Haberler

Migros'a "En İyi Mağaza İçi Çözümleri"Ödülü

Migros, OBASE ile beraber geliştirdiği "Benim Ofisim" projesi EuroCIS 2013 "Avrupa Perakende Teknolojileri Ödülleri" töreninde "En İyi Mağaza İçi Çözümleri" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Migros, OBASE ile beraber geliştirdiği "Benim Ofisim" projesi EuroCIS 2013 "Avrupa Perakende Teknolojileri Ödülleri" töreninde "En İyi Mağaza İçi Çözümleri" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Migros'tan yapılan açıklamaya göre, dünyada yükselen ve geleceği şekillendireceği düşünülen mobil trendinden etkilenen ve mağazacılık anlayışını baştan aşağıya bu trende göre yenileyen Migros, "Benim Ofisim" adını verdikleri MicroStrategy Mobil platformunu OBASE ile geliştirerek ülke genelinde 850 mağaza yöneticisinin ofis ortamını iPad'lere taşıdı.

"Benim Ofisim" projesi, mağazayı mağaza içinde yönetmek, mağaza yöneticisinin sadece satış ve operasyon odaklı çalışmasını yaparken daha hızlı, verimli ve karlı kararlar almasını sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

20 dashboard ve 30 rapor ile hayata geçirilen projede interaktif satış performansı verisi, stok seviyeleri, harita üzerinden detaylı rakip analizi bilgisi, raf yerleşimi görüntüsü ve diğer kritik KPI'lar anlık olarak takip edilebiliyor. Mağaza yöneticileri mağaza satış alanında dolaşırken görsel dashboar'ları üzerinden problemli konuları ve istisnai durumları hızlıca farkedip, önemli iş kararlarını tablet üzerinde birkaç dokunuş ve çekme ile alabiliyorlar.

- Migros, "Benim Ofisim" ile karlılığını ve verimliliğini artırdı

Migros Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü Kerim Tatlıcı, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye ve dünya gıda perakende sektöründe önemli bir inovasyona imza attıklarını vurguladı.

Tatlıcı, şunları kaydetti:

"Migros sahip olduğu insan kaynağına olan güvenin yanı sıra, teknolojik gelişmelerin faydasını müşterilerine sunarak her zaman bir adım önde yoluna devam etmektedir. Bu büyüklükteki bir proje için OBASE ve MicroStrategy Mobil Platformu-nu çok esnek, sağlam ve güçlü bir yapı oldukları için seçtik. İş ve insan odaklı çalışıyorlar. OBASE perakende sektörüne yönelik geliştirdiği performansı yüksek uygulamalara sahip bir firma ve iş zekası yazılımları alanında iş ortağı MicroStrategy ile uzun yıllardır başarılı uygulamalar geliştiriyor.

Benim Ofisim'in tüm dünyada sağladığı başarılardan aldığımız güçle, diğer iş süreçlerinde de bu mobiliteyi kullanmaya karar verdik. İlk pilot çalışmayı depolarda, depo müdürleri ve depo yönetimi anlayışında değişiklik şeklinde planladık. Uygulamanın da desteği ile son bir yıl içerisinde rafta mal bulunurluğunu yüzde 3 artırdık. Ayrıca bu proje ile operasyonel verimlilik artarken, mağazalarda basılan raporlar yüzde 40 azaldı. Tüm raporlar en fazla üç saniyede tablet ekranına yansıyor. Dünya-da daha önce yapılmayan bu proje bizim için Migros'un geleceğe bir yatırımı olarak ön plana çıkmaktadır."

Muhabir: Bahar Kara

Yayıncı: Hasan Arslan - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Migros Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title