Haberler

Demirköy'e Tarımsal Üretim, Yöresel Ürünler ve Gastro Turizm Merkezi açılıyor

Güncelleme:

Demirköy Belediyesi tarafından başvurusu yapılan ve başarılı olan "Üretimin Yeni Merkezi Demirköy" projesinin uygulama sözleşmesi imzalandı.

Demirköy Belediyesi tarafından başvurusu yapılan ve başarılı olan "Üretimin Yeni Merkezi Demirköy" projesinin uygulama sözleşmesi imzalandı.

Tekirdağ'da bulunan Trakya Kalkınma Ajansı merkez hizmet binasında yapılan sözleşme imza törenine Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün ve Belediye çalışanları katıldı. Burada kısa bir açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin Ajans olarak Istrancalar turizm gelişme aksının kalbinde yer alan Demirköy'e özel bir önem verdiklerini söyledi. Daha önce de bölgede kırsal turizmin geliştirilmesi ile ilgili destekler verdiklerini vurgulayan Şahin, "Üretimin Yeni Merkezi Demirköy" projesinin de bunun bir parçası olduğunu belirtti.

Proje kapsamında; Demirköy halkının gelirini artırmak, fakirliği azaltarak göçü önlemek amacıyla bal ve odun dışı orman ürünlerinin depolanması, işlenmesi ve ambalajlanması amacına hizmet edecek; bunun yanında da yöresel gıdaların hazırlanıp sunulabileceği, gastro turizm motifleri ile süslenmiş bir "Tarımsal Üretim, Yöresel Ürünler ve Gastro Turizm Merkezi" kurulacak. Merkez, aynı zamanda proje ortağı olan "S.S.Demirköy İlçe Merkezi, Beğendik ve Hamdibey Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi" tarafından işletilecek.

Merkezde yöre halkına yönelik kooperatifçilik, finansal okur-yazarlık, tarımsal ürünlerin pazarlanması, eko pazarlama, gastronomi turizmi ve hijyen gibi konularda çeşitli mesleki eğitimler de düzenlenecek. Bu eğitimlerin yanı sıra genç çiftçiler, başarılı turizm işletmecileri ve kadın girişimciler ile de söyleşi organizasyonlarının düzenlenmesi planlanıyor. Projede kooperatif yönetim ve üretim süreçlerini desteklemek amacıyla yönetim-organizasyon faaliyetleri ile merkezde üretilecek ürünlerin pazarlama potansiyelini arttırma adına dijital satış kanallarının oluşturulması faaliyetlerine de yer verilecek. Toplam bütçesi 1 milyon 630 bin 555 TL 'olan projenin, 1 milyon 300 bin TL'si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Trakya Bölgesi Tekirdağ Demirköy Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title