Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Bilecik'teki yangın korkuttuBİLECİK'in Osmaneli İlçesinde 3 katlı boş bir metruk binada yangın çıktı.

Bilecik'teki yangın korkuttu

BİLECİK'in Osmaneli İlçesinde 3 katlı boş bir metruk binada yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.

Olay dün gece Osmaneli İlçesi Camicedit Mahallesi'nde meydana geldi. Bir süre önce belediye tarafından istimlak edildiği belirtilen 3 kattı ahşap binada henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. İçerisinde kimsenin olmadığı metruk binadaki yangına kısa sürede olay yerine gelen Osmaneli Belediye İtfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Yapılan çalışmalar ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Belediye tarafından daha önceden yıkılması planlanan metruk bina, yangın sonrası tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın, sırasında bitişikteki bir evde ise maddi hasar oluştu. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Görüntü dökümü:

-Yanan binanın,

-Ekiplerin çalışması,

-Yanan bina duvarının alev topu şeklinde yıkılmasından görüntüler

Haber-Kamera: BİLECİK-

====================================

Rehin tutulduklarını iddia eden kadınları polis kurtardı

ADANA'da yalnız yaşayan 3 kadını rehin tuttuğu iddia edilen 2 şüpheli eve düzenlenen operasyonla yakalandı. Kurtarılan kadınlar, şüphelilerin silah tehdidiyle eve girdiğini ileri sürdü.

Merkez Sarıçam İlçesi Gültepe Mahallesi'nde devriye gezen polis ekiplerinin yolunu kesen Nursin E., apartmanın 3'üncü kattaki dairesinde 2 kadın arkadaşıyla birlikte silahlı 3 kişi tarafından rehin tutulduğunu, kendisinin de kaçmayı başardığını ileri sürerek yardım istedi. Genç kadının ihbarı üzerine, Özel Harekat Timleri ve çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Eve operasyon düzenleyen ekipler, rehin tutulduğu ileri sürülen Sultan B. ile Ece B.'yi kurtardı. Kadınları rehin aldığı ileri sürülen ve üzerlerinden herhangi bir silah çıkmayan Murat O. ile Cumali A. gözaltına alındı. Zanlılardan Selahattin T.'nin ise son anda yangın merdiveninden kaçtığı belirlendi.

Evdeki dağınık eşyaların arasında uyuşturucu içmek için kullanılan pet şişeden yapılmış özel düzenek bulundu. Ekiplerin yaptığı ilk görüşmede, yalnız yaşayan Ece B., "Evi dün kiraladım, arkadaşlarım Sultan ve Nursin ile birlikte eşyalarımı taşıyıp yerleştirdim. Gece, 3 kişi kapıya dayandı, silah tehdidi ile eve girdiler, çıkartamadık. Sabah fark ettirmeden dışarıya çıkabildim" dedi.

Polis, rehin tutuldukları ileri süren kadınlar ile 2 şüpheliyi Emniyet Müdürlüğü'ne götürürken, kaçan Selahattin T.'nin yakalanması için çalışma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Özel Harekat Timlerinin gelişi

Binaya girmeleri ve çevresinde güvenlik önlemi almaları

Polis aracı içinde bekleyen kızın görüntüsü

Polisin zanlıları araca koyması

Evdeki dağınık eşyalar

Zanlıların polis aracı içindeki görüntüsü

Uyuşturucu içmek için kullanılan pet şişenin görüntüsü

Evin içinden genel ve detay görüntüler

Yangın merdiveninin görüntüsü

Apartmanın görüntüsü

Polis aracının gidişi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===========================================

Muhtar cinayetinde yasak aşk iddiası

ADANA'da kavga ettiği 23 yaşındaki Murat Aygün'ü tabancayla öldüren katil zanlısı mahalle muhtarı 41 yaşındaki Metin G.'nin, Aygün'ün eski yengesiyle yasak aşk yaşadığı ileri sürüldü.

Cinayet dün saat 19.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Kavaklı Mahallesi'nde meydana geldi. Kavaklı Mahalle muhtarı Metin G. ile Murat Aygün arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın alevlenip kavgaya dönüşmesi üzere Metin G., ruhsatlı tabancasını çekip, Aygün'e ateş etti. Karnına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Aygün, ambulans ile kaldırıldığı Adana Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Silahla adam yaralama suçundan kaydı olan Metin G. gözaltına alınarak olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

EVİ KUNDAKLANDI

Murat Aygün'ün öldürülmesine öfkelenen bir bir grup, saat 03.45'te sorgusu süren Metin G.'nin ailesinin terk ettiği evinin kapısını kırdı. Kimliği saptanamayan kişiler, evi ateşe verip kaçtı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını büyümeden söndürdü. Olay sırasında kimsenin olmadığı evde küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

