Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

Gaziantep'te PKK operasyonu: 11 gözaltıOperasyon havadan görüntülendiGAZİANTEP'te polisin terör örgütü PKK'ya yönelik insansız hava aracı desteğiyle düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep'te PKK operasyonu: 11 gözaltı

Operasyon havadan görüntülendi

GAZİANTEP'te polisin terör örgütü PKK'ya yönelik insansız hava aracı desteğiyle düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK adına kentte faaliyette bulunan kişilere yönelik çalışma başlattı. Çalışma sonunda terör örgütü yandaşlarının isim ve adreslerini saptayan polis, savcılık kararıyla operasyon için düğmeye bastı. İnsansız hava aracı kullanılan, özel harekatçıların da katılımıyla düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çeşitli suç aletleri, terör örgütünü simgeleyen materyaller de ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmasına başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

Zırhlı araçların harekete geçmesi

Havadan çekilen görüntüler

Özel harekatçıların eve girişi

Evde ele geçirilen suç unsurları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ- GAZİANTEP-

==================================

Kırıkkale'de 3 eve DEAŞ operasyonu: 5 gözaltı

KIRIKKALE Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince merkez ve ilçelerinde 3 ayrı eve eş zamanlı yaptıkları operasyonlarda 5 kişi, Gaziantep'te ise 1 kişi olmak üzere 6 kişi yakalandı.

Yapılan operasyonlarda, Kırıkkale ve ilçelerinde olmak üzere D.C., E.Y., N.F., O.A. ve K.A ile Gaziantep'de yakalanan H.T.T. olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise DEAŞ örgütüne ait olduğu tespit edilen görsel dokümanlar, DEAŞ bayrağı, bilgisayar ve tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların soruşturması sürdürülüyor.

Kırıkkale'de bir süre önce yapılan DEAŞ operasyonunda ise 13 kişi yakalanıp, sevk edildikleri Adliye'de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp, cezaevine gönedrilmişti.

Görüntü Dökümü

DEAŞ üyelerine ait evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilenlerin görüntüsü

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

======================================

Destici: İdam mutlaka geri getirilmeli

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'de idam cezasının mutlaka geri getirilmesi gerektiğini söyledi.

Referandum çalışmaları için Şanlıurfa'ya gelen Mustafa Destici, partisinin il teşkilatını ziyaret ederken idam cezasının iki şey için mutlaka ama mutlaka getirilmesi gerektiğini ifade etti. BBP olarak idam cezasının belirli suçlarla ilgili geri getirilmesini kamuoyu gündemine ilk getiren parti olduklarını dile getiren Destici, şöyle konuştu:

"2011 yılında 2 milyon imza topladık ve imzalar şu anda TBMM'de bulunmaktadır. İki şey için idam istedik; çocuklarımızı, kadınlarımızı ve kızlarımızı kaçırıp tecavüz edip öldüren sapıklar ve bizzat kurşunu sıkan bombayı patlatan ve bunun emrini veren teröristler için. Bizim tavrımız açık ve net. Bu suçlar için idam cezasının mutlaka ama mutlaka geri getirilmesi lazım."

İdam cezasının geri getirilmesinin adaletin tecelli etmesi ve hakkın yerini bulması açısından önemli olduğunu kaydeden Destici, "Bizim inancımıza da, örf ve adetimize de, adalet anlayışımıza da yüzde yüz uygundur. Biz batının Hıristiyan ülkesi değiliz. Biz öz be öz Anadolu'nun Müslüman Türk milletiyiz. Dolaysıyla idamın geri gelmesi lazım" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında önemli gelişmelerin olduğunu ifade eden Destici, şöyle dedi: "Adalet Bakanımızın talimatıyla Adalet Bakanlığı Yargıtay 6'ncı Ceza Dairesinin vermiş olduğu bu üst dereceli memurlarla ilgili 'Kovuşturmaya yer olmadığına' dair kararın kamu yararına bozulmasını istedi. Yeni bilgiler ve deliller sunarak bozulmasını talep etti. İnşallah bu soruşturma sürecin aydınlatılması noktasında atılmış olan önemli bir adımdır. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın bilgisi olduğunu ve bu konuda kendisini de bilgilendirmiştik. Bu sürecin aydınlatılması noktasında hata, ihmali ve kusuru olanların hukuk önünde hesap vermesi adına önemli bir gelişme, önemli bir adım, önemli bir tavır ve önemli bir karar olduğunu düşünüyorum. Bir başka esas ana beklentimiz Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ana soruşturma dosyasına verilmiş olan takipsizlik kararının kaldırılarak dosyanın tüm yönleriyle tekrar inlemeye ve soruşturmaya açılmasıdır. Gereken adımın atılacağına inandığımı söylemek istiyorum."

