Haberler

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik MYK Sonrası Konuştu

2010 yılının son MYK toplantısı sonrasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, basın açıklaması yaptı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: Türkiye'de kangren bir hal alan Olağanüstü hal uygulamasını bizim hükümetimiz ortadan kaldırmıştır. Demokrasi , bütün halkların kardeşliği gibi kaygısı olanların başbakana teşekkür etmesi gerekir.

Bugüne kadar terörden ve terörle mücadeleden zarar görenlere vatandaşlarımıza 2 katrilyon 60 trilyon Türk lirası para tazminat ödenmiştir. Eskiden bu insanlar çalacak kapı bile bulamıyorlardı.

Ama malum parti bir mağduriyet havası oluşturarak bölgede daha avantajlı bir hale gelmeye çalışıyor. Bölgede çok mahzun talepler ileri sürdükleri halde yansıma bulmadığını karşılık bulmadığını ileri sürerek halka gideceklerdir.

2010 yılının son MYK toplantısı sonrasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, basın açıklaması yaptı.

Türkiye ekonomisinin iyiye gittiğini söyleyen Çelik, genel seçimlere ilişkin, hükümet olarak, seçim ekonomisine gidilmeyeceğini, popülizm yapılmayacağını söyleyerek, 'İki anahtar vaat edenler oldu. Ay, Güneş vaat edenler oldu bunların inandırıcı olmadığı bir kez daha ortaya çıktı' dedi.

Basın açıklamasından sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Çelik, BDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş 'ın 'Başbakan Allaha şirk koşuyor' sözlerinin hatırlatılması üzerine, 'Bu sözler kesinlikle yerine oturmamıştır. Şık olmamıştır. Çok kaba olmuştur. Sayın başbakanımız Türkiye'de şirkin ne olduğunu çok iyi bilenlerden biridir. Farklı kavimlerin varlığını kabul etmek ve onlara saygı duymak insanlığın da inancın da gereğidir. Ebette insanlar birey olarak ve etnisite olarak da farklı olabilirler. ve tüm bu farklılıkları olduğu gibi kabul etmek, onlara saygı duymak onların örf ve adetlerine saygı duymak bütün etnisitelerin kültürlerine saygı duymak onların kendileri olarak hayatlarını sürdürmelerini sağlamak insani olan ve devletin de görevidir.

Biz AK Parti olarak her zaman çokluk içinde birliği savunuyoruz. Bu en demokratik duruştur. Gökkuşağında farklı renkler vardır. Ama kimse de Gökkuşağının bütünlüğüne de zarar vermeyecektir. Başbakanın dünkü söyleminden rahatsız onlalar, Türkçüler ve Kürtçüler olmuştur.

Sayın başbakan, Kürtçülüğe de Türkçülüğe de karşı olduğunu çok net bir dille ifade etmiştir. Ama Türkler ve Kürtler ama Kürtçüler ve Türkçüler değil sayın başbakanın bu sözlerinden hoşnut olmuştur memnun olmuştur. Esas ülkede kardeşliğimizi , barışı farklılıklara rağmen huzur içinde bir arada yaşamayı temin edecek olan da budur. Farklılıkları elbette kabul etmek gerekir. Ama farklılıkları ön palana çıkararak farklı emeller beslemek demokratiklik olarak ifade edilemez' diye konuştu.

'2 KATRİLYON 60 TRİLYON TÜRK LİRASI PARA TAZMİNAT'

Doğu ve Güneydoğu'da hükümet olarak bir çok soruna çözüm getirdiklerini ifade eden Çelik, 'Faili meçhul cinayetler , anılan eski faili meçhul cinayetler gün be gün aydınlanmaktadır. Derin devlet onun bağlantısı olan çeteler çökertilmiştir. Türkiye'de kangren bir hal alan Olağanüstü hal uygulamasını bizim hükümetimiz ortadan kaldırmıştır.

Demokrasi , bütün halkların kardeşliği gibi kaygısı olanların başbakana teşekkür etmesi gerekir. Kötü muamele ve işkence Türkiye'nin gündeminden kalkmıştır. Devletin millete milletin devlete inanması açısından son derece önemlidir. Yol aramaları yayla yasakları olağanüstü hal uygulamalarıydı. Bugüne kadar terörden ve terörle mücadeleden zarar görenlere vatandaşlarımıza 2 katrilyon 60 trilyon Türk lirası para tazminat ödenmiştir. Eskiden bu insanlar çalacak kapı bile bulamıyorlardı' şeklinde konuştu.

Kürtçe kullanımın yaygınlaştığını söyleyen Çelik, 'Kürt kelimesinin, Kürtçenin bir tabu olunduğu dönemden bu hale gelinmişse o hükümetin başbakanına teşekkür edilmesi gerekiyor. Ama malum parti bir mağduriyet havası oluşturarak bölgede daha avantajlı bir hale gelmeye çalışıyor.

Bölgede çok mahzun talepler ileri sürdükleri halde yansıma bulmadığını karşılık bulmadığını ileri sürerek halka gideceklerdir. Bir taraftan da diğer uçtaki siyasi parti barajın altından kurtarılmaya çalışılıyor.

WİKİLEAKS RAPORU

Wikileaks araştırma çalışmalarına ilişkin bir soruya ise Çelik, bu konudaki çalışmanın bittiğini bir sonraki MYK toplantısına çalışmanın rapor halinde sunulacağını dile getirdi.

İzmir'e ilişkin yaptığı açıklamanın eleştiri aldığına ilişkin bir soruya ise Çelik, 'İzmir halkına yönelik bir sözüm asla yoktur. İzmir'in hak ettiği mahalli yönetime kavuşamamış olmasına yönelik, Cumhuriyet Halk Partili belediye yöneticilerine yönelik sözlerdi' diye yanıtladı.

İzmir, Kırıkkale ve Uşak il başkanlarının ne zaman atanacağına ilişkin bir soruya çelik, il başkanlarının en geç hafta sonuna kadar atanacağını söyledi.

Kayseri Belediyesi'ne ilişkin gündem yaratan iddiaların ise asılsız olduğunu söyleyen Çelik, iddialara ilişkin şöyle konuştu : 'Bu da fos çıktı yalan çıktı. Bu iddianın sahibini kesinlikle utandırır. İddia ortaya atacaksanız, sağlam bir delili olmalıdır. Kayseriyle ilgili de sayın başbakanın dediği gibi çakmıştır, çuvallamıştır.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Politika Ekonomi Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

AK Partili Emin Akbaşoğlu duyurdu! Ruhsatsız silahlarla ilgili düzenleme geliyor

AK Partili Emin Akbaşoğlu duyurdu! Ruhsatsız silahlarla ilgili düzenleme geliyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title