Haberler

Edirne - Ağlatan Veda

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Sakarya'ya Atanmasının Ardından Bugün Oturduğu Vali Konağını Boşaltı. Konak Bahçesindeki Uğurlama Törenine Gelenler ile Vali Büyük'ün Eşi Emine Büyük Gözyaşlarına Boğuldu.

EDİRNE Valisi Mustafa Büyük, Sakarya'ya atanmasının ardından bugün oturduğu Vali konağını boşaltı. Konak bahçesindeki uğurlama törenine gelenler ile Vali Büyük'ün eşi Emine Büyük gözyaşlarına boğuldu.

EDİRNE Valisi Mustafa Büyük, Sakarya'ya atanmasının ardından bugün oturduğu Vali konağını boşaltı. Konak bahçesindeki uğurlama törenine gelenler ile Vali Büyük'ün eşi Emine Büyük gözyaşlarına boğuldu.

Kültür ve Truzim Bakanlığı Müsteşar yardımcılığı görevinden 2 yıl önce Edirne'ye Vali olarak atanan 53 yaşındaki Mustafa Büyük, son Valiler kararnamesi ile Sakarya Valiliği'ne atandı. Bugün oturduğu konağı boşaltan Vali Büyük'ü uğurlamak için Vali yardımcıları ile bazı Kaymakamlar ve Vali Büyük'ün koruma polisleri, sekreteri ve çalışma arkadaşları konağa geldi.Eşyalarını toplayan Vali Büyük daha sonra konağın bahçesine çıktı ve burada kendisini uğurlamaya gelenlerle tek tek tokalaştı ve öptü. Bu sırada ise Vali Büyük'ün eşi Emine Büyük, Edirne'deki arkadaşlarına veda ederken duygu dolu anlar yaşadı. Gözyaşlarına boğulan Emine Büyük ile uğurlamaya gelenler birbirlerine sarılarak uzun süre ağladı.

Vali Büyük'ün 2 yıldır sekreterliğini yapan polis memuru Sevinç Özcan ise amiri ile vedalaştıktan sonra diğer uğurlamaya gelenler gibi gözyaşlarını tutamadı ve ağladı. Edirne'yi çok sevdiğini söyleyen Vali Büyük, her fırsatta Edirne'ye geleceğini söyledi. Daha sonra Vali Büyük ve eşi makam aracına bindi ve konak bahçesinden ayrıldı. Uğurlamaya gelenler ise arkalarından su döktü. Ardından uğurlamaya gelenler konvoy halinde Vali Büyük'ün makam aracının arkasına takıldı ve TEM otoyolu Turnukelerine kadar eşlik etti. Burada Vali Büyük ve eşi tekrar makam aracından indi ve bir daha vedalaştıktan sonra Edirne'den ayrıldı.

Vali Büyük, Ankara'da yapılacak olan Vilayetler Birliği Toplantısından sonra yeni atandığı Sakarya'da görevine başlayacak. Kocaeli Valiliği'nden Edirne'ye atanan Gökhan Sözer'in ise önümüzdeki günlerde yeni görevine başlaması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title