Haberler

Kfib Başkanı Edip Sevinç'ten Basında Yer Alan Fındık Haberlerine Tepki

Karadeniz Fındık İhracatçılar Birliği Başkanı İlyas Edip Sevinç, fındık ithalatının sınır ticareti kapsamında serbest bırakıldığına ilişkin basında yer alan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Karadeniz Fındık İhracatçılar Birliği Başkanı İlyas Edip Sevinç, fındık ithalatının sınır ticareti kapsamında serbest bırakıldığına ilişkin basında yer alan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada "Böyle bir uygulama hiçbir zaman serbest bırakılmamıştır" diyen Sevinç "Kanun, tebliğ ilişkisini bilmeyenler bir yanlış anlama ile 'fındık ithalatı serbest bırakıldı' haber yayınlamışlar. 13 Aralık 2016 günü 29917 sayılı resmi gazetede yayınlanan tebliğ ile bu tebliğin yürürlükten kaldırıldığı 16 Haziran 2009 tarih ve 27260 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan bir önceki tebliğin ilgili maddelerin incelendiğinde fındık ithalatının serbest bırakılmadığı açıkça anlaşılır. Ancak zaten sürekli yanlış beyanlarla sektörü ve özellikle üreticiyi yanıltan bazı Ziraat Odaları Başkanları yine aynı şekilde davranıyor. Bavul ticareti ile 2015-2016 yıllarında Türkiye'ye Gürcistan'dan 150 bin ton fındık girmiş' El insaf! Ayıptır, ayıp. Öncelikle resmi makamları töhmet altında bırakıyor. Ancak saçmalamanın bu kadarı da olmaz" ifadelerinde bulundu.

"150 ton kaç bavul eder sizin haberiniz var mı?"

Karadeniz Fındık İhracatçılar Birliği Başkanı İlyas Edip Sevinç "150 bin ton kaç milyon bavula sığar haberiniz var mı?" diye sorarak "150 bin tonun 150 milyon kilo olduğunu bilin ve ondan sonra bavul hesabı yapın. Ayrıca kamyonla Türkiye'ye fındık girdiğini iddia edip, Gümrük Bakanlığımızı'da itham edenler bu iddialarını ispat etmek zorundadırlar. Toplam rekoltesi yıllık maksimum 70-80 bin ton civarında Gürcistan ve Azerbaycan dünyaya hiç fındık satmadılar da tüm fındığı Türkiye'ye soktular öyle mi? Öyle değil beyler. Siz saçma beyanlarla Türk ihracatçısını karalayıp, üreticiyi yanıltıp ihracatı engellerken Gürcistan, Azerbaycan, İtalya o yıllarda çoktan fındığını satmış stokta Türkiyemizde kalmıştı bile. 150 bin ton saçmalığını sınır ticareti saçmalığında değil de, yalan yanlış yaptığınız rekolte tahminlerinizde ararsanız bulabilirsiniz" açıklamasında bulundu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Azerbaycan Karadeniz Gürcistan Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title