Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Konya Üssü Ziyaretini Biz Zaten Uygun Görmüştük İncirlik'i Uygun...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman vekillerin Konya Üssü'nü ziyaretine ilişkin bir soru üzerine "Bu ziyaretin önerisini biz yaptık. Burada yasak kalktığı için değil başından beri bu şekilde düşünmüştük bu şekilde öneri yaptık. Şimdi tarihini NATO belirledi ve böyle bir heyet geliyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman vekillerin Konya Üssü'nü ziyaretine ilişkin bir soru üzerine "Bu ziyaretin önerisini biz yaptık. Burada yasak kalktığı için değil başından beri bu şekilde düşünmüştük bu şekilde öneri yaptık. Şimdi tarihini NATO belirledi ve böyle bir heyet geliyor. Konya'daki NATO Üssü'nde özelikle DEAŞ'a karşı mücadelede değişik ülkelerden NATO müttefiki ülkelerden birimler var. Sadece uçaklar değil askerler de var. Böyle bir ziyareti biz zaten uygun görmüştük. İncirlik'i uygun görmedik. Konya'yı uygun gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın talimatları ile. Alman Parlamentosu'nda Pkk'ya destek veren milletvekilleri var. Pkk'nın terör listesinden çıkması için çaba sarf eden milletvekilleri var. Bunlar da genellikle sol partilerden. Nasıl bizim CHP'nin içinde DHKP-C, PKK sempatizanı milletvekilleri var. Aynı şekilde orada da sosyal demokratın içinde uç oluyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Alman vekillerin Konya Üssü'nü ziyaretine ilişkin bir soruya Çavuşoğlu, şu yanıtı verdi: "Bu ziyaretin önerisini biz yaptık. Burada yasak kalktığı için değil başından beri bu şekilde düşünmüştük bu şekilde öneri yaptık. Şimdi tarihini NATO belirledi ve böyle bir heyet geliyor. Konya'daki NATO Üssü'nde özelikle DEAŞ'a karşı mücadelede değişik ülkelerden NATO müttefiki ülkelerden birimler var. Sadece uçaklar değil askerler de var. Böyle bir ziyareti biz zaten uygun görmüştük. İncirlik'i uygun görmedik. Konya'yı uygun gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın talimatları ile.

O MİLLETVEKİLİ SAÇMALAMIŞ TÜRKİYE'DEN NE GARANTİ İSTEYECEK?

Alman Meclisi'nde Savunma Komisyonu var. Savunma Komisyonu'nun üyeleri gelecek. Değişik partilerden milletvekilleri var. Kendi komisyonları karar verecek milletvekillerine. O Milletvekili saçmalamış. Türkiye'ye gelen Alman sayısı yılda 5 milyonu geçiyor tatil, iş için. Türkiye'den ne garanti isteyecek? Türkiye hukuk devletidir. Kendisi de bir milletvekili dokunulmazlığı vardır. Türkiye uluslararası ve evrensel hukuka saygılıdır. Kendi ülkesi kendisini gönderirse ziyaretini yapar döner. Ama şu bir gerçek ki Alman Parlamentosu'nda PKK'ya destek veren milletvekilleri var. PKK'nın terör listesinden çıkması için çaba sarf eden milletvekilleri var. Bunlar da genellikle sol partilerden.

NASIL BİZİM CHP'NİN İÇİNDE DHKP-C, PKK SEMPATİZANI MİLLETVEKİLLERİ VAR

Nasıl bizim CHP'nin içinde DHKP-C, PKK sempatizanı milletvekilleri var. Aynı şekilde orada da sosyal demokratın içinde uç oluyor. CHP'nin içindekiler ön seçim ile buralara geldiler. Bunlar var. Söylediğimizde tepki gösteriyorlar ama doğru. Bu tür milletvekilleri Almanya'da da var.

PKK GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SEMBOLLERİNİN TAŞINMAMASI İÇİN AB NORMLARI OLUŞABİLİR Şu anda Avrupa'da ciddi bir tartışma var. Bu tartışmalar neticesinde belki AB normları oluşabilir yani PKK gibi terör örgütlerinin sembolleri olan o paçavraların taşınmaması, gösterilmemesi gösteri yapılmaması ile ilgili bir norm oluşabilir. Hatta bir hukuki süreç de başlayabilir. AB'den üst düzey yöneticilerden bilgi aktarıldı bize. Avrupa'nın artık bunlara destek vermemesi gerekiyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu İncirlik Konya PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title