Haberler

DSP'den "Emek, Sanayi ve Tarım" Kurultayı

DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan, Emek, Tarım ve Sanayi Kurultayları Düzenleyeceklerini Bildirdi. Tan, "Zenginlikte Sosyal Adalet İçin Emek Kurultayı"nın, 25 Şubat 2006 Pazar Günü 5000 Kişilik Bir Katılımla Büyük Anadolu Oteli'nde Yapılacağını Söyledi.tan, "İktidar Programımızı Halkımızla Birlikte Hazırlamaktayız" Dedi.

DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan, "emek, tarım ve sanayi" kurultayları düzenleyeceklerini duyurdu.

Tan, DSP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

"Üretimle paylaşımı bir bütün olarak değerlendiriyor, daha çok ve daha verimli üretmeyi ve hakça paylaşmayı birlikte hedef alıyoruz" diye konuşan Tan, "emek, sanayi ve tarım" başlıklarıyla kurultay düzenleyeceklerini söyledi.

Emek Kurultayı Hazırlık Konferansı'nın, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Türkiye Kamu-Sen, KESK, Memur-Sen Konfederasyonları yöneticilerinin, üniversite öğretim üyelerinin, uzmanların, gazeteci-yazarların ve parti yetkililerinin katılımıyla 17 Şubat 2007 Cumartesi günü Kızılcahamam Patalya Otel'de yapılacağını söyleyen Tan, DSP olarak her alanda demokratik katılımcılığa büyük önem verdiklerini ifade etti. Tan, "Demokratik Sol için en önemli katılımcılık, halkın katılımıdır. Halkımızın merhum Bülent Ecevit'e 'Halkçı Ecevit' unvanı vermesi bu nedenledir" dedi.

Bir süre önce, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer başkanlığında, parti yöneticileri olarak işçi, memur ve işveren kuruluşlarını ziyaret ettiklerini anımsatan Tan, Çeşitli kesimlerin temsilcisi olan bu kuruluşlarla sürekli diyalog ve işbirliği içinde olma önerisinde bulunduklarını, önerilerinin de tüm kuruluşlarca memnuniyetle karşılandığının altını çizdi. Tan şöyle dedi:

"'Zenginlikte Sosyal Adalet Programı Kurultayları' ortak adı altında, Zenginlikte Sosyal Adalet için Emek Kurultayı,

Zenginlikte Sosyal Adalet için Tarım Kurultayı, Zenginlikte Sosyal Adalet için Sanayi Kurultayı, düzenleyeceğiz.

Zenginlikte Sosyal Adalet için Emek Kurultayı", 25 Şubat 2006 Pazar günü yaklaşık 5000 kişilik bir katılımla Büyük Anadolu Oteli'nde yapılacak. Kurultayda Genel Başkanımız Zeki Sezer'in yanı sıra konfederasyonların genel başkanları da konuşma yapacaklardır. Emek Kurultayı'nın hazırlık çalışmaları çerçevesinde bugüne kadar işçi, memur, işveren temsilcileri ve üniversite öğretim üyelerinin katıldığı bir çok toplantı yapıldı. Hazırlık çalışmalarının son aşaması ise 17 Şubat 2007 Cumartesi günü Kızılcahamam Patalya Otel'de düzenlenecek Zenginlikte Sosyal Adalet için Emek Kurultayı Hazırlık Konferansı'yla gerçekleştirilecek."

Tan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin solda ittifak ve güç birliğine ilişkin sorusun yanıtlayan Tan, DSP'nin birinci gündem maddesinin solda güç birliği olduğunu söyleyerek, DSP'nin güç birliğine açık olduğunu ifade etti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title