YİNE YAKTILAR

Öte yandan ölen Murat Aygün'ün cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Murat Aygün cenazesi evine getirildiği sırada, öfkesine hakim olamayan bir grup, muhtar Metin G.'nin evine saldırdı. Binanın Demir parmaklıklı camlarını kıran öfkeli kalabalık, eve yanıcı madde atıp ateşe verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri evdeki yangını söndürdü. Murat Aygün'ün cenazesi gözyaşları arasında Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

YASAK AŞK İDDİASI

Olayla ilgili yapılan araştırmada katil zanlısı 3 çocuk babası Metin G., 2 yıl önce, aynı mahallede oturan Murat Aygün'ün inşaat ustası ağabeyi Ş.A.'nın eşi M.A. ile yasak aşk yaşadığı, olayın ortaya çıkması üzerine çiftin boşandığı ileri sürüldü. Cinayetin bu yüzden çıkan tartışma sonucu işlenmiş olabileceği de iddia edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yanan evin görüntüsü

Evin önündeki itfaiye aracı

Evin içinin görüntüsü

Yanan evin mutfağının görüntüsü

Bir çocuğun konuşması

Evin önündeki polis aracı

Vatandaşın konuşması

Evin yanan penceresinin görüntüsü

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

======================================

Köylüler RES projesi toplantısını yaptırmadı

İZMİR'in Bergama İlçesi'ndeki Çamavlu Mahallesi köylüleri meralarına yapılmak istenilen Rüzgar Enerji Santrali (RES) Çevre Bilgilendirme Toplantısı'na (ÇED) izin vermedi.

Bergama'daki Kozak Yaylası'nın verimli Çamavlu Merası'na yapılmak istenilen RES projesinin ÇED toplantısı, toplantının yapılacağı kahvehanenin önüne barikat kuran mahalle sakinleri tarafından engellendi. Toplantı öncesi alanda buluşan kadın, genç, yaşlı ve çocuklardan oluşan topluluk, hep bir ağızdan "Meramızı vermeyeceğiz", "RES yapma boşuna yıkacağız başına" sloganları attı ve 'Meramız için RES'leşiriz', 'Başlatma RES'ine', 'RES'ini de al git', 'RES değil, mera ıslah projesi istiyoruz' yazılı dövizler açtı.

Köylülere eşlik eden CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Çamavlu'da ana geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda bu merada TEMA Vakfı, günümüzde de Tarım İl Müdürlüğü tarafından 'mera ıslah projesi' yürütülüyor. Devletin ıslah projesi yürüttüğü bu kadar önemli bir alanda şimdi RES yapılmak isteniyor. Biz rüzgardan yapılacak enerjiye, güneşten elde edilecek enerjiye karşı değiliz. Ancak yer seçimlerinin hassasiyetle yapılması gerekiyor. Buradaki doğal yaşama, hayvancılığa, meracılığa zarar verecek bu şirketin faaliyetine tüm köylüler karşı. Biz de onların bu mücadelesine destek vermek için buradayız. Burada yapılmasını uygun bulmuyoruz. Başka bir alanda bu yatırımın yapılması ülke ekonomisi açısından daha doğru olacak" dedi.

Bergama Çevre Platformu dönem sözcüsü Erol Engel de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün bu alanda 'mera ıslah projesi' başlattığını söyleyerek "Tarım Bakanlığı merayı nasıl daha verimli hale getiririz düşüncesi içerisindeyken, diğer taraftan da Enerji Bakanlığı, Çevre Bakanlığı bu RES projelerinin önünü açıyor. Bu kabul edilemez bir durum" diye konuştu.

"MERA BİZİM CAN DAMARIMIZ"

Çamavlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Kocataş (31) Bergama'daki hayvancılığın yüzde 10'unun bu köyde gerçekleştiğini söyleyerek, "Mera bizim can damarımız. Biz babalarımızdan böyle gördük. Dedelerimizden böyle dinledik. Bizim için hayati önemi var. Şu anda ülkemizde gelinen noktadaki et sıkıntısına meralar alternatiftir. Rüzgar ve güneş enerjisine, alternatif enerjiye asla karşı değiliz. Ama yer seçimleri benim yaşam alanıma müdahale ediyorsa buna karşıyız. Asla izin vermeyeceğiz" dedi. Çamavlu sakinlerinden Elif Gelir (55) çocuklarının geleceği ve ülke için yaşam alanlarına müdahale edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

İNSAN ZİNCİRİ YAPARAK GEÇİT VERMEDİLER

Daha sonra köylüler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte toplantı alanına gelen Balıkesir Rüzgar Enerjisinden Elektirik Üretimi Santrali Ltd. Şti. temsilcilerine karşı kol kola girip, insan zinciri oluşturarak, toplantının yapılacağı kahvehaneye girmelerine izin vermedi. Köylünün tepkisi üzerine toplantı için gelen yetkililer, mahalle bakkalına girerek, halkın bilgilendirme istemediğine ilişkin tutanak tutarak, Çamavlu Mahallesi'nden ayrıldı.

