Haberler

Din Vergilerinden Bıkan İzlandalı'lar Topluca Din Değiştirdi!

Güncelleme:

Son iki haftada 3 binden fazla İzlandalı, din değiştirerek Sümerler'in tanrılarına inanan Zuizm hareketine üye oldu. Bunun nedeni ise ülkelerinde zorunlu olan din vergisiydi.

Son iki haftada 3 binden fazla İzlandalı, Sümerlerin tanrılarına inanan Zuizm hareketine üye oldu. Yani 323 bin nüfuslu ülkede, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 1'i 'din değiştirdi'.

DİN VERGİLERİNDEN BIKTILAR

BBCTürkçe'de yer alan habere göre, İzlandalıların din değiştirmesinin nedeni inançtan öte, devletin topladığı din vergisine duyulan tepki. İzlanda'da herkesten yıllık yaklaşık 80 Amerikan doları din vergisi toplanıyor. Bu vergi devlette kayıtlı olan dini kurumlara dağıtılıyor.

ZORUNLULUKLAR VAR

İzlanda'da herkesin dinini resmi kurumlara kayıt ettirme zorunluluğu var. Ülke nüfusunun dörtte üçü, İzlanda'nın Evanjelik Lutheran Kilisesi'ne üye.

VERGİLERİN KALDIRILMASI İSTENİYOR

Ülkede kilise vergisinden yararlanan yaklaşık 40 dini kurum bulunuyor. Kamuoyu yoklamaları, nüfusun yaklaşık yüzde 55'inin bu verginin kaldırılmasından yana olduğunu gösteriyor.

ALINAN PARA GERİ ÖDENMEDİ

Vergiye tepki duyanlar, 2013 yılında Zuizm hareketini dini kurum olarak kayıt ettirmişti. Ancak yeterli aktivite yapılmaması nedeniyle Zuizm'in lisansı iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bunun üzerine Zuizm hareketi, kendilerine üye olanların ödedikleri din vergilerinin, devletten gelecek paradan üyelere geri ödeneceğini duyurdu. Ancak vergi idaresi, üyelere geri ödeme yapılması durumunda bu miktardan gelir vergisi kesileceğini açıkladı.

Bazı siyasiler Zuizm'in gerçek bir din olmadığını savunarak, lisansının iptal edilmesini istiyor.

Zuizm hareketinin agnostik (Bilinmezci) olduğunu söyleyen sözcüsü ise Sveinn Thohallsson ise, "Gerçek bir dini kurum nedir? İnancı nasıl ölçersiniz?" diyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İzlanda Yaşam Dünya Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500

Yorumlar (81)

mağdur vatandaş:

türkiyede adım başı cami var bu kadar çok olan şeyin özelliği kalırmı yedikleri bütçeyle şimdi almanya olmuştuk akp seçim kazanalı beri bu hocalar sanki bir yerden emir almış gibi uslubsuz histerik şekilde bağırıyorlar sabahın beşinde normal vatandaş yapsa tımarhaneye atarlar

21
27
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Niye?Almanya''da da biiir sürü klise var, en küçük kasabalarda bile tangır tungur çalıyor çanları, üstelik Almanya''da da din vergisi kesiliyor ama buna rağman Almanya Almanya olmuş, buna ne diyeceksin, senin maksadın İslama çamur atmak.

yanıt6
yanıt8
zeki aus berlin:

Yeni bir din geliyor onu da ISA peygamber vahiy edecek ama sadece beyazlar icin!! KARA DERILI ARAPLAR gene (kelle kesen muzulman kalacak yani cehennem zebanisi olarak!)

2
45
yanıtYanıtla
Doğalgaz:

Alman bozuntusu adını değiştir....

yanıt0
yanıt0
ALI BERLIN:

biz müslümanlarda degistirecegiz zaten müslümanlgi bitirdiler müslümanim dediler saraylarda oturdular müslümanim dediler gemicikler aldilar bak müslümanim dinciyim diyenlere hepsinin altinda en son model cip

18
24
yanıtYanıtla
HASAN BALIk:

haklısın kardeşim disslike atanlarda akp ci şeriatçilerdir :))

yanıt1
yanıt3
Allahin dini budur:

bir insanin gönül rizasiyla vermedigi hicbirsey helal degildir diyanet ya kaldirilmali yada sadece isteyen üye olmalidir para gelsin diye herkesi kendinize endeksliyemessiniz ateistse hiristiyansa dinsizim diyorsa bunada saygi göstereceksiniz esas hak dini budur bir vatandas bu dünyada sadece devlete vergi verir kanunlara hesap verir herhangi dini bir kurulusa bagimli olmak zorunda degildir

25
17
yanıtYanıtla
RaşşaMobil-ANDROID:

Türkiye de dine vergi gelsin herkes ateist olur.

29
11
yanıtYanıtla
türk:

bence geri zekalı koyunlar yine bi bildikleri vardır der

yanıt2
yanıt3
KAFALI:

keske müslüman olsalardi, , cok yazzik olmus, ,

28
11
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title