Haberler

Eğitim-sen'den Ek Ders ve Atama Uygulamalarına Tepki

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-sen) Van Şubesi Üyesi Bir Grup Eğitimci, Ek Ders ve Yönetici Atama Uygulamalarını Protesto Ederek, 5 Dakikalık Oturma Eylemi Yaptı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Van Şubesi üyesi bir grup eğitimci, ek ders ve yönetici atama uygulamalarını protesto ederek, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Sanat Sokağı'nda gerçekleştirilen eylemde grup adına basın açıklaması yapan

Eğitim-Sen Van Şubesi Genel Sekreteri Müzahit Karakuş, ek ders ve yönetici atamalarıyla ilgili düzenlemenin haksızlık ve eşitsizlikler ortaya çıkardığını söyleyerek, "Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders ve ek ders saatlerini düzenleyen mevzuatta değişik yapılmıştır. Siyasal kadrolaşma yolunda yönetici atama yönetmeliği yayınlanmıştır. Son birkaç ay içerisinde yapılan hukuksal değişiklikler, eğitim emekçilerinin yaşadıkları sorunları çözmek bir yana onların daha fazla mağdur olmasına

neden olmaktadır" dedi.

Karakuş, "Milli Eğitim Bakanlığı bu uygulamalardan vazgeçmelidir. Sendika olarak bu sürecin takipçisi olacağız. Bu uygulamaların ortadan kaldırılması için hukuksal süreci başlatmış bulunuyoruz. Tüm eğitim emekçilerini hukuksal ve örgütsel mücadelemizin başarıya ulaşması için haklarına ve taleplerine sahip çıkmaya ve bu doğrultuda 25 Nisan 2007 günü yapacağımız sevk eylemine davet ediyoruz" diye konuştu.

Basın açıklaması sırasında sloganlar atan grup, ellerindeki "Çel elini cebimizden çek" yazılı pankartla 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Eylemciler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

(SER-MET-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title