Haberler

Eğitim Yönetimi Semineri Verildi

Güncelleme:

Güney ve Güney Doğu Anadolu'da bulunan illerin imam hatip ortaokulu idarecilerine yönelik eğitim semineri Suphi Öner Öğretmenevi'nde başladı.

Seminerin açılışında; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Grup Başkanları Hasan Hüseyin Can ve Nazif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz, Şube Müdürü Mehmet Ali Kocaman, Suphi Öner Öğretmenevi Müdürü Hüseyin Günaydın ve kursiyerler hazır bulundu.

Seminerin açılışında konuşan Müdür Vekili Çelebiyılmaz, Mersin olarak 1141 okulda yaklaşık 22 bin öğretmen, 375 bin öğrenciden oluşan bir eğitim öğretim alt yapısına sahip olduklarını belirterek, 1 milyon 600 bin nüfusa sahip olan Mersin'in nice parlak başarılara imzasını attığını söyledi.

Mersin'in Ortaöğretimde yüzde 75 oranında bir okullaşma oranının yakaladığına, mesleki eğitimde ise bu oranların yüzde 46 gibi rakamlara ulaştığına dikkat çeken Çelebiyılmaz, imam hatip okullarının mesleki eğitim içerisinde yer aldığına işaret ederek, hem imam hatip okullarına hem de diğer mesleki eğitim veren okullara aynı değeri verdiklerini bildirdi.

Mesleki eğitim veren okulların ülkemizin geçmişi ve geleceğinde önemli rolleri olduğunu hatırlatan Çelebiyılmaz, bu okullardan ülkemize önemli katkıları olacak nice insanların yetişeceğine inancının tam olduğunu belirtti.

Din Öğretimi Grup Başkanı Hüseyin Demirbaş ise seminerin önemi üzerinde durduğu konuşmasında imam hatip okullarının kuruluşunun 1920'li yıllara kadar gittiğini ifade ederek, halkın büyük bir teveccüh gösterdiğini öğrenci sayısının 220 bini ortaokullarda, 480 bini ise liselerde olmak üzere hâlihazırda 700 binleri aştığını ifade etti.

Halkın büyük ilgisine mazhar olan bu okulların nicelik açısından hiçbir problemi olmadığına değinen Demirbaş, niteliğin artırılması, kendilerinden beklenen öğrenci vasıflarının kazandırılması üzerinde yoğun bir mesai harcadıklarını dile getirdi.

Şeyh Şadi Sirazi'nin Bostan ve Güller adlı eserinden alıntı yapan Demirbaş, "Bir gün elime bir avuç toprak aldım ve kokladım, toprak gül kokuyordu. Sordum toprağa; bu senin aslî kokun değildir, nerden aldın bu kokuyu? Toprak dedi ki; ben bir gül ağacının toprağıyım onun altında durduğum için onun kokusu sindi bana." diyerek hedeflerinin bu niteliklere haiz gençler yetiştirmek olduğunu açıkladı.

Konuşmaların ardından başlayan seminerde kursiyerler öğretim programları, etkili iletişim, etkin insan yönetimi, değerler eğitimi gibi konularda 5 gün sürecek yoğun bir eğitime tabi tutulacak.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Suphi Öner Öğretmenevi Nazif Yılmaz Eğitim Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title