Haberler

Durmuş: Neşter Operasyonuna Konu Olan Suçu Akdağ İşliyor

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Neşter Operasyonu'nu Kendisinin Başlattığını Belirterek, Neşter Operasyonuna Konu Olan Suçu Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın İşlediğini Belirtti.

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Neşter Operasyonu'nu kendisinin başlattığını belirterek, Neşter operasyonuna konu olan suçu Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın işlediğini önesürdü.

Sağlık Bakanlığı'nın bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söz alan MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, yapılan 5 sağlık ocağı ihalesinin hiçbirinin hak edilmiş olmadığını, hepsinde yolsuzluk olduğunu kaydetti.

"Sen notunu milletten almış birisin" diyen Akdağ'a yanıt veren Durmuş, "Millet notunu verdi diye kolaya kaçmayın. Millet bu yolsuzlukları gördükçe sizin de notunuzu verecektir" dedi.

Durmuş, Neşter Operasyonu'nu kendisinin başlattığını belirterek, Neşter Operasyonu'na konu olan suçu Bakan Akdağ'ın işlediğini ima etti.

KOMİSYONDA İSHAL POLEMİĞİ

CHP Muğla Milletvekili Ali Aslan ise şu anda masada oturan iki kişinin çocuğunun da dizanteri olduğunu, ailesinde sudan hastalıklara yakalanmayan kimse olmadığını belirtti. AKP Trabzon Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ise "Muhalefet ishal olmuş" diye espri yaptı. Erdöl'ü bu sözünden dolayı kınadığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, "Benim oğlum da şu anda dizanteri. Bununla dalga geçiyorsanız sizin tıpçılığınıza yazıklar olsun. Ben sayın Bakanın üslubunu eleştirecektim ama Cevdet Bey üslubunu ishale kadar düşürdü. Cevdet Bey, size bunu hiç yakıştıramadım. İktidarın ne olduğunu da ben söylersem hiç yakışmaz" dedi.

-D VİTAMİNİ KİM İÇİN?-

Doktor konusundaki yetersizlik nedeniyle YÖK'ün değil üniversitelerin eleştirilmesi gerektiğini ifade eden Ergin, "Çünkü sayıyı YÖK'e bildiren üniversiteler. Bu arada Türkiye'de doktor eksiği var diyenler acaba yabancı doktor avukatlığına soyunanlar mı" dedi. Bakan Akdağ'ın AIDS konusuna hiç değinmediğini anımsatan Ergin, "Yoksa bu sizin için hiç değinilmemesi gereken bir konu mu" diye sordu. Ergin ayrıca kadınlara D vitamini takviyesinden bahseden Akdağ'a "İktidarınız döneminde hanımlarınız çok kapanmaya başladı. Güneşten yararlanamıyorlar. Bu öneri onun için mi?" diye sordu. (ANKA)

(MLT/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title