Destici, kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü dolaştı, burada bulunanlarla sohbet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Destici'nin partililerle tokalaşması

Destici'nin konuşması

Destici'nin Balıklıgöl'ü gezmesi

Destici'nin vatandaşlarla sohbet etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamere: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

====================================

Çocuk gelin cinayetlerine dans ederek dikkat çektiler

SAKARYA Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri 'Kara Düğün' isimli dans gösterisiyle çocuk gelin cinayetlerine dikkat çekti.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı 'Kara Düğün' isimli dans gösterisi hazırladı. Öğretim görevlisi Deniz Köktan ve bölümün dans ekibi gösterinin konusunu çocuk gelin cinayetleri olarak belirledi. Çocuk yaşta evlenmelerin önüne geçilmesi için konuya dikkat çekmek isteyen dans ekibi Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gösterilerini gerçekleştirdi. Gösteride kız isteme, düğün eğlencesi, kına gecesi ve cenaze namazı canlandırıldı. Çocuk gelinleri canlandıran dansçıların ellerinde oyuncak bebekler yer aldı. Öğrenciler dans gösterileriyle izleyenlerin beğenisini kazandı. Gösterinin sonunda dansçılar ayakta alkışlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Dans gösterisinden görüntüler

Haber-Kamera: Azim ÇELİK/ADAPAZARI(Sakarya), -

================================

Erdemli'de turfanda kavun hasadı başladı

MERSİN'in Erdemli ilçesinde turfanda olarak yetiştirilen örtü altı kavun hasadına başlandı. Fiyat olarak üreticinin beklentilerini karşılayan kavun, üreticisinin de yüzünü güldürdü.

Erdemli Komisyoncular Derneği Başkanı Fazıl Koşar ve Komisyoncu Muhammet Kaya İlçeye bağlı Şahar Mahallesi'nde serada yetiştirilen ve hasadı yapılan serayı gezerek üretici Bayram Ciğer'den bilgi aldı. Komisyoncular Derneği Başkanı Koşar, Erdemli'de alternatif ürün olarak yetiştirilen örtü altı kavunun yetiştiricinin yüzünün gülmesine neden olduğunu söyledi. Turfanda kavunun halde satış fiyatının kilosu 10 TL'ye kadar çıktığını ifade eden Koşar, "İlçemizde çoğunlukla örtü altında domates yetiştiriciliği yapılıyor. Çiftçimiz Bayram Ciğer ise domatese alternatif olarak bu yıl serasında kavun yetiştirerek, ilk hasadı yaptı. Kavunların yurtiçinde satışına başlanıldı. Alternatif ürün yetiştirerek ürün çeşidinin artmasını sağlayan bu tür çiftçilerimize de teşekkür ediyoruz" dedi.

1 dönüm serada kavun yetiştiriciliği yapan Bayram Ciğer ise, yıllardır domates üreticiliği yaptığını kaydederek, "Bu yılda kavun yetiştirmeye karar verdim. Şuanda ilk hasadımızı yaptık. Kilosu 10 liraya satılıyor. İnşallah bu fiyatlar devam eder ve yüzümüz güler" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Serada kavun görüntüsü

-Komisyoncular derneği başkanı Fazıl Koşar ile röportaj

-Üretici Bayram Ciğer ile röportaj

-Çocuk Kavunu tutarken

-Kasalarda kavun görüntüsü

-Vatandaş Kavunu kesip yerken

-Kavun serası genel görüntüsü

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

================================

Evet kampanyasında çiçek izdihamı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde, anayasa değişikliği referandumu kapsamında AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından yürütülen 'evet' kampanyası sırasında dağıtılan saksılı sardunya çiçeği izdihama yol açtı.

AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından referandum öncesi yürütülen evet kampanyası kapsamında bugün, Yıldırım Akbulut Meydanı'nda saksılı sardunya çiçeği dağıtıldı. Çiçek dağıtımı izdihama dönüşünce, parti görevlileri zor anlar yaşadı. Çiçek almak için özellikle kadınlar adeta birbiriyle yarıştı. Toplamda 2 bin sardunya çiçeğinin vatandaşlara dağıtıldığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Çiçek dağıtımından görüntü

Çiçek almak için birbiriyle yarışan kadınlardan görüntü

Haber-Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale),

======================================

Öğrencilerden esnafa tabelada Türkçe isim çağrısı

MANİSA'nın Yunusemre İlçesi'ndeki bir lisenin öğrencileri, okullarındaki 'İşyerimiz Türkçemize Sahip Çıkıyor' yarışması kapsamında kentteki yabancı tabelalı esnafı gezerek işyerlerinin isimlerini Türkçe'ye çevirmeleri istedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi'nin Yunusemre Belediyesi'nin desteğiyle duyurduğu 'İşyerlerimiz Türkçemize Sahip Çıkıyor' yarışması kapsamında İzmir Caddesi üzerindeki esnaf ziyaret edildi. Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ziyaretinde; Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü AR-GE birimi sorumlusu Necmettin Okumuş da yer aldı. Gerçekleşen ziyarette öğrenciler, ziyaret ettikleri esnafa üzerinde açık-kapalı yazan projenin detaylarının yer aldığı levhalar hediye edildi. İlk ziyaret edilen Sportswear isimli işyeri sahibi Rasim Rüzgar, işyeri adını spor giyim olarak değiştireceğini söyledi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü AR-GE Birimi sorumlusu Necmettin Okumuş, "Yunusemre Belediyesi ile birlikte dilin kirliliğini önlemek açısından böyle bir proje başlattık. Buradaki amacımız işyerlerinde yabancı kelime kullanma hastalığını yok etmek" dedi.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ise, "Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin hazırlamış olduğu projeye belediye olarak destek veriyoruz. Esnaflarımızın işyerlerinin isimlerinin Türkçe olmasını istiyoruz. Türkçe ne kadar kullanılırsa bu topraklara daha faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Proje kapsamında Mayıs 2017'ye kadar Türkçe isimle işyeri ve dükkan açan işletmeciler ödüllendirilecek. Yarışmaya, Türkçe isimli işletmeler ile işyeri ismini Türkçe bir isimle değiştirmek isteyen işletmeciler de katılacak. Turkcemizkirlenmesin45@gmail.com adresine yapılacak başvurular, Yunusemre Belediyesi resmi web sitesinde 16-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında yayınlanarak halk oylamasına sunulacağını söyledi. Yapılan halkoylaması sonucunda en çok oyu alan üç işletmenin 25 Mayıs tarihinde düzenlenen törenle ödüllendirilecek. Oylamada ilk üçe giren işletmelere verilecek ödülün 140 ekran LCD televizyon olduğu bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Öğrencilerden görüntü

Ziyaret edilen işyerlerinden görüntü

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar açıklama

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü AR-GE birimi sorumlusu Necmettin Okumuş açıklama

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

=============================================

Emniyet Müdüründen miniklere oyuncak

Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında ziyaretine gelen minik öğrencilere oyuncak dağıttı.

Merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Rotary Kulübü Anaokulunun 10 öğrencisi, öğretmen ve velileri ile birlikte Adana Emniyet Müdürü Osman Ak'ı ziyarete geldi. Minik öğrencileri kapıda karşılayan Emniyet Müdürü Ak, çocuklarla tek tek kucaklaşıp, getirdikleri hediyeler için teşekkür etti. Ak, erkekler için uzaktan kumandalı araba, kız çocuklarına ise bebek hediye etti. Hediyeleri alan öğrenciler, ziyareti unutup oyuncaklarla oynadı. 155 ve 112'yi kullanmaları gereken durumları da hep bir ağızdan söyleyen öğrenciler, Emniyet Müdürü Osman Ak ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Çocukların araçtan inmesi

Polislerin emniyetin bahçesinde çocukları karışılaması

Çocuklarla fotoğraf çektirmeleri

Çocuklar ve öğretmenlerinin Emniyet Müdürü Osman Ak'ın odasına girmeleri

Emniyet Müdürü Osman Ak'a hediye armağan etmeleri

Osman Ak'ın çocuklara oyuncak hediye etmesi

Oyuncaklarla oynamaları

Fotoğraf çektirmeleri

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

==========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Destici Gaziantep Osman Ak PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title