemeyi satıyorlar. Kış aylarının ortalarına doğru artık soba tamiratlarımız oluyor, kova satıyoruz. Bunun dışında doğal gaz kullanımının yaygınlaşması ve Ukrayna dediğimiz kömürün fiyatının çok yüksek olmasından dolayı vatandaşlar çoğunlukla kovalı ve sac sobalara yöneldi" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Van Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title