Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: İşsizliği Çözeceğiz

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'yi 2023'te hak ettiği seviyeye bu hükümetin (62. Hükümet) de adımlarıyla birlikte getireceğiz" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Tomarza ilçesine bağlı Dadaloğlu Mahallesi'nde düzenlenen 25. Ulusal ve 15. Uluslararası Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği'ne katılan Yılmaz, halk ozanı Dadaloğlu'nun anıtını ziyaret etti.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yılmaz, "Yeni hükümet göreve başladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, 62. Hükümet'in 306 milletvekilinin güvenine mazhar olduğunu söyledi.

Hükümetin 2023 hedefini anımsatan Yılmaz, Türk halkına layık Türkiye'yi oluşturacaklarını belirtti.

"İŞSİZLİĞİ DE ÇÖZECEĞİZ"

Yılmaz, daha özgür, daha müreffeh ve daha zengin bir Türkiye oluşturmak için çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnşallah biz bunu başaracağız. 2023'te 2 trilyon dolar milli gelir, kişi başına düşen 25 bin dolar ve 500 milyar dolarlık ihracat hedefi var. Bu kadar ihracatı yapabilmek için üretebilmek lazım. Üretebilmek için de çok fabrika yapabilmek lazım. Çok fabrika yaptığımız zaman da inşallah Türkiye'nin en büyük problemi işsizliği de çözeceğiz. Her eve ekmek girecek, herkesin bir iş kapısı olacak. Dolayısıyla Türkiye'yi 2023'te hak ettiği seviyeye bu hükümetin (62. Hükümet) de adımlarıyla birlikte getireceğiz. Haziran ayında seçimler var, Allah nasip ederse 2015 seçimlerini aldığımız zaman 2023'ü de hep birlikte yüz akıyla görürüz diye düşünüyoruz. Bu hükümetten beklentisi olanlar, 77 milyon Türk halkıyla sınırlı değil. Bütün mazlum milletler ve kültür coğrafyamızdaki, yedi iklimdeki bütün insanların beklentisi Türkiye'dir."

Yılmaz, Türkiye'nin zengin ve güçlü olmasının kültür coğrafyasındaki bütün insanlar açısından önemini vurguladı.

Bedelli askerlikle ilgili soruları cevapsız bırakan Yılmaz, Dadaloğlu Anıtı'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra şenliğin yapılacağı alana geçti. - Kayseri

Kaynak: AA / Ekonomi

Tomarza Kayseri Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title