Haberler

Savaş Mağduru Çocuklara Yardım Eli

Irak'ta Amerikan İşgalinin Ardından Yaşanan Kaos Ortamında Birinci Derecede Yakınlarını Kaybeden Çocuklara Yardım Dernekleri Tarafından Hediyeler Dağıtıldı.

Irak'ta Amerikan işgalinin ardından yaşanan kaos ortamında birinci derecede yakınlarını kaybeden çocuklara yardım dernekleri tarafından hediyeler dağıtıldı.

Başkent Bağdat'ın doğusundaki Sadr semtinde genellikle savaşta ailelerini kaybeden çocukların eğitim gördüğü Kafil Yetim Okulu'nu ziyaret eden yerli ve yabancı yardım kuruluşu temsilcileri, çocukları sevindirdi. Ahmed Kamil isimli çocuk, "Ailemi bombalı saldırıda kaybettim. Artık savaşın bitmesini istiyorum. Bize bu okulda çok iyi davranıyorlar. Çanta, elbise ve defter hediye ettiler. Yardım edenlerden Allah razı olsun" derken, Hitam Kazım isimli kız öğrenci, "Bir sabah uyandığımda babama işe gitmemesi

için ısrar ettim; ama beni dinlemedi. Yola çıktığında ona mutfak penceresinde bakıyordum. Büyük bir gürültü duydum; babam ölmüştü. Allah bu saldırıyı yapanları affetmesin" şeklinde konuştu.

Amerikan işgalinin başladığı 2003 yılından bugüne Irak'ta yaklaşık 5 milyon çocuk yerim kaldı.

(AR-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title