Haberler

    Abd-Küba Arasında Guantanamo Çekişmesi

    Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Küba arasındaki yeni döneme dair Raul Castro'nun yorumunun ardından bir açıklama da Beyaz Saray'dan geldi.

    Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Küba arasındaki yeni döneme dair Raul Castro'nun yorumunun ardından bir açıklama da Beyaz Saray'dan geldi.

    Kübalı lider Castro, somut adımların atılması için Guantanamo Deniz Üssü'nün Küba'ya iade edilmesi gerektiğini belirtmişti.

    Washington yönetimi ise tartışmalı Guantanamo kampının kapatılacağını ancak deniz üssünün Küba'ya iadesinin söz konusu dahi olmadığını duyurdu.

    Konuyla ilgili açıklamayı yapan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ayrıca, iki ülke arasındaki anlaşmazlıklar arasında insan hakları konusunun başı çektiğini söyledi.

    Earnest, "ABD ile Küba arasında geniş bir ihtilaf yelpazesi olduğu çok açık, özellikle de Amerikan hükümetinin değerleri ile Küba hükümetinin, tanımlamakta başarısız olduğu, değerleri arasında. Castro rejiminin siyasi mahkumlara, bireylere ve kendisini özgür bir şekilde ifade etmek isteyenlere karşı tutumu, hatta gazetecilere sergilenen davranış konusunda endişelerimiz var." dedi.

    Küba Devlet Başkanı Raul Cas

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 30 Ocak 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Beyaz Saray Raul Castro Guantanamo Küba Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title