Haberler

Edirne'de Atık Pil Toplama Kampanyası Başladı

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, atık pil toplama kampanyasının başladığını bildirdi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, atık pil toplama kampanyasının başladığını bildirdi.

Sedefçi, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Kasım itibarıyla başlayan kampanyanın gelecek yıl 30 Nisan'a kadar devam edeceğini belirtti.

"Çevre adına atacağımız her adım, geleceğimizin garantisi olacaktır" diyen Sedefçi, "Edirne Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile protokol kapsamında başlatılan kampanya Keşan, Uzunköprü, İpsala ve Kırcasalih okulları ile Edirne Merkez İlköğretim ve Orta öğretim okulları da dahildir" ifadelerini kullandı.

Okulların pil miktarına göre dereceye gireceğini belirten Sedefçi, şunları kaydetti:

"Atık pil toplama kampanyası ile atık pillerin geri dönüşümü ve bertarafı desteklenerek doğanın kirletilmesini azaltmayı, doğal kaynakların korunması ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı, toplanan pillerin geri kazanılabilir nitelikte olanlarını geri kazanmayı, diğerlerinin bertarafını sağlamayı ve pillerin Belediyemizce dağıtılan kutularda evsel çöplerden, atıklardan ayrı olarak biriktirilmesini amaçlamaktayız."

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Murat Paksoy - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Edirne Belediyesi Hamdi Sedefçi Uzunköprü Keşan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title