Haberler

ABD, Türkiye'den IŞİD'i Vuracak

Güncelleme:

New York Times, IŞİD ile mücadelede "Türkiye'nin ABD'ye askeri üslerinin kullanılmasına izin verdiğini" yazdı. Obama'nın IŞİD operasyonunu genişletmesi bekleniyor.

Son günlerde Obama Yönetiminin IŞİD'e karşı askeri operasyonları genişletmek üzerinde durduğu konusunu yoğun biçimde işleyen New York Times gazetesi, 28 Ağustos sayısında yer verdiği Editoryal Kurul imzalı yazıda IŞİD ile mücadeleye ilişkin " Türkiye'nin askeri üslerinin kullanılmasına izin verdiğini" yazdı.

NYT Editoryal Kurulu, Irak'ta Amerika'nın hava baskınları IŞİD'in ilerleyişi yavaşlatırken Başkan Barack Obama'nın operasyonu, IŞİD'in engelsiz hareket ettiği Suriye'nin bazı bölgelerine genişletmenin üzerinde durduğunu anlatıyor.

KARARIN, NATO ZİRVESİ ÖNCESİ VERİLMESİ BEKLENMİYOR

Yetkililerin Çarşamba günü gazeteye bu yöndeki bir kararın, hemen verilmeyeceğini, gelecek haftaki NATO Zirvesi ve diğer bazı istişarelerin yapılmasından sonra alınmasının beklenmediğini söyledikleri belirtilen yazıda Obama yönetiminin IŞİD'e karşı askeri operasyonu büyütmede karşılaştığı zorluklara vurgu yapılırken, IŞİD konusundaki bilgi eksiklikleri gibi meselelere dikkat çekiliyor.

IŞİD'in Iraklı Kürtlere, potansiyel olarak da Irak hükümetine tehlike oluşturduğu konusunda görüş birliği olmakla birlikte uzmanların örgütün ABD için yarattığı tehdit konusunda ise farklı düşündükleri belirtilirken El Kaide gibi İŞİD'i zayıflatmakla kalmayıp örgütü yok etme hedefinin güdülmesinin çok başka bir şey olduğu vurgulanıyor.

KOALİSYON KURULUYOR

NYT Editoryal Kurulu, Irak'ta olduğu gibi, askeri operasyonların da, Sünnilere yönelik baskıları istismar ederek destek sağlayan aşırı unsurları yenmek için yetersiz kaldığı düşüncesini dile getirdikten sonra şöyle devam ediyor:

"Amerikan yetkilileri, IŞİD'e karşı bir müttefikler koalisyonu oluşturuyor. Örneğin, Türkiye ve bazı Körfez ülkeleri, hava baskınları için askeri üslerinin kullanılmasına izin veriyor ve Avrupalı ülkeler, Kürtleri silahlandırıyor.

Ancak kapsamlı bir strateji henüz oluşturulamadı. Ve bu olmadan Başkan Obama'nın "kolay olmayacak, çabuk olmayacak' diye kabul ettiği bir operasyonu genişletmek pek akıllıca olmaz."

Kaynak: ANKA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama Türkiye Dünya Haberler

500

Yorumlar (8)

OBAMA:

Ben bittti demeden bitmez. . . . Herşey yeni başlıyor

27
3
yanıtYanıtla
ass:

niye abd bombalıyor bombalıyor sa niye bizim üsleri kullanıyor koskoca uçak gemisi ne işe yarıyor belki işidin yöntemleri canice ama unutmayın abd bombardımanında sivillerde ölecek hemde işidin yöntemlerınden daha acımasızca zira afganistanda yemende pakistanda buna tanık olduk acaba burda abd yi destekleyenlerin bundan haberi varmı varsa niye ses etmezler bizim üstlerimizin kullanılması bu katıl operasyonda bizim elimizide kana bulayacak haberiniz ola

20
9
yanıtYanıtla
VB:

ALLAH BİLİR İZİN BİLE ALMAMIŞTIR BU HÜKÜMETTEN :)

12
6
yanıtYanıtla
TERÖRE HAYIRkalbimizfener3@gmail.com:

MERAK ETME BU HÜKÜMET ESKİLERİ GİBİ BASİT HÜKÜMET DEĞİL İZİN ALMADAN ADIM ATTIRMAZ BUNLAR ADAMA . BAK İŞİD İ DESTEKLİYOR DEDİĞİNİZ HÜKÜMET TERÖRE KARŞI OLDUĞUNDAN İŞİD OPERASYONUNA İZİN VERECEK KADAR CESARETLİ

yanıt0
yanıt0
KAFAM GÜZEL:

bu senaryonun asıl varisi israilmi amerikamı ?bu planlarlar 70 yıllıkmı? dahamı eski ?israil ağır bir şekilde vururken neden ışıd peydah oldu. ?türkiye nın ışıd ı beslemsesi mantıklı ama bu türkiyenin kendi iradesiylemi gerçekleşti yoksa işin içinde başka bir işmi var?yahudilerle müslümanların savaşı kıyameti başlatacak ise hiristiyanlar vs neredeler ?

2
2
yanıtYanıtla
Esra:

Ya Turkiyenin üstlerini niye kullaniyorlar. . illa bizi de isin icine karistiracaklar. . ISID´inde kendi kendine ciktigini sanmiyorum zaten. Bir örgüt pat diye cikmaz ortaya. . Hele birde islami bir örgüt olursa. . . Yine bir ABD oyunudur. . . Tabi baska türlü ne bahaneleri olacak bir ülkeyi vurmak icin!!Sonunu cokta hayir görmüyorum ben. . .

1
2
yanıtYanıtla
DEVILWAREZ:

Hayatınız yanal manyaklar, bizimkilerde boş dağları taşları bombalıyordu. Amd abeyde kumları hurda kamyonları bombalar hurda ziyan olmasın biri toplar değerlenir diye !

0
2
yanıtYanıtla
ATA:

fırsat

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title