Haberler

Geleceğimizi Birlikte Şekillendireceğiz

Aşağı Saksonya Eyaleti 'Sosyal İşler Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı' Aygül Özkan, Almanya'nın Geleceğini Göçmenlerle Birlikte Şekillendireceğiz" Dedi.

CDU Hamburg tarafından 'Almanya'da Birlikte Yaşam' adı altında düzenlenen etkinlikte konuşan Aşağı Saksonya Eyaleti 'Sosyal İşler Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı' Aygül Özkan, 'Almanya'nın geleceğini göçmenlerle birlikte şekillendireceğiz. Toplum olarak hepimiz görevlerimizi yerine getirmeliyiz' dedi.

CDU Hamburg tarafından 'Almanya'da Birlikte Yaşam' adlı altında bir etkinlik düzenlendi. Tarihi Hamburg Belediye Sarayı'nda gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan, Hamburg Aile ve Sosyal İşler Senatörü Dietrich Wersich, Türk-Alman Forumu Başkanı ve CDU Hamburg Eyalet Parlamento Milletvekili Bettina Machaczek, Altona İlçe Belediye Meclis üyesi Filiz Demirel, Mitte İlçe Belediye Meclis üyesi Bayram İnan, Stuttgart İl Belediye Meclisi üyesi Ergun Can, kurum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

BİRLİKTE YAŞAMAMIZI KOLAYLAŞTIRMALIYIZ

Alpaslan Budak'ın yönettiği etkinlikte selamlama konuşmasını yapan Bettina Machaczek, 'Onlarca yıldır göçmen kökenlilerle birlikte bu kentte yaşıyoruz. Ama hala bazı insanlarımızımın göçmenlere önyargılı olduklarını görüyoruz. İnsanların rengine, dinine, ırkına ve nereden geldiğine bakılmaksızın, olduğu gibi kabul etmeliyiz ve tolaranslı olmalıyız. Ancak bu şekilde huzur barış içerisinde yaşayabiliriz. CDU partisi içerisinde Türk-Alman Formu kurmamızın amacı da farklı kültürlerle birlikte huzur içerisinde yaşamamızdır' dedi.

GÖÇMENLER TOPLUMUN PARÇASI

Dietrich Wersich ise, 'Göçmenler buradaki toplumun önemli bir parçasını oluşturmaktalar. Farklı ülkelerden gelenler bu ülkenin ve kentin yaşamına renk katıyorlar. Hepimiz birlikte geleceğimizi genişletmek amacıyla uyum konusunda Hamburg eyaleti örnek çalışmalar yapıyor. En önemli konulardan bazıları kamuda çalışan göçmen kökenli personelin sayısını çoğaltmak, komşuluk ilişkilerini geliştirmektir ve son kampanmamız ise 'Hamburg limanım, Almanya evim' adındadır. Bu kampanya ile göçmen kökenlilerin Alman vatandaşlığına geçmelerini desteklemek ve göçmenlere 'Hoşgeldiniz' demektir. Hedefimiz bu yönde çalışmaları daha da ilermektir' dedi.

EĞİTİMLİ GÖÇMEN UZMANLARI KAÇIRMAMALIYIZ

Almanya'da çeşitli mesleklerde uzman personele ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Bakan Aygül Özkan, 'Eğitimli ve uzman göçmenler Almanya'yı terk ediyorlar. Bu göçmenleri kaçırmamalıyız ve aksine nasıl geliştirebiliriz yollarını aramalıyız. Almanya'da hep birlikte yaşıyoruz ve hep birlikte yaşadığımız ülkenin sorumluluklarını da yerine getirmeliyiz. Elbette farklı dinlerden olanlarda var. Özellikle İslam dini üzerine imamları Almanya'da yetiştirmeliyiz. Bunu da Osnabrück Üniversitesi'nde başlattık. Ayrıca, çocuklarımız için Almanca öğrenmeleri çok önemlidir ve küçük yaşta mutlaka yuvalara gönderilmeliler. Araştırmalara göre yüzde 90 Almanlar çocuklarını yuvalara gönderirken, göçmenlerde bu rakam yüzde 76'dır. Ayrıca gönüllü çalışan göçmen kökenlilerin sayılarının yükselmeside toplum açısından çok önemlidir' dedi. Konuşmaların ardından eğlence programına geçildi ve Aziz Özdemir ud çaldı. Tuncay Özkan yönetiminde Cahit Balat ve Özlem Kurt'ta sundukların anlamlı oyunla büyük beğeni topladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title