Haberler

Lisinia Doğal Yaşam Merkezi Havadan Böyle Görüntülendi

Lisinia Doğal Yaşam Merkezi havadan böyle görüntülendi Burdur'da aromatik bitkilerin yağı çıkartılıyor Lisinia'da yetiştirilen adaçayı ve kekik hasadı yapılarak yağları doğal olarak çıkartılıp ülke ekonomisine kazandırılıyorBURDUR - Burdur Gölü kıyısındaki Lisinia'da aromatik bitkilerin...

Lisinia Doğal Yaşam Merkezi havadan böyle görüntülendi

Burdur'da aromatik bitkilerin yağı çıkartılıyor

Lisinia'da yetiştirilen adaçayı ve kekik hasadı yapılarak yağları doğal olarak çıkartılıp ülke ekonomisine kazandırılıyor

BURDUR - Burdur Gölü kıyısındaki Lisinia'da aromatik bitkilerin yağı çıkartılıyor. Lisinia Doğal Yaşam Merkezi Sorumlusu Öztürk Sarıca, tarımın aromatik bitti türüne yönelmesi gerektiğini belirtti.

Burdur Gölü kıyısında yer alan Lisinia'da yetiştirilen adaçayı ve kekik hasadı yapıldı. Akçaköy Lavanta Deresi'nde 500 dekar alanda yetiştirilen adaçayı ve kekikler köylüler ve Lisinia gönüllüleri tarafından toplandı. İki gün bekledikten sonra traktör yardımıyla Lisinia'ya getirtilen aromatik bitkiler özel olarak hazırlanan kazanlarda kaynatıldıktan sonra yağı çıkartıldı. Lavanta kadar adaçayının da çok önemli olduğunu ve 500 dekar alanda Adaçayı dikimi yapıldığını açıklayan Lisinia Doğal Yaşam Merkezi Sorumlusu Veteriner Öztürk Sarıca her kesimin lavantaya yöneldiğini belirterek, lavanta kadar adaçayının da önemli olduğunu vurguladı. Sarıca, "Lavanta deresinde 500 dekara yakın Adaçayı yetiştirdik, Aromatik bitkilerin özellikle yağları çok değerli, Lavanta, adaçayı, Kekik ve kantron yağlarını doğal olarak çıkartıp ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz" dedi.

"Tarımda az su ile üretim yapılmalı"

İklimlerde değişiklik olduğunu aktaran Sarıca, "Tarımda su kullanımın en az ürünlerin yetiştirilmesi gerekir. Lisinia da hem Lavanta hem de Adaçayı bitki türünün az su ile yetiştirilebildiği Akçaköy Lavanta Deresi'nde, 300 dekar da kekik üretimimiz var. Bu ürünler suya ihtiyaç duymadan hatta bölgemizde meydana gelen dolu afetinden en az etkilenen bir bitki türüdür. Kekik üretiminin lavanta kadar gelişmesi ve özellikle tarımın bu aromatik bitti türüne yönelmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Burdur Ekonomi Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title