Haberler

Kebap Yasağı Floransa'ya Sıçradı

Güncelleme:

İtalya'nın Verona kentinde geçen ay kebap gibi etnik yemek satan işletmelere getirilen yasağın bir benzeri Floransa'da da uygulanmaya başlayacak.

Floransa belediyesi, "kentin kimliğini ve yemek kalitesini korumak" amacıyla, tarihi merkezde yemek satan işletmelerin ürünlerinin yüzde 70'inin yerel olması koşulunu getirdi.

Floransa Belediye Meclisi'nin kararına göre Floransa kent merkezindeki restoran ve büfeler, en az yüzde 70 oranında Toskana bölgesine ait ürünlere yer vermek zorunda olacak.

Gıda işletmelerinin sattığı ürünlerin büyük kısmının yerellik sertifikalarına sahip olması ya da bölgenin tipik gıda ürünleri listesine dâhil olması şartı aranacak. Ancak "kaliteli" etnik işletmelere proje bazında ve belediyeye bağlı bir komisyonun onayıyla istisnai izinler verilebilecek.

"KENT ZOR DURUMDA KALIYOR"

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, birkaç yıl önce getirilen yasalarla herhangi bir izin ya da kontrole tabi olmaksızın gıda işletmesi açılmasına imkân tanındığını ve bu durumun tarihi kentleri zor durumda bıraktığını söyledi.

Nardello, "Bunun sonucunda, kent merkezinde satılan yiyeceklerin kültürel değerleri bozuldu. Bu vasıfsızlaşmaya karşı bir filtre uygulamak istiyoruz. Kent merkezinde haftada bir restoran açılıyor. Kitlesel olarak üretilen gıdalar bizim geleneksek yemek işletmelerimizin yerini alıyor. Buna bir son vermeliyiz" dedi.

Belediyenin kararı, geriye dönük olarak da uygulanacak. Ancak restoranlar bu uygulamadan muaf tutulacak. Yemek büfeleri ve dükkânlara ise "yüzde 70 yerel ürün" şartını yerine getirmeleri için 3 yıl süre tanınacak.

"KEBABA VEDA"

Floransa belediyesinin bu kararı İtalyan basınında, en yaygın etnik yemek türlerinden biri olması nedeniyle "kebaba veda" gibi ifadelerle duyuruldu. Bazı kesimlerden karara destek gelirken, kimileri de belediyeyi eleştirdi.

Floransa'daki ünlü Enoteca Pinchiorri restoranının sahibi ve şefi Annie Feolde, "Artık dünya küçüldü, kendi içimize kapanamayız" diye tepki gösterdi.

Dünyanın birçok ülkesinde İtalyan gıda ürünleri satan Eataly'nin kurucusu Oscar Farinetti ise "Kötü bir fikir değil ama yüzde 70 çok yüksek bir oran gibi görünüyor" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Floransa Toskana Alışveriş Advertorial Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Ortalık yangın yeri! Aziz Yıldırım'dan Acun'a: Kaşınıyor gerizekalı

Ortalık yangın yeri! Aziz Yıldırım'dan Acun'a: Kaşınıyor gerizekalı

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam yapılacak mı? Emekli ve memura zam var mı? Çimen Kızılcık Şerbeti dizisinden gitti mi, ayrılıyor mu? Selin Türkmen Kızılcık Şerbeti dizisinden neden ayrılıyor? Müjde Uzman Kızılcık Şerbeti dizisinden gidiyor mu? Kızılcık Şerbeti dizisinden ayrılan oyuncular kim? Aziz Yıldırım, Acun Ilıcalı olayı ne? Aziz Yıldırım Acun Ilıcalı'ya ne dedi, hakaret mi etti? Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Kayseri'de olay yerinden görüntüler! ERDEN TİMUR KİMDİR? Erden Timur kaç yaşında, nereli, istifa etti mi? Erden Timur istifa mı, neden Galatasaray'dan istifa etti? Erden Timur ne iş yapıyor? Bahar 15. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! 4 Haziran TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 4 Haziran Salı ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Kolay kilo vermenin sırrı! Karpuz diyeti nedir? Nasıl yapılır? Kayseri'de eğitim uçağın neden düştü, ölü var mı? Kayseri'de uçak kazası olayı nedir, ne oldu? Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Kayseri uçak kazasında ölü ve yaralı var mı? Son durum nedir? SON DAKİKA: KAYSERİ'DE EĞİTİM UÇAĞI MI DÜŞTÜ? Eğitim uçağı nerede düştü, kaç ölü var? Yonca Evcimik kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yonca Evcimik kaç yaşında, nereli? Yonca Evcimik biyografisi! Selin Türkmen kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen kaç yaşında ve nereli?
Kayseri'de eğitim uçağı düştü: 2 pilot şehit oldu

Kayseri'de eğitim uçağı düştü: 2 pilot şehit oldu

500

Yorumlar (63)

KAYSERİLİ-1:

BİZ DE BURGERLERİ VE PİZZA YI YASAKLAYALIM.

37
2
yanıtYanıtla
derya:

Hamburgeri ağzıma bile sürmüyorum hazır hamburger etinde ne kullandıkları belli değil bir kere yemiştim ishal oldum, en iyisi yöresel yemeklerimiz

yanıt6
yanıt0
cevat:

Pizzaları yasaklasak. . . AB Kriterlerine aykırı derler. . İtalyan Makarnalarının KEBAP Karşısında hiçbir şansı olmadığını biliyorlar. .

24
1
yanıtYanıtla
ksk:

kardeşim sende pizzayı yasakla ozaman elalem döneri kebabı yasaklıyo sen kendi ülkende hamburgeri pizzayı öve öve satıyon aaaa pardon biz yasaklarsak geziciler ayaklanır burası özgür ülke değil diye ama italya almanya kebabı yasaklayınca onlar modern ülke oluyo pardon !

18
1
yanıtYanıtla
MUZAFFER:

derhal pizalar ve domusdoslar kapatılması lazım çünkü içinde katkı nevar ne yok belli degil misilleme yapılması lazım

18
1
yanıtYanıtla
Yasin BÖRÜ:

Mc. Dnl. ve diğerlerini hatta pizacılarıda biz yasaklayalım

18
1
yanıtYanıtla
VIVA. ITALIA:

ITALYANLAR. AVRUPANIN. EN. UYANIK. MILLETIDIR. VEDE. SAPINA. KADAR. MILLIYETCIDIRLER. AYNI. SIZ. TURKLER. GIBI. BU. YUZDEN. HOSUNUZA. GITMIYOR. DEGILMI. CUNKI. DIGER. APTAL. AVRUPALILAR. GIBI. PANTOLONLARINI. INDIRMIYORLAR. SIZE.

3
15
yanıtYanıtla
osmanlı torunu:

Şöyle yağlı yağlı domuz sote yesinlerde milliyetçilik duyguları kabarsın İtalyanların. Zihniyete bak. Avrupalılar bizim sayemizde Allah ın helal kıldığı sağlıklı sığır etinden tüketmiş oluyor . Almanya ya bak Avrupanın en güçlü devleti

yanıt5
yanıt4
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ .:

BİZİM SALAKLARDA PİZZAYI YASAKLASIN

14
2
yanıtYanıtla
ahmet:

isabetli olmuş. kebabta kötü kıyma bozulmuş et kullanılsa bile belli olmuyor. nasıl etli çiğköfte yasak ise kebap olayı da yasaklanmalı

11
4
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title