Haberler

Putin'den Annan'a Destek Sözü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Suriye'de barışın sağlanması için elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin " Suriye'de barışın sağlanması için elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan ile bir araya geldi. Rusya'nın Kofi Annan'a Suriye'ye yönelik çalışmalarında gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Vladimir Putin, "Suriye'de barışın sağlanması için şimdiye kadar çok şey yaptık ve bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Size de bu yönde yapacağınız tüm çalışmalarda elimizden gelen yardımı yapacağız" diye konuştu.

Kofi Annan'ın çok dürüst ve çalışkan birisi olarak yakından tanıdığını belirten Putin, "Maalesef bu kez görüşmemizin nedeni, Suriye'de devam eden üzücü olaylar dolayısıyladır" dedi.

Bir gün Moskova'ya omzunda böyle ağır bir yük bulunmadan geleceğine inandığını belirten Kofi Annan ise, "BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye konusunda görüşmelere devam edeceğine ve hepimiz için uygun bir yol bulacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Görüşme bitiminde basına kısa bir açıklama yapan Kofi Annan, Rusya lideri ile çok iyi bir görüşme yaptıklarını belirtirken, "Suriye'de şiddetin durdurulması ve barışçıl diyalog sürecinin başlatılması yollarını konuştuk. Ayrıca BM Güvenlik Konseyi'nin alacağı ortak karar konusunda yapılan tartışmalara da değindik" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da verimli bir görüşme yaptıklarını kaydederek, "Umarım daha önce Cenevre'de varılan uzlaşma çerçevesinde Güvenlik Konseyi de ortak bir karar konusunda uzlaşmaya varır" diye konuştu. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Kofi Annan Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title