Haberler

Türk Öğrenciler Bilgisayar Olimpiyatlarında Madalyalar Kazandı

Güncelleme:

Türkiye'yi temsil eden öğrenciler, Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı ve Balkan Bilgisayar Olimpiyatı'nda toplamda 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Avrupa ve Balkan bilgisayar olimpiyatlarından madalyayla dönen Türk öğrencileri kutlarken "Milli Teknoloji Hamlesi'nin meyvesi olarak gördüğümüz bu başarıların Türkiye'nin 100. yılının ilk olimpiyat başarıları olması bizleri ziyadesiyle memnun etti." ifadesini kullandı.

Bakan Kacır, yazılı açıklamasında, 7. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı ve 30. Balkan Bilgisayar Olimpiyatı'nda Türk öğrencilerin elde ettiği başarılara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kacır, Gürcistan'ın Kutaisi kentinde yapılan 7. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı'nda gümüş madalya alan İbrahim Hanif Çeker, bronz madalya kazanan Adnan Akdoğan, Kerem Bozkaya ve Mehmet Kaan Avcı ile Slovenya'nın Maribor kentinde gerçekleştirilen 30. Balkan Bilgisayar Olimpiyatı'ndan gümüş madalyayla dönen Mert Köksal ve Cengiz Eray Aslan, bronz madalyayla gelen Berke İnan Tol ve Çağan Ahmet Yanmaz'ı tebrik etti.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca (BİDEB) yürütülen Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmek üzere genç bilim insanlarının yetiştirildiğini vurgulayan Kacır, bunların katıldıkları tüm yarışmalarda başarılarıyla Türk bayrağını gururla dalgalandırdığını bildirdi.

Kacır, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla teknolojide öncü bir ülke olmayı hedeflediklerine dikkati çekerek, "Gençlerimizin bu olimpiyatta gösterdikleri başarılar, ülkemizin bu hedeflere ulaşmak için ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Gençlerimizin bu başarıları, geleceğimizin parlak olduğunun bir göstergesi." değerlendirmesinde bulundu.

"Öğrencilerin başarılarıyla gururlandık"

Türkiye'yi uluslararası arenada temsil eden geleceğin bilim insanı adayı öğrencilerin başarılarıyla gururlandıklarını vurgulayan Kacır, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine ve başta komite başkanlarımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi'nin meyvesi olarak gördüğümüz bu başarıların Türkiye'nin 100. yılının ilk olimpiyat başarıları olması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Önümüzdeki dönemde bu başarıların artarak devam edeceğine hep birlikte şahit olacağız."

"Gençlerimizin başarıları yolumuzu aydınlatıyor"

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da "Tam bağımsız Türkiye yolunda gençlerimizin başarıları yolumuzu aydınlatıyor. TÜBİTAK olarak insan kaynağı yetiştirmek için gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri yolunda geniş bir yelpazede destekler sunuyoruz. Onlar yeter ki kendilerini geliştirmek istesinler, yeni fikirlerle gelsinler, biz TÜBİTAK olarak onların hep yanındayız, hep destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Eğitim

Bilgisayar Türkiye Gümüş Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title