Haberler

Dünya Çocukları Çankaya Köşkü'nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Barışı, Dostluğu ve Kardeşliği Desteklemek ve Bunun Kuvvetlendirmek Anlamına da Geldiğini Belirterek, "Dünyadaki Kargaşalardan, Savaşlardan En Çok Çocuklar Üzülüyor. 23 Nisan, Bütün Dünya Çocuklarını Bir Araya Getiriyor, Kardeşliği ve Dayanışmayı Güçlendiriyor" Dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın barışı, dostluğu ve kardeşliği desteklemek ve bunun kuvvetlendirmek anlamına da geldiğini belirterek, "Dünyadaki kargaşalardan, savaşlardan en çok çocuklar üzülüyor. 23 Nisan, bütün dünya çocuklarını bir araya getiriyor, kardeşliği ve dayanışmayı güçlendiriyor" dedi.

Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Türkiye'ye gelen 'Dünya Çocukları'nı Çankaya Köşkü'nde kabul etti. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin başkanlığında 39 ülkeden gelen çocuklardan oluşan heyet, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Resepsiyon Salonu'nda ağırlandı. Gül, salona gelişinde çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Çocuklara hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Sizleri Türkiye'de görmekten mutluluk duyuyoruz" dedi. 23 Nisan'in Türkiye'de Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Gül, "Biz 23 Nisan'ı 1920'den beri kutluyoruz. Bu yılda TBMM kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ilk cumhurbaşkanı olarak bu bayramı çocuklara armağan etti" diye konuştu. Dünyada ilk defe böyle bir bayramın çocuklara armağan edildiğini vurgulayan Gül, Atatürk'ün bu kararıyla, çocuklara ve geleceğe verdiği önemi gösterdiğini belirtti. "Sizlerin olması bu bayramı zenginleştirmektedir" diyerek, konuk ülke çocuklarının ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür eden Gül, şöyle devam etti:

"Bu bayram bir anlamda, barışı, dostluğu ve kardeşliği desteklemek ve bunun kuvvetlendirmek anlamına geliyor. Dünyadaki kargaşalardan, savaşlardan en çok çocuklar üzülüyor. 23 Nisan, bütün dünya çocuklarını bir araya getiriyor, kardeşliği ve dayanışmayı güçlendiriyor. Mustafa Kemal Atatürk, çok büyük bir öngörüyle kardeşliği ve dostluğu pekiştirmenin yolunun çocuklardan geçtiğini öngördüğü için bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. O yüzden 23 Nisan'ı Çocuk Bayramı olarak kutluyoruz." Gül, konuşmasının ardından çocukların armağanlarını kabul etti. Çocuklar ülkelerine has eşyaları Gül'e takdim ederken, Gül'de çocuklara MP3 çalar hediye etti. Hediye merasimi esnasında, Filistinli ve Venezüellalı çocuklar Cumhurbaşkanı Gül'e sarılırken, Gül de çocuklara yakın ilgi göstererek karşılık verdi. Kırgızistan'dan gelen çocuk ise, beraberinde getirdiği keçeden yapılma Kırgız kalpağını Gül'ün başına taktı. Köşk'ün Moldovalı konuk çocuğu ise Gül'e gül desenli örme atkı hediye etti. Ukraynalı bir çocuk da Türkçe şiir okudu.

(TAN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title