Haberler

Ankara: Merkez Bankası'ndan Uluslar Arası Konferans

Merkez Bankası'nın, 75. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri Çerçevesinde İstanbul'da, 'Dolarizasyon: Sonuçlar ve Politika Seçenekleri - Dollarization: Consequences And Policy Options' Konulu Uluslararası Bir Konferans Düzenlenecek.

Merkez Bankası'nın, 75. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul'da, 'Dolarizasyon: Sonuçlar ve Politika Seçenekleri - Dollarization: Consequences and Policy Options' konulu uluslararası bir konferans düzenlenecek.

Merkez Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, konferans, dolarizasyon sürecinin nedenleri ve ekonomik politikalar üzerine etkilerini tartışmayı, bu konuda deneyim sahibi ülke merkez bankalarının üst düzey yetkilileri ile önde gelen akademisyenleri bir araya getirerek iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Konferansın açılış ve kapanış konuşmalarını ise Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz yapacak. İki gün sürecek konferans boyunca, farklı döviz kuru rejimleri altında para politikası uygulamaları, döviz kuru gelişmelerinin reel ve finansal sektörlere yansımaları ile yükselen piyasalarda ters dolarizasyon süreçleri ayrı oturumlar ve farklı ülke deneyimleri çerçevesinde ele alınacak, ülkelerin finansal kırılganlıklarını azaltmaya yönelik politika çıkarımlarında bulunulacak.

Konferansta Türkiye deneyimi, Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Erdem Başçı ve Dr. Mehmet Yörükoğlu tarafından iki ayrı oturumda ele alınacak, daha sonra Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Macaristan, Şili, Peru ve Arjantin merkez bankaları başkanları veya üst düzey yöneticilerinin katıldığı panel oturumuna başkanlık yapacak.

Konferansın son oturumu olan bu panelde katılımcılar, ters dolarizasyon stratejileri konusunda değerlendirmelerde bulunacaklar. Yaklaşık 40 ülkeden konuşmacı ve dinleyicinin katılacağı konferansta merkez bankalarından başkanlar, başkan yardımcıları ve üst düzey yöneticiler ile üniversitelerden akademisyenler yer alacak. Konferansa, yurt içi üniversiteler, finans kesimi, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar, Türkiye'de yerleşik çeşitli büyükelçiliklerin üst düzey temsilcileri, birlik ve dernekler ile basın temsilcileri dahil 350 dinleyicinin katılması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title