Haberler

Düzce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Konuşuyor" Konferansı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Düzce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Konuşuyor" konferansına dinleyici olarak katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Düzce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Konuşuyor" konferansına dinleyici olarak katıldı.

Özlü, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşmacı olarak yer alan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ı, TBMM'de HDP'ye yönelik konuşmalarla tanıdığını ve kendisini dinlemekten büyük zevk aldığını söyledi.

Zeyid Aslan konuşmasında, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğine değinerek, "Buna cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi demenin ötesinde millet hükümeti sistemi demek de daha doğru olacak diye düşünüyorum." dedi.

Halk oylamasının Türkiye'de yapılacağını ancak birçok ülkenin bununla yakından ilgilendiğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"Karşımıza birtakım ülkeler çıkmaya başladı. 2013'ten itibaren Türkiye'nin büyük yatırımlarını engellemek, Türkiye'nin ekonomik büyümesini engellemek için, içerideki birtakım yerli iş birlikçileri sahaya sürenler, onlar başaramayınca maskelerini indirip kendi kimlikleriyle karşımıza çıktılar. 16 Nisan'a giderken gerçek düşman karşımıza çıktı. Bir haçlı saldırısıyla Türkiye karşı karşıya. Oysa biz bir anayasa oylaması yapıyoruz. Bir bakıyorsunuz Almanya'da gazetelerin manşetleri, 'Erdoğan'ın diktatörlüğüne hayır' diyor. Dün yabancı dil bilmediği için istihza edilen bir Türkiye, bugün Avrupa'nın her köşesinde gazete manşetlerinin Türkçe çıktığı günlere geldi."

Aslan, Avrupa'daki bütün seçimlerin ana gündeminin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getirerek, "Bu ne demek biliyor musunuz? Recep Tayyip Erdoğan dünyanın en güçlü lideri, Türkiye de dünyanın en büyük ülkesi olmuş demektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Özlü AK Parti Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title