Haberler

Dinleme Olayına ve CHP'nin Tavrına Tepki

Her Yerde Adalet Platformu ve Dünya Demokrasi Hareketi, dinleme olayına ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin tavrına tepki gösterdi.

Her Yerde Adalet Platformu ve Dünya Demokrasi Hareketi, dinleme olayına ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin tavrına tepki gösterdi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ortaya çıkan ses kasetleriyle ana muhalefet partisi CHP'nin tavrına tepki gösteren Dünya Demokrasi Hareketi Konya Şube Başkanı Avukat Secaattin Küçükdağ, milletin en iyi cevabı sandıkta vereceğini söyledi. Küçükdağ, yaptığı açıklamada, "Ülke üzerinde oynanan oyun büyüktür. Oynanan bu kirli oyuna alkış tutan, meclisteki grup toplantılarında hükümeti istifaya çağıran, hatta bununla da yetinmeyip Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nı göreve davet ederek üstü kapalı iktidar partisinin kapatılması çağırısında bulunanlar, paralel devlet ile sırt sırta verenler, daha düne kadar yasal olmayan ses kasetlerini kabul etmeyenler, şimdi 'kaset olsun da nasıl olursa olsun' anlayışını benimseyenler, sayın başbakana helikopterle kaçmayı önerenler, Gezi ruhunu canlandırıp halkı sokaklara davet edenlere aziz milletimiz en güzel cevabı sandıkta verecektir" dedi.

Operasyonu yapanların cezalandırılması gerektiğini belirten Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Avukat Özkan Öztürk ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "İktidara giden yol sandıktan geçer" diyerek parti logosunu değiştirmesi teklifinde bulundu. Öztürk, "Dinlenen ses kayıtları 'Tevhit Selam' isimli sahte bir örgüt yapılanmasıyla binlerce kişinin dinlendiğini görüyoruz. 17 Aralık sürecinde devletin en büyük bankası Halk Bankası'na operasyon yapanlar, Halk Bankası'nın data bilgilerini yurt dışına servis edenler, İHH gibi bir yardım kuruluşunu terör örgütleriyle ilişkilendirmek isteyenler, bu ülkenin cumhurbaşkanını, MİT müsteşarını, başbakanını, enerji bakanını, en önemli iş adamlarını şantaj amacıyla dinleyenler ve bu dinleme kayıtlarını yurt dışına servis edenler bu millete en büyük ihaneti etmişlerdir. Dolayısıyla Türk Ceza Kanunu'nda casusluktan bu operasyon takımının yargılanması gerektiğini düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'ne sesleniyoruz. İktidara giden yol sandıktan geçer. 'Sandık, demokrasilerin namusudur' dedik. Dolayısıyla paralelci yapıya bel bağlayan CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyoruz; lütfen partinizin logosunu değiştirin. Siz bunun için uğraşmayın. Biz sizin için güzel bir çalışma yaptık. Her Yerde Adalet Platformu ve Konya Dünya Demokrasi Hareketi Konya Şubesi olarak CHP'ye 'Ananaslı 6 Oklu Ananas Partisi' diyoruz" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Yargıtay Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title