Yetkililerin ayrılmasından sonra halka bilgi veren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Görevliler tarafından tutulan tutanakta, 'Yukarıda bilgileri yer alan projeye ilişkin, ÇED yönetmeliği uyarınca halkın bilgilendirme toplantısı yapılmak üzere, yukarıda belirtilen tarih ve saatte köy meydanına gelinmiştir. Toplantı yapılacak kahvehane önünde halk tarafından barikat kurulmuş olup, kolluk kuvvetleri tarafından toplantı yapılacak yere girmek için destek istenmiştir. Bu talebe ilişkin olarak, halk projeyle ilgili bilgi almak istemediğini belirtmiştir' ifadelerine yer verildi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in konuşması,

Bergama Çevre Platformu dönem sözcüsü Erol Engel'in konuşması,

Çamavlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Kocataş'ın konuşması,

Çamavlu sakinlerinden Elif Gelir'in konuşması,

Köylülerin protesto gösterisinden görüntü,

Yetkililerin tutanak hazırlaması ve küçük tartışmalardan görüntü,

Tutanağın halka okunmasından görüntü.

Haber - Kamera: Oben ULU / BERGAMA (İzmir),

===========================================

Bahçeli: Barzani'den asla dost olmayacak; olsa da yalnızca üzerine basıp, gezeceğimiz post olacaktır (1)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin bağımsızlık referandumuyla ilgili açıklamasına ilişkin "Barzani'den asla dost olmayacak, olsa da yalnızca üzerine basıp, gezeceğimiz post olacaktır. 'Bağımsız Kürdistan' demek, yıkım demektir. 'Bağımsız Kürdistan' demek, Türkiye'nin kırım ve kopuşu anlamına gelecektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Sakarya mitinginde konuştu. IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin bağımsızlığı referanduma götüreceği yönündeki açıklamasına tepki gösteren Bahçeli, Kerkük'teki bayrak tartışmasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Kerkük'ün şu anda baskı ve dayatmayla kültürel haklarından koparılmak istendiğini söyleyen MHP lideri Bahçeli, "Türkmen kardeşlerimiz, peşmergenin taciz ve tahrikiyle boğuşmaktadır. Muhataplarını uyarıyorum. Kerkük, pırıl pırıl bir Türk şehridir. Bu hakikat değişmeyecektir. Kerkük, dün Türk'tü; mutlaka ne pahasına bedeli ne kadar ağır olsa bugün Türk'tür, yarın da Türk kalacaktır. Türkmenlerin hakkını hiçbir terörist, hiçbir gaddar ve şiddet yanlısı gasp edemeyecektir. Barzani'den asla dost olmayacak, olsa da yalnızca üzerine basıp, gezeceğimiz post olacaktır" diye konuştu.

"'BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN' DEMEK, TÜRKİYE'NİN KIRIM VE KOPUŞU ANLAMINA GELECEK"

IKBY Başkanı Barzani'nin bağımsızlığı referanduma götüreceğini açıklamasını da eleştiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları söyledi: "ABD eski Başkan Yardımcısı Biden, bir defasında Barzani'ye demişti ki 'Müsterih olun. Sizin de benim de ömrüm bağımsız bir Kürdistan kurulmasını görmeye yetecek'. Kimin ömrünün neye yetip, yetmeyeceğini sadece Allah bilecektir. Fakat bizim bildiğimiz bir şey vardır. 'Bağımsız Kürdistan' demek, yıkım demektir. 'Bağımsız Kürdistan' demek, Türkiye'nin kırım ve kopuşu anlamına gelecektir. Değil Biden ve Barzani'nin ömrü, gelecekteki torunlarının hayatı bile böylesine bir zillete şahitlik edemeyecektir. Türk milleti, Kürdistan'a izin vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti, evinin önünde kurulması planlanan ruhsatsız, bölücülük ve düşmanlık kampına müsaade etmeyecektir"

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşması

Haber: SAKARYA,

===========================================

Bakan Ağbal ve Özlü Bayburt'ta

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 23 ilde yürütülen Cazibe Merkezleri Programı için 400 hektarlık alan talebi olduğunu belirterek, talepleri karşılayacak yeterli alan bulunduğunu söyledi.

