Haberler

    Silikon Vadisinde Milyon Dolarlık Türk

    Bilkent üniversitesini bitirmiş girişimci ruhlu bir genç, okulu bitirdikten sadece 2 gün sonra soluğu Amerikada alıyor.

    Bilkent üniversitesini bitirmiş girişimci ruhlu bir genç, okulu bitirdikten sadece 2 gün sonra soluğu Amerikada alıyor. Bahsettiğimiz genç uluslararası ilişkiler mezunu olup 2 yıl boyunca hiçbir iş yapmadan sadece ne yapabilirim diye düşünüyor . Ardından arkadaşının evinde kalıyor ve bu dönemde tek yaptığı şey ne yapabilirim? Bu arada bahsettiğimiz gencin çok fazla da geliri olmadığını eklemek gerek.

    Projenin Çıkış Noktası

    Projenin çıkış noktası ise herkesin app kullanması olarak tanımlanıyor. Düşüncede ise ben app yapmadan bu insanlara hangi hizmeti sunabilirim şeklinde gelişiyor . Yazılım ve mühendislik bilmediği halde fikri üzerinde çalışmaya başlıyor bu arada bazı şirketlerde görüşmeleri oluyor . Bir gün e-bay şu anda bir şey yapmıyorsun gel ve bize çalış diyerek kendisine teklif yapıyor . Spontene gelişen olayda yetkililere verdiği cevap ' zaten benim şirketim var neden sizinle çalışayım ' ancak hizmet verebilirim şeklinde oluyor. Yetkililer şirketinin adını soruyor ve  direk mobilaction cevabını veriyor . Bu arada ortada her hangi bir şirket yok ! Şans odur ki şirket ismi boşta . Ebay  bu hizmeti ne kadara sağlıyacağını öğrenmek istiyor . Girişimci kardeşimiz ben bunu şirketçe değerlendirip size geri dönüş yapacağım diyerek görüşmeyi sonlandırıyor . Neticesinde 6 aylık 90.000 $ lık teklifi ebay kabul ediyor .

    Proje Tam Olarak Nasıl Çalışıyor?

    Yaptığı işi kısaca tanımlarsak analiz, data ağırlıklı olarak ilerleyen bir proje olarak ortaya çıkıyor . Kullanıcı analizi gerçekleştirip şirketin aksiyon almasını sağlayan manuel bir sistem olarak açıklanabilir.

    Tüm bunların ardından ise hemen şirket kurulum işlemleri başlıyor ve devamında girişimcimiz hizmet vermeye başlıyor fakat sadece tek başına . Uzun bir süre tek başına çalışıyor ve bu sırada farklı işlerde alıyor . Tüm bunlarından ardından 15 müşterisi oluyor ve tüm bu müşteri sayısı 6 ay içerisinde gerçekleşiyor.

    1 Milyon Dolarlık İlk Yatırım

    Çalıştığı müşterilerden bir tanesi işi manuelden çıkartıp otomatik hale getirmesini ve tek başına bu işin çok zor olacağını büyümesi gerektiğini söylüyor. Para harcamak istemeyen girişimci kardeşimiz  müşterisinden ilk yatırımını alıyor . 1.000.000 $ !!!

    Şirketini büyütüyor, yatırımlar alıyor ve şu anda artık silikon  vadisinde büyük bir şirket .

    Daha öncekida belirttiğim şans unsurunu doğrulayan gerçek bir olay .Şirket yok, çalışan yok, İngilizce çok iyi değil, yazılımcı ve mühendis değil ama sonuç başarı . Bütün her şey istediği gibi gitmesi ve süreç yönetiminin iyi yapılması  başarıyı getiriyor .  Karşınızda Silikon vadisinin Türk girişimcisi Aykut Karaalioğlu .

    Kaynak: Kucukisletmeler.com / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

    Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

    Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

    Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

    Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

    Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

    Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

    Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title