Haberler
BBC

Dünyanın En Popüler Şehirleri Seçildi, Türkiye'den 4 Şehir de Listede!

Güncelleme:

Dünyanın turistler arasında en popüler 100 şehrini belirleyen Euromonitor firması, ülkemizden 4 şehri de listeye ekledi.

Londra merkezli Euromonitor adlı araştırma grubunun yayımladığı dünyanın turistler için en popüler 100 kenti listesine Türkiye'den 4 şehir girerken İstanbul 15. sırada yer aldı. 29. sıradaki Antalya'yı, 68. sıradaki Edirne ve 85. sıradaki Artvin takip etti.

LİSTENİN BAŞINDA HONG KONG VAR

Listenin en başında yer alan ilk üç şehir Hong Kong, Bangkok ve Londra oluken İlk 10 sırada yer alan diğer şehirler ise sırasıyla; Singapur, Makao, Dubai, Paris, New York, Shenzhen ve Kuala Lumpur olarak belirlendi.

Euromonitor, 100 ülkede yaptığı araştırma sonrası listesini, bir şehir içinde 24 saat ya da daha fazla zaman geçirilen uluslararası ziyaretleri inceleyerek oluşturdu. 2017 yılının ilk yarısı ve yıl sonuyla ilgili olarak projeksiyonlara göre sıralama hazırlandı.

TERÖR ETKİLEDİ

Grubun yayımladığı raporda, Avrupa'da Brüksel, Paris, Nice ve İstanbul'un turizm performansının gerçekleştirilen saldırılardan etkilendiği belirtildi. Antalya ve İstanbul'a gelişlerin Suriye'deki iç savaş dolayısıyla ve Türkiye'nin artık güvenli olmadığı algısı yüzünden düştüğü ifade edildi.

ARTVİN'DE GÜRCİSTAN ETKİSİ

Artvin'in ise Gürcistan'dan gelenler arasında popüler olması dolayısıyla turizm açısından çekici olduğu vurgulandı

2025'TE iSTANBUL'A 11,6 MİLYON ZİYARET

Raporda İstanbul'u 2016 yılında 9,1 milyon kişinin ziyaret ettiği, 2017'de ise bu sayının 8,64 milyon olmasının beklendiği belirtildi. Rapora göre 2025'te İstanbul'u, 11,6 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
2016 yılında ilk 100'de bulunan şehirlere toplamda 558 milyon uluslararası ziyaretin gerçekleştiği ve dünya çapında 1,2 milyar yolculuk yapıldığı aktarıldı.

BBC

İstanbul Türkiye Antalya Artvin Turizm Komik - İlginç Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title