Sabah saatlerinde Bayburt'a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali İsmail Ustaoğlu ve Belediye Başkanı Mete Memiş'i ziyaret etti. Valilik ziyaretinde, Doğu ve Güneydoğu illerinde istihdamın artması ve göçün azalmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Cazibe Merkezleri Programı konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Faruk Özlü, programı Kalkınma Bakanlığı'nın yürüteceğini belirterek, "Bizim sağlayacağımız katkı sanayi bölgeleri ile ilgili. Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda yaklaşık 400 hektarlık alan talebi var. Bu illerde sanayi yatırımı için yaklaşık 1400 hektar alan var. Yani bu konuda bir sıkıntı yok. Bölgede yatırım yapmak isteyen her sanayici için yeterli alan bulunuyorö dedi.

Daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulunan Bakan Ağbal ve Özlü, vatandaşlarla sohbet etti

Görüntü Dökümü

Valilik ziyareti

Bakan Özlünün açıklaması

Belediye ziyareti

Haber-Kamera: Coşkun MENEK / BAYBURT

==============================================

Bakan Tüfenkci: Darbenin bir faturası da yüzde 1.5'lik büyüme kaybıdır

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye ekonomisinin yüzde 2.9 oranında büyüdüğünü anımsatarak, "Eğer darbe girişi olmasaydı Türkiye yüzde 4.5 ve daha fazla büyüyecekti. Darbenin bir faturası da yüzde 1.5'lik büyüme kaybıdır" dedi.

Adana'da aralarında TOBB, TÜRKONFED, Türk-İş, TİM, TESK ve TÜGİK gibi 15 kuruluşun katılımıyla 'Üreten Türkiye Konuşuyor Çalıştayı' düzenlendi. Adana TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile çok sayıda milletvekili, bürokrat ve iş dünyası temsilcisi katıldı. Katılımcıların ekonomiyle ilgili beklenti, talep, öneri ve sorunlarını paylaştığı toplantıda, üretimin önündeki engellerin kaldırılması ve istihdamın arttırılması gibi konularda yuvarlak masa çalıştayları gerçekleştirildi. Çalıştay sonuçları Bakan Tüfekçi'ye iletildi.

GÜÇLÜ EVET İÇİN DESTEK İSTEDİ

Etkinliğin açılışında konuşan Bakan Tüfenkci, anayasa değişikliğine ilişkin referandumda iş dünyasından güçlü bir evet için destek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Anayasa değişikliği sadece siyaseti değil ekonomiyi ilgilendiriyor. Türkiye 14 yılda siyasi istikrar ve güvenle bugünlere geldi. Amacımız Türkiye'nin yeni bir başarı hikayesi sağlamasıdır. Bu anayasa reformu aynı zamanda ekonomiyle ilgili önemli reformlardan birisi. Türkiye'nin yeni bir atılım sağlayacağı yeni bir dönemi de 16 Nisan'dan sonra evet çıktığında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber bu başarı hikayesini de hep beraber yakalamış olacağız. Bu anayasa değişikliği bir uzlaşma kültürünü de getiriyor. Özellikle bu uzlaşma kültürü genel itibarıyla tabanda milletle yapılan bir uzlaşma kültürünü ortaya koyuyor çünkü bu sistemde yüzde 50+1'i alamayan kimse iktidara gelemiyor. Değişikliği, 11 bin dolar olan kişi başı milli geliri 25 bin dolarlara, ihracatını da 145 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkaracak yapıyı ön görmesi bakımından da önemsiyoruz. Başbakanımızın da dediği gibi 'Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koymak' anlayışıyla hareket ediyoruz. Bunu birlikte başaracağız. Bu nedenle güçlü bir evet için destek istiyoruz."

BÜYÜMEYE DE DARBE

2017'de Türkiye'nin yüzde 5 ve fazlası bir büyüme hedeflediğini aktaran Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti: "Darbe girişimiyle Türkiye ekonomik sıkıntılar da yaşadı. Terör örgütlerinin saldırılarının yanı sıra yurt dışında da Türkiye'nin aleyhinde lobilerle karşılaştık. Bu devletlerin amacı Türkiye ekonomisini ve devletini çökertmek ancak sizlerin desteği, milletimizin gayretiyle bu saldırıların da üstesinden geldik. Aldığımız tedbirlerle de bunu kısa sürede atlattık. Bütün bu darbe girişiminden sonra ilk çalışma gününde bütün piyasaları aştık. Esnafımız dükkanlarını açtı, gece demokrasi nöbetlerinde meydanları doldurdu ve Türk lirası etkilenmesin diye dövizlerini bozdurdu. Biz de bunun karşılığı ciddi anlamda ekonomiyi teşvik paketlerini hayata geçirdik. Bu olumsuz tabloya rağmen 2016'da Türkiye yüzde 2.9 büyüme başarısı gösterdi. Eğer bu darbe girişimi olmasaydı, bu saldırılar olmasaydı Türkiye yüzde 4.5 ve üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirecekti. Darbenin bir faturası da yüzde 1.5'lik büyüme kaybıdır. 2017 yılı içerisinde de inşallah bu oranların çok daha üzerinde, yüzde 5'lerde bir büyümeyi veya daha üzeri büyümeyi yakalamış olacağız."

