Haberler

Fındıkta Üretimi Türkiye, Fiyatı Başkaları Belirliyor"

Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, randımanlı fındık fiyatının bugün 12 lira 25 kuruş olduğunu belirterek, “Üretici için iyi bir fiyat değil, bazı tarım ürünlerinde olduğu gibi fındıkta da tedbirlerin alınması gerekiyor” dedi.

Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, randımanlı fındık fiyatının bugün 12 lira 25 kuruş olduğunu belirterek, "Üretici için iyi bir fiyat değil, bazı tarım ürünlerinde olduğu gibi fındıkta da tedbirlerin alınması gerekiyor" dedi.

Üreticinin temkinli davranması gerektiğini dile getiren Kozoğlu, bu senenin fındık üreticileri için 2014 yılında yaşanan don olayından da kötü olduğunu kaydetti. 15 Temmuz'a kadar fındığın kaybolduğunu vurgulayan Kozoğlu, "Randımanlı fındığın fiyatı bugün 12 lira 25 kuruş. Üretici açısından iyi bir fiyat değil. Bu 14 ve 15 liraya kadar çıktı. Piyasada bir rekabet oldu. Firmanın bir tanesi fiyatı yukarıya çekmişti. Konuşup halletmişler. Piyasada tekelleşme var. Vatandaşın temkinli davranması lazım. İhtiyacı kadar fındığı pazara indirsin. Rekoltenin en az yüzde 20-25 revize edilmesi lazım. Çilleme hastalığı, yağmurlar, güneşler ve kuraktan fındık içini dolduramadı. Mayıs fındığının hiçbir faydası olmadı. Mayıs ayına kadar doğru düzgün fındık görülmedi. 15 Temmuz'a kadar bu fındık kayboldu gitti" ifadelerini kullandı.

"Fındıkta tedbirlerin alınması lazım"

Fındıkta üretimi Türkiye'nin yaptığını, fiyatı ise başkalarının belirlediği söyleyen Kozoğlu, "2014 yılında fındığın don olayında yandığı seneye göre bu sene ondan da kötü. Piyasa tek elden çalıştığı zaman rekabet olmadığı için adam istediği gibi oynuyor. Bu fiyat bizi memnun etmiyor. Yevmiye 100 lira. Bu sene her tarafta yevmiye yüksek oldu. Bunun maliyetini hesap eden yok. Bunu dile getirdiğimiz zaman da yevmiyeciler de çıkıp 'Gitsin kendi fındığını kendisi toplasın o zaman' diyor, böyle bir şey var mı? Rekabet Kurulu'nun bu işi yeniden incelemesi lazım. Bunu dünyada bilmeyen yok. Fındık tekelleşmiş. Üretimi Türkiye yapar ama fiyatını başkaları belirler. Böyle bir şey olmaz. Vatandaşın ihtiyacı kadar fındık satması tavsiye ediyoruz. Fındık üreticisi her sene mağdur oluyor. Bazı tarım ürünlerinde olduğu gibi fındıkta da tedbirler alınması lazım" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Trabzon Türkiye Arsin Ekonomi Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title