Haberler

Samsun: Bakkallar, Süper Marketlerle Rekabet Edemiyor

Sermayelerinin Yetersiz Olması Nedeniyle Teknolojik Gelişmelere Ayak Uyduramayan Bakkalların, Art Arda Açılan Hiper ve Süper Marketlerle Rekabet Edemeyerek Bir Bir Kapandığı Bildirildi.

Sermayelerinin yetersiz olması nedeniyle teknolojik gelişmelere ayak uyduramayan bakkalların, art arda açılan hiper ve süper marketlerle rekabet edemeyerek bir bir kapandığı bildirildi.

Samsun'da 1998 yılında 5 bin olan bakkal sayısı bu yıl 2 bin 300'e düşerken, 2007 yılında ise bu rakamın bin 500'lere kadar gerileyeceği tahmin ediliyor. Bakkalların perakendecilik sektöründeki pazar payının yüzde 35 olduğu, açılan süper ve hiper marketler nedeniyle bu oranın her geçen gün azalmaya devam ettiği bildirildi. Samsun'da 2006 yılında 150 bakkal açılırken, 250 bakkallın kepenk kapattığı öğrenildi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, bakkalların giderek azalmasındaki sebeplerin başında artan rekabet, teknolojik gelişmeye ayak uyduramamak ve sermaye yetersizliğinin geldiğini söyledi. Perakendecilik sektöründe mahalle bakkalının yerini süper marketler ve hiper marketler alırken, bakkalın veresiye defterinin yerini ise kredi kartlarının aldığına dikkat çeken Sakoğlu, "Bakkal esnafının yapması gereken teknolojik yenilikleri takip etmek ve sermayelerini birleştirmektir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title