'GAZA BASMALIYIZ'

Katılımcılara seslenen Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ise şunları vurguladı: "Dünyadaki tüm parlamentolar ve meclisler bir kurtuluş savaşı sonunda kurulmuştur ancak TBMM kurtuluş savaşımızdan önce kurulup mücadeleyi yürütmüştür. Kurtuluş Savaşı'nda Polatlı'da top sesleri duyulurken meclisi terk etmeyenlerin torunları, 15 Temmuz gecesi meclisi açmış ve ikinci kez gazi ünvanını hak etmiştir. Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları henüz cumhuriyet ilan edilmeden İzmir İktisat Kongresini toplayarak silahla kazanılan bağımsızlığın ekonomiyle taçlandırılmasına ilişkin vizyon oluşturmuştur. İktidara geldikten sonra kurduğumuz vizyonla birlikte, darbe girişimi gecesinde bile rakamlara baktığımızda Türkiye ekonomisinin ne kadar yüksek olduğunu gösterdiği açıktır. Bu bizim için son derece kuvvetli ve önemlidir. Biricik değerimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni daha çok düşünmek, güçlendirmek durumundayız. Dünyada adı konulmamış bir eksen kayması yaşanıyor. Türkiye'nin tüm bu tehlikeli sular içerisinde iyi bir şekilde yönetilmesi, hepimizin birinci önceliği olmak durumunda. Tüm bu güvenlik problemleri, siyasi krizlerin ortasında yerimizde sayamayız, daha ileri doğru hamle yapmak durumundayız. Trafikte fırtınalı yoldaysanız ve arabada sarsılma varsa sakın arabayı kontrol altına almak için fren yapmayın, araba takla atar derler. Arabanın istikametini düzeltmek için gaza basmak zorundasınız. Yerimizde sayamayız, olumsuz hava koşulları varsa ondan uzaklaşmak için duramayız, daha da hızlanmak ve daha olumsuz havanın ötesine ulaşmak durumundayız. Bugünlerde konuştuğumuz sistem değişikliğini bu çerçevede değerlendirmenizi istirham ediyorum. Türkiye ekonomisini büyütmek, demokrasisini ve dış politikadaki yerini gücendirmek, sesini duyurmak zorundadır."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Bakan Ömer Çelik'in görüntüsü

Salondakilerin görüntüsü

Salondaki afişlerin detay görüntüsü

Bakan Bülent Tüfenkci'nin konuşması

Bakan Ömer Çelik'in konuşması

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

============================================

Bakan Müezzinoğlu: CHP aralarından Kılıçdaroğulları çıkacak diye korkuyor

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliğindeki milletvekilliği seçilme yaşı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Recep Tayyip Erdoğan'lar çıksın istiyoruz. Ama CHP aralarından Kılıçdaroğulları çıkacak diye korkuyor. Bunun başka izahı yok" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere uçakla Samsun'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Samsun protokol üyeleri tarafından Çarşamba Havalimanı'nda karşılandı. Ardından Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu burada konuştu. Anayasa değişikliğindeki milletvekilliği seçilme yaşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Bakınız gençlerden de korkuyorlar. Gençlere kendi gelecekleri için değil, bir gencin geleceği önemlidir. Ama gençler ülkenin geleceği için de önemlidir. Ülkenin geleceği ile ilgili gençlerin önünü kesmeye veya gençlerin hakkını bir başkasının elinde tutmaya ne hakkınız var ' 8 milyondan fazla 18 ile 24 yaş arasında gençlerimiz var. Ama dikkat ederseniz devamlı '18 yaş' diyor. 19 nerede, 20 nerede, 21 nerede, 22 nerede, 23 nerede, 24 nerede ' 8 milyon gencin arasında parlementoda 8 veya 18 tane genç olsa bu millet ne kaybeder ' 600 milletvekili 18 tane 18 ile 24 arasında yaş grubundan milletvekili olsa millet ne kaybeder, ülke ne kaybeder ' Peki 65 yaş üzerinde oy oranı ne ? 4 milyon oy var. Kaç tane milletvekili var 67 tane. 18 tanesini gençlere aktaralım 49 tane kalsın orada. Tecrübe ise tecrübe, onlarda da dinamizm var. 17 veya 18 taneden istiyoruz ki aralarından Recep Tayyip Erdoğan'lar çıksın istiyoruz. Ama CHP aralarından Kılıçdaroğulları çıkacak diye korkuyor. Bunun başka izahı yok" dedi.

