Haberler

    Doğal Taşlar Nasıl Kullanılır?

    Doğal taşlar, milyonlarca yıl önce oluşmuş taşlardır. Bu nedenle, kozmik enerjiyle bağlantılarının yüksek olduğuna inanılır. Yüzyıllar boyu renkleri ve ışıltılarıyla dikkat çekmiş ve birçok eski toplum tarafından bir şifa aracı olarak kullanılan doğal taşlar, günümüzde de sağlık, aile, iş, ilişki gibi konularda yarar sağlaması için kullanılır. İşte doğal taşların kullanımları hakkında bilinmesi gerekenler..

    Doğal taşlar gerçekten işe yarar mı?

    Doğal taşlar, katı maddeler olmalarına karşın, içlerinde atomlar çok yüksek bir frekansta titreşirler. Peki bu nasıl olur?

    Doğal taşlar, yaklaşık 30 milyon yıl önce oluşmuştur. Bu yüzden de, adeta bir enerji küpü olarak doğaya sunulmuşlardır.

    Elephant Journal'da yazan habere göre, "Doğal taşlar, dünyanın yüzeyinin altında sıvı veya gaz olarak oluşmaya başladılar". "Sıvı ya da gaz yüzeye çıkınca soğuyarak katılaştı; her atom tekrarlayan bir düzen içerisinde birleşerek, taşların günümüzdeki katı halini oluşturdu". Haberin devamında, bu atomların çok yüksek bir hızda titreşebildiğine; sıcaklığın ve ses dalgalarının bu atomların frekanslarına etki edebileceğine, yer veriliyor.

    Doğal taşların arkasındaki fikir, o halde, kendi titreşim frekansımızın, doğal taşların frekanslarıyla etkileşimde bulunmasıdır. Bu sayede, doğal taşların yansıttıkları enerjiler sağaltıcı bir etki sağlayabilir. Her taşın farklı özellikleri olması ve bu özellikleri yayması dolayısıyla da, kendimize en uygun taşı seçmek şarttır.

    İşte doğal taşlardan bazılarının özellikleri:

    Pembe Kuvars

    Kuvars taşının birçok çeşidi bulunur. Ancak pembe renkte olan kuvars taşı en nadir bulunanıdır. Duygusal dengeleyici özelliği vardır. Öz sevgiyi ve dişil enerjiyi güçlendirir.

    Sitrin

    Sitrin,  başarılı olmak isteyenlerin yaratıcı ve profesyonel süreçlerini destekleyecek ideal taştır. Kendine güven, hedefe odaklanma gibi duyguların güçlenmesine yardımcı olur.

    Ametist

    Ametist, negatif enerjiyi uzaklaştırdığı için nazardan koruyan taş olarak kabul edilir. Uykusuzluk problemi yaşayanlar için çok faydalıdır. Kaygılı düşüncelere karşı iç huzuru sağlar.

    Kalsit

    Konsantrasyon taşı olarak da bilinen kalsit, bilinçaltınının gereksiz düşüncelerden arındırılmasını sağlar. Karşılaştığımız yenilikler karşısında kabuklarımızı kırmamıza yardımcı olur.

    Akik

    Akik taşı, şuana odaklanarak anda kalmayı kolaylaştırır. Böylece gün içerisinde sizi saran negatif enerjileri üzerinizden atabilirsiniz. Tükenmiş olan cesaretinizi ve gücünüzü toparlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, zihin ve beden uyumunu sağlayarak meditasyon pratiklerine de katkı sağlar.

    Doğal taşlar nasıl kullanılır?

    Doğal taşlarınızı ilk kez  kullanacaksanız, üzerlerinde daha önceden birikmiş olan enerjilerin temizlemesi gerekir.

    Peki doğal taşlar nasıl temizlenir?

    Doğal taşlarınızı ılık bir suyun içerisinde, bir miktar deniz tuzu ekleyerek bekletin. Daha sonra taşınızı normal suda yıkayın. Bu, bir çok taş çeşidi için etkili bir yöntemdir. Ardından taşınızı ay ışığında  24 saat bekletirseniz, taşınız, ayın sakin ve temizleyici enerjisini absorbe etmiş olur.

    Doğal taşların atomlarının frekanslarının ses ve sıcaklık ile değişebildiğini belirtmiştik. Bu yüzden, arındırma işlemi sonrası taşınızı elinizde ovarak ya da bir mumun yakınına koyarak ısınmasını sağlayın.

    Bu sırada, doğal taşınıza odaklanın ve kendi titreşimlerinizin onunkiyle etkileşime girdiğini fark edin. Taşınızın gücüne ne zaman ihtiyaç duyarsanız, bu meditatif düşünceye odaklanın.

    Doğal taşlarınızın gücünü hissetmek için, onları odanızda, çantanızda ya da cüzdanınızda bulundurabilir; kolye ya da yüzük olarak da kullanabilirsiniz.

    PembeNar Özel

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title