Haberler

Mastercard Temassız Ödemelere Hız Veriyor

MasterCard Avrupa’da 2020 yılına kadar temassız ödemeleri standart hale getirme hedefini açıkladı.

MasterCard Avrupa'da 2020 yılına kadar temassız ödemeleri standart hale getirme hedefini açıkladı.

MasterCard temassız ödemeyi Avrupa'da standart hale getirmeyi hedefliyor. MasterCard Avrupa Bölge Başkanı Javier Perez konu hakkında şunları söyledi: "Halihazırda Avrupa'daki 36 ülkede temassız kartlar ve NFC özellikli cihazlar ödemede kullanılabiliyor. Avrupalıların bu güvenli ve pratik ödeme yönteminden memnuniyet duydukları gayet açık. IHS Technology araştırmasında, önümüzdeki beş sene içerisinde NFC özellikli cep telefonlarının satışının dört kat artacağı tahmin ediliyor. Avrupa'nın neresinde olursanız olun, MasterCard mobil ve temassız ödemelerin güvenli ve pratik şekilde tamamlanmasını taahhüt ediyor. Tüketicilerin ödemelerini istedikleri yerde istedikleri şekilde yapabilmeleri artık çok daha kolay olacak."

MasterCard, POS terminallerinin ideal sürede temassız ödemelere hazır olabilmesi için gereken uyumluluk tarihlerini de açıkladı. En geç 1 Ocak 2020'de olmak üzere, mevcut POS terminalleri kullanım süreleri dolduğunda temassız POS terminalleriyle değiştirilebilecek. Yeni üretilen POS terminalleri, en geç 1 Ocak 2016 itibariyle yeni temassız ödeme standardına uyumlu olacak.

Bu teknolojinin tüketiciler tarafından ne kadar hızlı benimsendiğini anlamak amacıyla 1 Kasım 2013 - 30 Nisan 2014 tarihleri arasında Prime Research tarafından yapılan bir temassız ödeme araştırması, tüketicilerin temassız ödeme kolaylığını keyifle kullandığını ve işletmelerin bu teknolojiyi hızla benimsediklerini gösterdi. Prime Research araştırmasına göre, tüketicilerin temassız ödeme seçeneğini deneyimleme isteği ve günlük bazda tecrübe etme sıklığı açısından Avrupa'da en üst sıralarda bulunan ülkeler İngiltere, Polonya, Rusya, İtalya, Macaristan ve Fransa.

MasterCard Avrupa Temassız Ödemeler Müdürü Chris Kangas, şunları söyledi: "Sadece 2013 yılında Avrupa'da MasterCard ve Maestro ile yapılan temassız işlem sayısı üç katına çıktı. Bu harcamaların işlem hacmiyse dört kat yükseldi. Temassız ödeme kullanıcıları sosyal medyada temassız kullanımı sevdiklerini ve bunu daha fazla noktada kullanmak istediklerini söylüyorlar. Bugün duyurduğumuz yeni hedefimiz, temassız teknoloji için yeni kilometre taşını gösteren önemli bir adım olacak." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mastercard Ekonomi Haberler

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

'Karısını dövüyor' diye öldüresiye dayak yemişti: Şiddet uygulamadı, kimseye kocamı dövün demedim

"Karısını dövüyor" diye öldüresiye dayak yemişti: Şiddet uygulamadı, kimseye kocamı dövün demedim

Bakmadan Geçme

Sakız Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sakız Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Marmaris'in en iyi plajları! Kızkumu Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Büyükada / Aya Nikola plajı nerede, nasıl gidilir? Marmaris'in en iyi plajları! Kleopatra Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Rodos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Rodos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Midilli Adası'na (Lesvos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Midilli Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Salih Tanrıkulu kimdir? Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu kaç yaşında, nereli? 7 HAZİRAN 2024 ANLIK ALTIN FİYATLARI! Bugün altın ne kadar, kaç TL? YKS öncesi ÖSYM uyardı! #128226 ÖSYM adaylara hangi uyarılarda bulundu? CUMA NAMAZI SAATİ İL İL 7 HAZİRAN | İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Cuma namazı kaçta okunuyor? Diyanet'in Cuma namazı vakitleri! BİM AKTÜEL KATALOĞU 7 HAZİRAN CUMA! BİM aktüel ürünler kataloğunda bugün neler satışa çıktı? Araç aksesuarları, bisiklet, tencere seti... TYT saat kaçta başlıyor? TYT saat kaçta başlayıp kaçta bitecek? CUMA MESAJLARI 7 HAZİRAN: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 8-9 HAZİRAN | Hafta sonu hava sıcaklığı kaç derece olacak? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak?
Esenyurt'ta ilginç tartışma! Sokak ortasında boynuna kemer takıp kollarını ısırdı

Esenyurt'ta ilginç tartışma! Sokak ortasında boynuna kemer takıp kollarını ısırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title