Gençlere hakaret edildiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Recep Tayyip Erdoğan'a söyledikleri gibi şimdi 23 yaşındaki gençlere diyor ki, 'Sen mahallende muhtar adayı bile olamazsın. Muhtar azası adayı bile olamazsın, sen ona bile layık değilsin. Belediye meclis üyesi adayı da olamazsın.' Bu bir hakaretttir, haksızlıktır. Bu ülkenin kaderine zulümdür. Bu gençlerin arasından yarınları belirleyen iş adamları, yarınların bakanları, yarınların siyasetçileri. 28 bin muhtarımız var. Bu 28 bin muhtarımızın arasında yarısından fazlası ilkokul mezunu bile değil. Bu muhtarlar arasında bir veya 2 bin lise mezunu genç olsun. Niye korkuyorsunuz ' Mahalle ne kaybeder, köy ne kaybeder ' Ama mesele o değil, korkuyor, güvenemiyor, hep ipin ucu kimin elinde olursa olsun ama milletin elinde olmasın" diye konuştu.

İŞKUR ve SGK'yı birbirine koordine edeceklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Yasa gerektirmeyenlerin hepsini inşallah hızla çözeceğiz. Ben devamlı yaşıyorum. İŞKUR ayrı bir yapı SGK ayrı bir yapı. Arkadaş birbirinizi örtüştürün. Yok biz ayrı kurumuz. Ne demek ayrı kurum. Sağ kolla sol kolun bir yerde birbirine bağlı. Bir bütündür. Beraber yürüyeceğiz. Sağ ayakla sol ayak birbirine bağlıdır. Zıplaya zıplaya gidemezsin bir yere. Bunu birbirine koordine edeceğiz. İnşallah bütün bunlar da önümüzdeki süreçte her geçen gün daha iyi olacak. Ama tabii ki elinizde sihirli değnek değil, basamak basamak. Burada önemli olan niyet hayır akıbet hayır" dedi.

Görüntü Dökümü :

--------------------

Bakanın havalimanında karşılanması

Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret

Burada yaptığı konuşma

Detaylar

Haber-Kamera : Hakan AKGÜN/SAMSUN, -

==========================================

Deniz Baykal: Devlet 'evet' kampanyası yapıyorsa biz de millet olarak 'hayır' kampanyası yapıyoruz (1)

CHP Antalya Milletvekilli Deniz Baykal, referandum mitingleriyle ilgili "Bir tantanalı kampanya. Ama kof. İçi, dibi yok. Milletin parası ile 24 televizyonda canlı yayın yapıyorlar sabah akşam. Milletin yarısına da terörist diye küfür ediyorlar. Devlet 'evet' kampanyası yapıyor. Devlet ile milleti mi korkutacaksın sen? Devlet 'evet' kampanyası yapıyorsa biz de millet olarak 'hayır' kampanyası yapıyoruz" dedi.

CHP Antalya Milletvekilli Baykal, Edremit'te konuştu. Referandum mitinglerine değinen Baykal, "TV'yi bir açıyoruz Başbakan. Öğlen Cumhurbaşkanı. 24 kanal canlı yayın mitingden. Miting, nedeniyle okullar tatil. Öğretmenlere talimat çocukları alın götürün. Eğitime ara veriliyor cumhurbaşkanını, başbakanı dinleyeceğiz. Devletin parası, teşkilatı, aracı, uçağından helikopterine bütün polis teşkilatı herkes ayakta. Bütün devlet niçin? Birileri 'evet' kampanyası yapacak. Bir tantanalı kampanya. Ama kof. İçi, dibi yok. Resmi söylem. Milletin parası ile 24 televizyonda canlı yayın yapıyorlar sabah akşam. Milletin yarısına da terörist diye küfür ediyorlar. Devlet 'evet' kampanyası yapıyor. Devlet ile milleti mi korkutacaksın sen? Devlet 'evet' kampanyası yapıyorsa biz de millet olarak 'hayır' kampanyası yapıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Baykal'ın konuşması

-Detaylar

Haber: BALIKESİR(Edremit),

================================================

Ümit Özdağ, "Yüzde 58'in üzerinde gümbür gümbür gelen bir 'Hayır' var"

GAZİANTEP bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, 'Çok net bir hayır çoğunluğu görüyoruz. Şu anda yüzde 58 üzerinde gümbür gümbür gelen bir 'Hayır' var. İktidar da bunun paniği içerisinde." dedi.

