Haberler

Diyarbakır'da Yerel Yönetimler

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Zabıta Ekiplerince 27 Markette Tespit Edilen Miadı Geçmiş Gıda Ürünlerine El Koyulurken, Gıdaların Büyük Kısmının Çocuklar Tarafından Tüketilen Ürünler Olması Dikkat Çekti.

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi zabıta ekiplerince 27 markette tespit edilen miadı geçmiş gıda ürünlerine el koyulurken, gıdaların büyük kısmının çocuklar tarafından tüketilen ürünler olması dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediyesi Zabıta Amiri Fatma Özgüç, Ofis semtinde 62 bakkal ve markette denetim yaptıklarını, bunlardan 27'sinde miadı geçmiş yaklaşık 500 tüketim malzemesi tespit ettiklerini söyledi. Tarihi geçmiş ürünlere tutanak karşılığı el koyduklarını kaydeden Özgüç, "Dikkat çeken temel şey, miadı geçen ürünlerin büyük kısmının çocuklar tarafından tüketilen mama, bisküvi, cips ve yoğurt gibi gıdalar olmasıdır. Bu konuda esnafın duyarlı olmasını istiyoruz. Sık sık uyardığımız gibi, miadı geçmiş ürünlerin firmalara iade edilmesi gerekiyor. Bazı esnaf, firmalara iade için bu ürünleri beklettiklerini belirtmiş. Öyle olsa bile, bu ürünlerin ayrı bir yerde tutulması gerekmektedir. Bazı işyerlerinin bu konuda kasıtlı davrandığını düşünüyoruz, çünkü çocuklar, aldıkları ürünlerin son kullanma tarihine bakmıyor. Bu ürünleri kasıtlı olarak satanlara, kapatmaya kadar ceza vereceğiz" şeklinde konuştu.

Vatandaşları duyarlı olmaya çağıran Özgüç, satın alınan ürünlerin mutlaka son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesini istedi. Cips, irmik, bisküvi, gofret, yoğurt gibi ürünlerin çoğunlukta olduğu gıda maddeleri imha edildi.

(EST-EST-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title