Haberler

Macos High Sierra Yayınlandı!

Apple'ın Haziran ayında düzenlediği WWDC 2017 etkinliğinde iOS 11 ile birlikte duyurusunu gerçekleştirdiği yeni işletim sistemi macOS High Sierra, sunduğu onlarca farklı yenilik ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Apple"ın Haziran ayında düzenlediği WWDC 2017 etkinliğinde iOS 11 ile birlikte duyurusunu gerçekleştirdiği yeni işletim sistemi macOS High Sierra, sunduğu onlarca farklı yenilik ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Geçtiğimiz hafta iOS 11"i kullanıcılar ile buluşturan Apple, 12 Eylül günü gerçekleştirdiği lansmanda, yaklaşık üç buçuk ay boyunca test ettiği yeni işletim sistemini 25 Eylül tarihinde yayınlanacağını açıklamıştı.

Beklenen gün geldi ve kullanıcı deneyimini ve performansı artırmaya yönelik yeniliklere ev sahipliği yapan macOS High Sierra yayınlandı!

macOS High Sierra ne tür yenilikler sunuyor?

10.13 sürüm numarasıyla karşımıza çıkan macOS High Sierra ile birlikte çok daha işlevsel hale getirilen Fotoğraflar uygulaması, yeni kenar çubuğu sayesinde aradığınız dosyalara hızlıca ulaşabilmenizi ve fotoğraflarınızı kriterlerinize göre kolayca filtreleyebilmenizi sağlıyor.

Bunun yanı sıra yeni seçim sayacı ile hangi fotoğraf ve videoları seçtiğinizi takip eden uygulama, sürükleyip bırakma hareketiyle bunları bir albüme veya masaüstünüze aktarmanıza imkan tanıyor.

macOS"un yapı taşı haline gelen ve en büyük yeniliklerin sunulduğu uygulamalardan birisi olan Safari, beklenmedik anlarda ortaya çıkan, tercihiniz dışındaki videoların otomatik olarak oynatılmasını engelliyor.

Yakınlaştırma düzeyi, konum izinleri, bildirimler ve içerik engelleyicisi gibi ayarları her web sitesi için ayrı ayrı belirleyerek web sitelerini dilediğiniz gibi kişiselleştirmenizi sağlayan Safari, akıllı takip koruması özelliği ile gerçekleştirdiğiniz işlemlerin takip edilmesinin önüne geçiyor.

Mac kullanıcıların sıkça kullandığı uygulamalardan birisi olan Notlar ise, tablo desteği sayesinde artık hesaplamalar yapmanıza imkan tanırken, önemli notlarınızı uygulamanın en üstüne sabitleyebilmenizi sağlıyor.

Metal teknolojisi ile uygulamaların grafik kartının gücünden sonuna kadar yararlanabilmesini hedefleyen Apple, bu sayede ciddi bir performans artışı sağlıyor.

Bunun yanı sıra, 4K videonun giderek popülerleşmesiyle birlikte oldukça yaygınlaşan ve H.264"e kıyasla videoları yüzde 40"a kadar daha fazla sıkıştırabilen H.265 video sıkıştırma standardı yeni MacOS ile birlikte sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor.

macOS High Sierra nasıl indirilir?

Kullanıcılar 2009 ve sonrasında satışa sunulan Macbook ve iMac"lerin yanı sıra, 2010 ve sonrasında satışa sunulan Macbook Air, Macbook Pro, Mac Mini ve Mac Pro sahiplerinin kullanımına sunulan MacOS High Sierra sürümünü App Store üzerinden indirerek bilgisayarlarına kurabilirler.

Kaynak: Shiftdelete / Ekonomi

Macbook Eylül Apple Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title