'YÜZDE 58'İN ÜZERİNDE HAYIR'

MHP'den ihraç edilen ve referandumda 'Hayır' oyu için kampanya çalışması başlatan Gaziantep bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, bu çalışmalar kapsamında Konya'da Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Özdağ, "Bizim ayın 17'sinde devlet ve millet olarak bir anayasamız olmayabilir. Bir kişinin iradesi bütün milli iradenin yerine geçecek şekilde siyasal ve toplumsal yaşamımız şekillenir. Tabi böyle bir süreci Türkiye gibi uzun bir demokratik geçmişe sahip ülkelere dayatmak ve uzun süreli ayakta tutmakta mümkün değildir. Allah'a şükürler olsun ki Türk Milleti bu gerçeği kavradı. Bundan dolayı çok net bir hayır çoğunluğu görüyoruz. Şu anda yüzde 58 üzerinde gümbür gümbür gelen bir hayır var. İktidar da bunun paniği içerisinde." dedi.

'SAHTEKARLIKLARI BAŞLADI'

Seçimlerde hilelere başvurulmamasını isteyen Özdağ, "Az önce gelen bir haber. YSK'nın kararıyla Frankfurt'ta bir kişinin sandıkta iki defa oy kullandığının CHP'li üye tarafından tespit edilmesiyle, Frankfurt'ta YSK'nın kararıyla seçimler durduruldu. Daha şimdiden bu tür seçim sahtekarlıkları başladı." dedi.

'BİZİM 900 LİRALIK REKLAM BÜTÇEMİZ BİLE YOK'

Referandum için bütçelerinin olmadığını belirten Özdağ, "Son 2 haftaya AKP 90 milyonluk bir reklam bütçesiyle giriyormuş. Bizim 900 liralık bir reklam bütçemiz bile yok. Ama olsun biz İstiklal Harbi'nin sonuçlarını savunuyoruz. Biz Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini savunuyoruz. Biz Türkiye'yi eyaletlere bölmeye hazırlanan alt yapıya geçit vermemek kararlılığı içerisinde mücadele ediyoruz." diye konuştu.

'ABDULLAH GÜL YAŞIYOR BİR SORUN BAKALIM NE DİYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Atatürk yaşasaydı 'Evet' derdi' sözlerini de eleştiren Özdağ, şöyle dedi: "Diyorlar ya Cumhurbaşkanı, Başbakan, AKP'li diğer vekiller; Atatürk yaşasaydı 'Evet' derdi, rahmetli Türkeş yaşasaydı 'Evet' derdi, rahmetli Muhsin Başkan yaşasaydı, rahmetli Menderes yaşasaydı…. Bunları bırakın daha uzağa gitmeyin. Abdullah Gül yaşıyor bir sorun bakalım ne diyor. Bu ülkenin seçilmiş Başbakanı olmasına rağmen, zorla ve antidemokratik bir şekilde görevden düşürdüğünüz Davutoğlu'nun ne söylediğini bir sorun bakalım. Ondan sonra bize Atatürk'le gelin Menderes'le gelin."

Özdağ, toplantının ardından kent merkezindeki esnafları ziyaret etti.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Özdağ'ın açıklamaları

-Esnaf ziyaretleri

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

==============================================

Hibe tekeler çobanların yüzünü güldürdü

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde, kıl keçilerinin ıslahı maksadıyla Kaymakamlık tarafından geçen yıl başlatılan 'Honamlı Teke Projesi'nden olumlu sonuçlar alınmaya başlandı. Hibe edilen tekelerin kıl keçileriyle çiftleşmesinden doğan yavrular, çobanların yüzünü güldürdü.

