Haberler

Edirne Gezisi Renkli Geçti

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediyesi'nin her yıl düzenlemiş olduğu ramazan ayı Edirne gezisi bu yıl da Büyükçekmeceli bayanlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Büyükçekmece Belediyesinin geleneksel hale getirdiği ve binlerin buluştuğu gezi de Selimiye Camii ,Balkan Şehitliği başta olmak üzere Büyükçekmeceli bayanlar resmen Edirneye çıkartma yaptılar.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün bayanları yanlız bırakmadığı gezi de Başkan Akgün ilk olarak Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hamdi Sedefçi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e Kırkpınar heykeli hediye etti. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Benimle beraber yıllarca belediye başkanlığı yapmış çok değerli bir kardeşimiz. Şu anda aynı saflarda mücadelemizi veriyoruz. Tabii biliyorsunuz siyasette şans faktörü vardır. İyi niyetli olursun hizmetleri yaparsın ama ayağın kayarsa maalesef sıkıntı yaşarsın. Bunun olmaması dileğiyle, tekrar belediye başkanı olması dileğiyle, kendim de olmam dileğiyle kendisine bu Kırkpınar heykelini veriyorum. İnşallah 30 Mart tarihinde Hamdi Başkan bize uğurlu geldi der" şeklinde konuştu.

Akgün de "Sayın başkanıma çok teşekkür ediyorum. Ben 1969'dan 1977'ye kadar güreş sporuyla ilgilendim. Bu alanda biraz ter atmış birisiyim. Güreş ferdi spordur. Orada tek başına mücadele edersin. Özgüven kazandırır. Zora düştüğün zaman kendi başına o zorluktan nasıl çıkacağının felsefesini alırsın. Ne yapacağına orada kendin karar verirsin. Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Biz her geldiğimizde mutlaka belediye başkanımızı, valimizi ve müftümüzü ziyaret ederiz. Bu bizim geleneksel bir ziyaretimizdir. Ben Hamdi başkanımı Edirne ile özdeşleşmiş bir başkan olarak görüyorum. Edirne deyince benim aklıma Hamdi Sedefçi geliyor" dedi.

Sedefçiden sonra Edirne valisine ziyarette bulunan başkan Akgün, belediye meclis üyeleri ile birlikte Edirne Valisi Hasan Duruer'i makamında ziyaret ettiler.

Edirne Valisi Hasan Duruer'i Mardin'deki önemli çalışmalarından tanıdığını belirten Başkan Akgün, "Valimizi Mardin Valiliğinden ve burada yaptığı önemli çalışmalarından tanıyoruz. Aynı çalışmaları Edirne'de de sürdüreceğinden eminim. Biz her yıl Ramazan ayında Büyükçekmeceli hanımları Edirne'ye getiriyoruz. Bu yıl yaklaşık 3300 bayanı otobüslerle Edirne'ye getirdik, bu Edirne'nin inanç turizmi açısından da çok önemli. Vatandaşlarımız bu gezilerden oldukça memnun kalıyorlar ve bu gezilerimizi önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz"şeklinde konuştu.

Edirne Valisi Hasan Duruer'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti Sultanlar şehri Edirne'ye hoş geldiniz sözleriyle ifade ederek, "Edirne Türk tarihi açısından çok önemli bir yer. Edirne olmadan Türk tarihi yazılamaz, İstanbul ve bütün Balkanlar buradan fethedilmiş, o yüzden Edirne çok önemli. Sizin her yıl binlerce Büyükçekmeceli bayanla yaptığınız gezileriniz bizim için çok önemli. Hem ekonomi açısından çok önemli hem inanç turizmi açısından çok önemli.Bende bu tür gezileri çok önemsiyen bir kişiyim" diye konuştu.

Edirne de ki ziyaretlerini sürdüren Başkan Akgün son olarak da Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu'na ziyaret etti.

Edirne gezisi ile ilgili bir basın mensuplarını da bilgilendiren Başkan Akgün; "Her sene bildiğiniz gibi Ramazan ayının 24'üncü günü bu muhteşem Osmanlı Başkenti Edirne'de oluyoruz. Sebebi, müthiş bir tarihi mirasa sahip olması, Sarayiçi'nden sınırlara kadar olan şehitlik ve tarihi eserleri Büyükçekmece hanımlarına tanıtmak. Ramazan ayının 24'üncü günü sabahtan sahura kadar yaklaşık 18 saatimizi burada geçiriyoruz. İnşallah gelecek sene tekrar burada olacağız. Ben şimdiden Edirne halkının ve siz değerli basın mensuplarının bayramını kutluyorum" dedi.

Basın toplantısın dan sonra binlerce Büyükçekmeceli bayanlar balkan şehitliğine geçen Başkan Akgün; "Birçok vatandaşımızla burada ilk defa beraber oluyoruz. Ayağımızı bastığımız her adımda birkaç şehidimizin olduğunu aklımızdan çıkartmamalıyız. Balkan Savaşında Bulgar ordusunca zalimce şehit edilen 310.000 şehidimizi ziyaret etmek her Türk gibi beni de son derece heyecanlandırıyor "dedi.

Şehitlikte topluca okunan dualardan sonar iftar saatinin gelmesiyle meriç nehri kıyısında toplu iftar gerçekleşti.

Büyükçekmece kafilesi teravih namazını Selimiye de kıldıktan sonra Edirne'den ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

title