Haberler
BBC

Philadelphia'da polisin siyah bir Amerikalıyı öldürmesi sonrası şiddetin dozu artıyor

Güncelleme:

ABD'nin Philadelphia kentinde 27 yaşındaki siyah bir adamın polis tarafından vurularak öldürmesi sonrası Pazartesi akşam başlayan protestolar bugün sabah saatlerine kadar devam etti.

ABD'nin Philadelphia kentinde 27 yaşındaki siyah bir gencin polis tarafından vurularak öldürmesi sonrası Pazartesi akşam başlayan protestolar bugün sabah saatlerine kadar devam etti.

Olay, Pazartesi öğleden sonra iki polis memurunun "silahlı bir kişi" hakkındaki ihbar üzerine bölgeye gitmeleriyle başladı.

Polis teşkilatından yapılan açıklamada, Walter Wallace isimli vatandaşın polislere doğru hamle yaptığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ailesinden tepki

Wallace'ın babası ise basına yaptığı açıklamada oğlunun yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti ve "Neden şok tabancası kullanmadılar?" sözleriyle olaya tepki gösterdi.

Wallace'ın silahla öldürülmesinin ardından yüzlerce kişi sokaklara çıkarak olayı protesto etmeye başladı.

Philadelphia Inquirer gazetesine göre eylemler zaman zaman şiddet görüntülerine sahne oldu.

Eylemlerden basına yansıyan fotoğraflarda bir polis aracının ateşe verildiği görülürken, market ve mağazalara yönelik yağma eylemleri de bildirildi.





Associated Press haber ajansının polis kaynaklarından aktardığı bilgilere göre 30 polis eylemler sırasında yaralandı. Emniyet kaynakları bir polis memurunun bacağının kırılarak hastaneye kaldırıldığını, diğer polislerin de taş ve sopalarla yaralandığını belirtti.

Protestolar sırasında onlarca kişi gözaltına alındı.

ABD'nin çeşitli kentlerinde özellikle Mayıs ayından bu yana siyahlara yönelik polis şiddetini protesto amacıyla kitlesel eylemler gerçekleşiyor.

Mayıs ayında Minneapolis kentinde Derek Michael Chauvin adlı beyaz bir polis memurunun, siyah Amerikalı George Floyd'u gözaltına alırken diziyle boynuna bastırarak ölümüne neden olması, geniş bir protesto dalgasının fitilini ateşlemişti.

Floyd'un ölümü ABD'nin dört bir yanında kimisi isyana dönüşen öfkeli protestolara yol açtı. 15 eyalette ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle Ulusal Muhafız birlikleri konuşlandırıldı.

Black Lives Matter (Siyahların Yaşamı Değerlidir) sloganı etrafında gerçekleşen eylemler, 3 Kasım'da yapılacak ABD Başkanlık seçimlerine ilişkin tartışmalarda da temel gündemler arasında yer aldı.

Eylemler zaman zaman aşırı sağcı grupların da sokağa çıkmasıyla çatışmaya dönüşüyor.

Trump, hem eylemlere karşı kolluk kuvvetlerinin sert müdahaleleri dolayısıyla, hem de aşırı sağcı gruplara destek çıktığı yönünde değerlendirilen söylemi nedeniyle eleştirilerin odağında yer alıyor.

Trump ise rakibi Joe Biden'ı, "şiddet eylemlerine taviz vereceği" iddiasıyla hedef alıyor.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Philadelphia Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title