Haberler

Dosso Dossi'ye 4 Bin Alıcı Katıldı

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, "Düzenlediğimiz hazır giyim organizasyonuna 150'ye yakın üretici firma ve 4 bin alıcı katıldı.

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, "Düzenlediğimiz hazır giyim organizasyonuna 150'ye yakın üretici firma ve 4 bin alıcı katıldı." dedi.

Antalya'da düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show organizasyonu ile ilgili Mardan Palace'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Eraslan, 11 yıl önce 11 üretici firma ve 45 alıcı ile yola çıktıklarını hatırlatarak, bugün gelinen noktanın sektör için büyük bir gurur tablosu olduğunu belirtti.

Eraslan, hazır giyim sektörünün 2016'ya ihracatta yüzde 6-7 artış hedefiyle başladığını ancak bu beklentinin gerçekleşmediğini kaydetti.

Hazır giyim ihracatının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 17 milyar dolar düzeyinde kapatılacağını belirten Eraslan, şunları söyledi:

"Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü zor bir dönemden geçiyor. Ruble ve bazı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinin ulusal para birimlerinin değer kaybı, uçak krizi, komşularımızdaki çatışmalı ortam ve 15 Temmuz darbe girişimi eklenince sektörümüzde ciddi daralmalar yaşandı. Dosso Dossi olarak biz bu süreci en az hasarla atlatmayı başardık. En kötü dönemimizde bile adet olarak satışlarımızda gerileme yok. Fiyatlarda ise dolar lira paritesinden dolayı yüzde 25 gibi bir düşüş oldu.

Bu zor dönemde karlılığımızdan bir miktar fedakarlık yaparak 10 yıldır aramızda sıkı güven ilişkisi kurduğumuz müşterilerimizle bağımızı devam ettirdik. O güvenin bir sonucu olarak 4 bin alıcıyı Antalya'da buluşturduk. 1 hafta içinde 1 milyon adetten fazla ürün satışı yaptık. 2017'den itibaren Rusya başta olmak üzere BDT ülkelerindeki ekonomik rahatlamaya bağlı olarak satışlarda çok daha iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum."

"Geleneksel müşterilerimizin yüzde 40'ını Ruslar oluşturuyor"

150'ye yakın üretici firmanın ve 4 bin alıcının düzenledikleri organizasyona katıldığını belirten Eraslan, ticaretin ötesinde Türk hazır giyiminin prestijini ve gücünü dünyaya tanıtmada önemli bir misyon üstlendiklerini vurguladı.

Eraslan, 2015'in son çeyreğinde BDT ülkelerinde 3 milyon dolarlık bütçe ile yaptıkları tanıtım kampanyası sayesinde 350 milyon kişiye ulaştıklarını söyledi.

Eraslan, "Geleneksel müşterilerimizin yüzde 40'ını Ruslar oluşturuyor. Dosso Dossi olarak Ruslar başta olmak üzere bütün müşterilerimizle aramızda uzun yıllardır sınanan güvene dayalı sıkı bir bağ var." dedi.

Rusya'ya ihracat yapan birçok hazır giyim firmasının son 2-3 yılda çok zorlandığını belirten Eraslan, bazılarının kapılarına kilit vurmak durumunda kaldığını kaydetti.

Eraslan, Dosso Dossi Fashion Show için üretim yapan 150 civarındaki firmanın ise bu durumu az hasarla atlattığının altını çizdi.

Eraslan, "Çok şükür, bizim iş ortaklarımız dimdik ayakta. Onlar üretiyor, biz alıcılarla aralarında köprü oluyoruz. Gençlerimize iş imkanı yaratırken, ülkemize daha fazla döviz getirecek kanallar açıyoruz." diye konuştu.

Dosso Dossi için 5 yıldızlı 6 oteli kapattıklarını anlatan Eraslan, Antalya'nın turizmine katkıda bulunmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Yaşadıkları gururun İstanbul'daki terör eylemi ile gölgelendiğini belirten Eraslan, şöyle devam etti:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarını başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Hepinizin çok iyi bildiği gibi terör örgütlerinin insanları yılgınlığa sürükleme ve gündelik hayatı felç etme gibi bir hedefleri var. Biz onların bu emellerine prim vermedik. Kendimize 'Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' sözünü ilke edindik. Ülkemiz ve sektörümüz zor dönemden geçerken görevimizi ve sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getirmek için işimizin başında durduk."

Eraslan, "Bizim çalıştığımız coğrafyaların tümünde alım düşüklüğü var. Türkiye'nin durumu şu an ne ise etrafta iş yaptığımız bütün ülkelerin durumu da aynı. Herkes acaba ne olacak diye kaygı içerisinde bu da ticareti ister istemez etkiliyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'ye gelmekten çekinenlerin genelde Avrupalılar olduğunu ifade eden Eraslan, "Avrupalılar biraz ürkek insan grubu. Bir yerde mermi atıldığı zaman başka şehre bile gitmiyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Antalya Türkiye Rusya Ekonomi Haberler

title