Haberler

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Küçük: "Kimya Sektörü, Sanayinin Lokomotifi Durumundaki Sektörlerden Biridir"

İstanbul Sanayi Odası (İso) Başkanı C. Tanıl Küçük, Kimya Sanayinin Son Derece Dinamik Bir Sektör Olduğunu Söyleyerek, Bu Sektörün, Ülkemiz Sanayinde de Çok Önemli Bir Yeri Olduğunu Dile Getirdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı C. Tanıl Küçük, kimya sanayinin son derece dinamik bir sektör olduğunu söyleyerek, bu sektörün, ülkemiz sanayinde de çok önemli bir yeri olduğunu dile getirdi.

Küçük Turkchem 2007 Kimya Sanayi Grup Fuarı ve Turkcoat 2007 fuarlarında yaptığı konuşmada, kimya sanayinin sağlıktan temizliğe, beslenmeden barınmaya kadar modern toplumun gündelik ihtiyaçlarına çözüm üreten bir sektör olduğunu ve bu sektörün ürettiği hammadde ve ara mallarıyla diğer sanayi kollarının gelişmesi açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti.

"Geleneksel sanayi yanında, biyoteknoloji gibi, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi, ileri teknoloji gerektiren sektörler de kimya sektörünün imkanlarından, sunduğu çözümlerden faydalanmaktadır" diyen Küçük, İSO tarafından yapılan "Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu araştırması"na da değinerek, kimya sektörünü temsil eden kuruluşların 500 büyük içindeki ağırlığının yüzde 15 olarak gösterildiğini söyledi.

Kimya sanayinin, yüksek bir katma değer oluşturma potansiyeline sahip olduğunu ve istihdam ettiği personelin nitelikli olduğunu ifade eden Küçük, "Araştırmamıza göre, özel sektör kuruluşları arasında, hem brüt hem de net katma değerde, kişi başına oluşturulan katma değerin, yani verimliliğin en yüksek olduğu sektör, kimya sektörüdür. Bu, çok önemli bir başarıdır. Ayrıca, tüm alt sektörlerde yüksek bir üretim kapasitesinin bulunması ve teknolojinin yeterli düzeyde olması, kimya sanayimizin diğer güçlü

yanlarını oluşturmaktadır" dedi.

Tüm bu olumlu yönlerine rağmen, kimya sektörünün de önemli sıkıntıları olduğunun altını çizen Küçük, "Girdi maliyetlerinin yüksekliği, istihdam üzerindeki yüksek vergi ve prim yükü, pahalı enerji, kayıt dışı faaliyetlerin sebep olduğu haksız rekabet, kalitesiz ithalatın yaşattığı haksız rekabet, bürokratik engeller, kimya sanayimizin de rekabet gücünü olumsuz etkilemektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmasında kimya sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için önerilerde de bulunan Küçük, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizler, İstanbul Sanayi Odası olarak, sanayimizin rekabet gücünün önündeki engellerin kaldırılması için mücadele ediyoruz. Ve bu mücadelede, girdi maliyetlerinin makul seviyelere çekilmesi başta olmak üzere, pek çok sorunumuzun çözümünde sorumluluk hükümet ve ekonomi yönetimine düşmektedir. Ancak her fırsatta ifade ettiğimiz üzere, rekabet gücünü artırmada, işletmelere, bizlere de çok önemli görevler düşmektedir. Kaliteyi, verimliliği artırmak, yenilikçilik yeteneğimizi, marka yaratma kapasitemizi

geliştirmek, tanıtım ve Türk malı imajını güçlendirmeye yönelik çabalarımızı hızlandırmak zorundayız. Kanaatimizce böyle fuarlar, Türk özel sektörünün dinamizmini ve rekabet gücünü geliştirmekte kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme bilinci ve gayretinin çok güzel bir örneğidir."

(BGO-BGO-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

ABD'ye kaçak yoldan giren Türk vatandaşının söyledikleri Elon Musk'ı da şaşırttı

ABD'ye kaçak yoldan giren Türk vatandaşının söyledikleri Elon Musk'ı da şaşırttı

Araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber: Benzine 1 lira 54 kuruş indirim bekleniyor

Araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber: Benzine 1 lira 54 kuruş indirim bekleniyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title