Haberler

Fransa'da Yeni Kabine Açıklandı

Fransa'da Başbakanlık Görevine Getirilen François Fillon, Yeni Bakanlar Kurulunu Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye Sundu. Sarkozy de 15 Kişiden Oluşan Bakanlar Listesini Onayladı.

Fransa'da Başbakanlık görevine getirilen François Fillon, yeni bakanlar kurulunu Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye sundu. Sarkozy de 15 kişiden oluşan bakanlar listesini onayladı.

7 kadın, 8 erkekten oluşan Fillon kabinesinde, Sosyalist Bernard Kouchner Dışişleri Bakanlığına atandı. Eski başbakan Alain Jüpe ise Enerji, Ulaştırma Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınmadan sorumlu olacak.

Merkez Sağ olarak adlandırılan liberal eğilimli Fransa Demokrasi Birliği üyesi ve cumhurbaşkanlığı seçiminde bu partinin lideri François Bayrou'ya ters düşen Herve Morin ise Savunma Bakanlığı görevini yürütecek. İsmi başbakanlığın kuvvetli adayları arasında gösterilen, Sarkozy'nin yakın dostu Jean-Louis Borloo ise Ekonomi ve Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

Yeni kabinede, Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanlığa Jean-Pierre Jouyet getirilirken, yine Sarkozy'e yakınlığıyla bilinen dava arkadaşlarından Brice Hortefeux Göç, Uyum ve Ulusal Kimlikten Sorumlu Bakan oldu. Önceki hükümette Savunma Bakanı olan Michele Alliot-Marie de yeni kabinede İçişleri Bakanı olarak yer aldı.

Kabinede Adalet Bakanlığı görevini Fas asıllı Sarkozy'nin seçim kampanyası sözcüsü Raşhida Dathi sürdürecek. Eski hükümette Dış Ticaretten Sorumlu Bakan olarak görev yapan Christine Lagarde, yeni hükümetin Tarım Bakanlığı'nı yürütecek. Christine Boutin, Konut ve Şehircilikten Sorumlu Bakan olurken, Cristine Albanel, Kültür ve İletişim Bakanlığı'nın yanı sıra hükümet sözcülüğü yapacak. Xavier Bertrand'in Çalışma Bakanı olduğu kabinede, Xavier Darcos Eğitim Bakanı, Roselyne Bachelot-Narquin, Sağlık,

Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakan olarak görev yapacak.

Yeni kabine ilk toplantısını bugün Elysee Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Sarkozy başkanlığında saat 16:30 da gerçekleştirecek.

(TS-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title