Haberler

Dp Kadın Kolları Başkanı Kahveci: Hukuku Katlettiler

Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Avukat Ayşegül Dalkır Kahveci, yargıyı hızlandırmak için açıklanan düzenlemeyi eleştirdi.

Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Avukat Ayşegül Dalkır Kahveci, yargıyı hızlandırmak için açıklanan düzenlemeyi eleştirdi. Kahveci, "Milletin vekaletini almış kişiler hukuk düzenlemesi yaparken kimsenin alacağını silmek gibi bir hakkı kendilerinde göremezler. Borçlu lehine menkul mal haczi kaldırılırken, yerine alacaklı lehine alternatif yaptırımlar getirilmesi gerekir" dedi.

Karadeniz TV'de yayınlanan Gündem Özel Programına soruları yanıtlayan Kahveci, Yargı paketi hakkında baroların görüşünün alınmamasına tepki göstererek, yargının hızlanması için HSYK'nın yapısının değiştirildiğini ancak yargıda bir hızlanma olmadığını belirtti. Kahveci, "Bu tablo içerisinde hukukçuları nereye koyacağız? Hukuku bilmeyen kişi ve kurumlar bu şekilde hazırlamış oldukları tasarı ile hukuku katlettiler" dedi. Kahveci, Cumhurbaşkanının görev süresini düzenleyen kanuna da tepki göstererek, hukuk faciası yaratıldığını savundu. Kahveci, cumhurbaşkanını görev süresinin Anayasada açıkça 5 yıl olarak belirtildiğini, belirlenen süre konusunda kanun çıkartılamayacağını savundu. Siyasi iktidarın Türkiye'de iki ayrı hukuk sistemi oluşturmaya çalıştığını savunan Kahveci, hukuk fakültesi mezunu olmayanların arabuluculuk sisteminde görev yapmasını şöyle değerlendirdi:

"Üniversite sınavlarına ayrılan zaman ve hukukçu olabilmek için hukuk fakültesini bitirmek için harcanan zamanın hepsini yüz saate sıkıştırmak kabul edilebilir değil. O halde binlerce insan Hukuk fakültesini neden okudu? Kadın, erkek eşitliğinin uygulandığı tek meslek alanı avukatlık mesleğidir. Kanımızca mevcut iktidar arabuluculuk müessesesi ile yandaşına iş imkanı yaratmaya çalışıyor. Kadın erkek eşitliğinin en iyi uygulama alanı bulduğu avukatlık mesleğini kadınlar adına bitirmeyi hedefliyor."

Yeni anayasa hazırlıklarını da değerlendiren Kahveci, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in "nasıl bir Anayasa istiyorsunuz diye vatandaşa dahi soruyoruz" sözlerine atıfta bulunarak, "Vatandaş Anayasa değişikliği nasıl olur, bu meclis yeni Anayasa yapmaya yetkilimidir, bunu nasıl bilebilir? Her hukukçu dahi Anayasa hukukçusu olmadığına göre ve bunları bilemeyeceğine göre bu hususların konunun uzmanları anayasa hukukçuları profesörleri ile görüşülüp tartışılması gerekir" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Demokrat Parti Karadeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title