Haberler

Rusya'ya 'Küçük Osmanbey' Kurup İhracatı Tam İkiye Katlayacaklar

Yılda Yaklaşık 7 Milyar Dolar İhracat Gerçekleştiren Osmanbey'deki 4 Bin Tekstil ve Hazır Giyim Firması İhracatı İkiye Katlamak İçin Yeni Bir Projeye İmza Atmaya Hazırlanıyor.

Yılda yaklaşık 7 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Osmanbey’deki 4 bin tekstil ve hazır giyim firması ihracatı ikiye katlamak için yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

"İhracatı ikiye katlamak için Rusya’da ’küçük Osmanbey’ kuracağız" diyen OTİAD Başkanı Gaffar Koca, diğer ülkelerde de benzer projeler yapacaklarını belirtti.

BUGÜN 60 ülkeye 7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren ve Türk tekstilinin adete can damarı konumunda olan Osmanbeyli işadamları büyük bir projeye imza atıyor. Rusya başta olmak üzere Almanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştiren Osmanbey’deki bazı firmalar Rusya pazarında kendi mağazasıyla boy gösterecek. Bu bölgede küçük bir Osmanbey yaratacaklarını söyleyen Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) Başkanı Gaffar Koca, "Türkiye’den bavul ticaretiyle yapılan ihracat maliyetleri artmaya başladı. Özellikle Rusya pazarındaki müşterilerimiz bölgeye çok sık gelmiyor. Biz de bu proje ile birlikte hem ihracatımızı ikiye katlamayı hem de yeni markalar yaratmayı planlıyoruz" dedi.

TEKSTİLCİYİ BİRLEŞTİRECEĞİZ: Gaffar Koca, ihracatçı firmaların son dönemlerde kur baskısı nedeniyle çok büyük kayıpları bulunduğunu dile getirerek, "Birde buna kargo maliyetlerinin yüksekliği eklenince, bölgedeki müşteri oranı düşmeye başladı. Biz de bazı firmalarla beraber çalışarak Rusya’da mağaza açacağız. Aynı zamanda o bölgede bulunan Türk tekstilcilerini de bir araya getireceğiz" diye konuştu. Osmanbey’in tekstilde bir cazibe merkezi olduğunu anlatan Koca konuşmasını şöyle sürdürdü: "Osmanbey’in en büyük özelliği 10 gün içerisinde vitrinlerin yenileniyor olması. Bölgede tekstil ve hazır giyim adına her şey bulunuyor. Şimdi ihracat pazarlarında kendi mağazalarımızı açarak Türkiye’den ihracatı ikiye katlamayı planlıyoruz. Bu sistemi 2-3 yıl içerisinde Almanya ve Fransa’da da uygulamayı düşünüyoruz."

50 MİLYON DOLAR: Gaffar Koca, 700 bin kişinin istihdam edildiği Osmanbey’de lojistik sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek, "Bu bölgeden bavul ticareti ile ihracat gerçekleşiyor. Bu sistemi biz tercih etmiyoruz. Ancak Rusya’daki işadamları kayıt altına girmekten kaçınıyor" dedi. Koca şöyle devam etti: "Müşterinin ayağına gitme kararı aldık. Yaklaşık 40 firmanın sahibiyle birlikte bölgede yatırım yapacağız. Bu bölgeye götürdüğümüz malları kendi mağazalarımızda hem toptan olarak hem de direk tüketici odaklı satacağız. Bölgedeki toplam yatırımımız ise yaklaşık 50 milyon dolar olacak. Ekonomik savaşın içinden bu yöntem ile kurtulmayı planlıyoruz. Yıl başına kadar bu iş için düğmeye basacağız."

60 ÜLKEYE İHRACAT: Son dönemlerde tekstil ihracatçılarının girdi maliyetlerinin çok yükseldiğini ve düşük kur ile baş edemediklerini vurgulayan Koca, 7 milyar dolarlık ihracatı bulunan Osmanbey’de birçok firmanın kapandığını ve düşük kur nedeniyle istihdam sayısının da azalacağını kaydetti. Osmanbey’deki 4 bin firmanın 60 ülkeye ihracat yaptığını hatırlatan Koca, Osmanbey’in Türk tekstilinin can damarı konumunda olduğunu dile getirdi.

60 bin tanıtım filmi hazırlattık

OSMANBEY’in dünya pazarındaki gücünü artırmak adına bir tanıtım filmi hazırladıklarını söyleyen Gaffar Koca, "Bu film aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımı olacak. Firmalarımız ihracat yaptıkları müşterilere bu filmi verecek" dedi. Tanıtım filminden 60 bin adet hazırlattıklarını belirten Koca, "Bazı havayolu şirketleri ile görüşmeler halindeyiz. Önümüzdeki dönemde bu havayolu şirketlerinde de filmi yayınlatmayı planlıyoruz" diye devam etti.

Rakamlarla Osmanbey

4 firma faaliyet gösteriyor.

700 bin çalışan var.

60 ülkeye ihracat yapılıyor.

İhracatı 7 milyar dolar.

İhracat hedefi 14 milyar dolar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title