Simav İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün 'Honamlı Teke Projesi' kapsamında ayrı köylerde 8 çoban tespit edildi. Simav Kaymakamlığı, İl Özel İdaresinden sağlanan ödenekle et ve süt verimi yüksek olan 2'şer adet tekeyi geçen yıl hibe olarak çobanlara dağıttı. Projeden yararlanan Simav'a bağlı Karakoca Köyü'nden 35 yaşındaki Yusuf Erdil, tekeleri kıl keçileriyle çiftleştirdi. Çiftleşmeden 70'e yakın yavru edilen Erdil, şimdilik yavruları ayrı beslediğini belirterek, "Honamlı keçilerinin bizim kıl keçilerimize göre et ve süt bakımından daha verimli olduğunu duymuştuk. Ancak Honamlı tekelerine ulaşmamız ve onları getirmemiz bizim açımızdan imkansız gibi görünüyordu. Çok isteyip de ulaşamadığımız bu tekelere kaymakamlığımızın gerçekleştirdiği proje sayesinde ulaştık. Benim dağda 100'ün üzerinde kıl keçisi sürüm var. Bu sene keçilerimi kaymakamlığın verdiği Honamlı tekelerinin çiftleşmesini sağladım. Onlardan da geçtiğimiz günlerde 70 dolayında oğlak doğdu. Çok mutlu olduk. Proje yüzümüzü güldürdü. Diğer çoban arkadaşlarımıza da tavsiye ediyoruz. Bizim gibi onlarda kıl keçi yerine sürülerini et ve süt verimi daha yüksek olan Honamlı ırkı ile ıslah etsinler. Kaymakamımıza ve İlçe Tarım Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Çoban Yusuf Erdil'in dağdaki keçi sürüsü detayları

Projeden yararlanan Simavlı çoban Yusuf Erdil'in ilçeye bağlı Karakoca köyündeki ağılda honamlı tekeleri ve yeni doğan oğlaklar ile ilgili detaylar

Erdil ile röp.

Honamlı tekeleri görüntü

Haber- Kamera: Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya),

======================================

Otizme dikkat çekmek için puzzle yaptılar

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki otizmli öğrenciler, 25 parçadan oluşan puzzle parçalarını boyayarak 'Sen Yoksan Bir Eksiğiz' panosu hazırladı.

Bodrum Sağlık Vakfı bünyesindeki Turgutreis Begonvil Rehabilitasyon Merkezi'nde otizmde farkındalığa dikkat çekmek için bugün 4'üncü kez düzenlenen etkinlikte 25 otistik öğrenci, lise öğrencileri ile birlikte 25 dev puzzle parçasını yağlı boya ile boyadı. Hayırlı Sabancı Lisesi ve Marmara Koleji'nden 30 öğrencinin katıldığı etkinlikte Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu üyesi İlknur Özer, merkez müdürü İlknur Şengül ve eğitmen Alev Karaman da hazır bulundu. Yaklaşık 50 dakika süren etkinlik sonunda rehabilitasyon merkezinin bahçesinde puzzle parçalarını birleştiren öğrenciler öğretmen ve velilerden büyük alkış aldı.

Hayırlı Sabancı Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Kosovalı Kosovare İstekli, "İlk kez böyle bir etkinliğe katıldım. Otistik arkadaşlarımızın ilgi gösterilip birazcık yardım edildiğinde ne kadar başarılı olduklarını gördüm. Bugünü onlarla geçirdiğim için çok mutluyum" dedi. Eğitmen Alev Karaman ise otizmin hir hastalık olmadığını belirterek bunu toplumu daha fazla anlatmak istediklerini dile getirdi. Karaman, "20'ye yakın otizmli öğrencimiz lise öğrencileri ile birlikte otizmin simgesi olan puzzle yaptılar. Toplumun her kesiminde olduğu gibi otizmde de her bir bireyin desteğine ihtiyacımız var. Farkındalık yaratarak onların yaşamlarına kolaylıklar getirmek istiyoruz" dedi.

Etkinliğin sonunda dev pano vakfın duvarına asıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Öğrenciler puzzle boyarkan görüntü,

-Otistik öğrenciler boyama yaparken yardım eden liseli öğrencilerle röp,

-Eğitmen Alev Karaman ile röp.

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

==========================================

Sancar Tunalı'dan piyano resitali

BURDUR'da düzenlenen konserde Sancar Tunalı piyano resitali sundu.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen programda Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Sancar Tunalı tarafından piyano resitali sunuldu. Tunalı, konserinde Johann Sebastian Bach, Beethoven, Frederic Chopin ve Prokofiev'den eserler seslendirdi.

Resital sonunda MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle tarafından Sancar Tunalı'ya çiçek ve plaket takdim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Piyano resitalinde,

Çiçek takdimi

Plaket takdimi

Detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

========================================

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz adına futbol turnuvası

SİVAS'ta Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına 'Şehit Mehmet Selim Kiraz Futbol Turnuvası' düzenlendi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın İstanbul Adalet Sarayında şehit edilişinin 2'nci yıl dönümü nedeniyle Sivas Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından fuftbol turnuvası düzenlendi. Adliye birimleri ve barodan 8 takımın katıldığı turnuvanın açılışına Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, Baro Başkanı Avukat Hakan Bahadır, Sivasspor Asbaşkanı Faruk Taşseten, Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, hakimler, savcılar, cezaevi müdürleri ve adli personel katıldı. Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, "31 Mart 2015 tarihinde şehit olan savcımızın anısını yaşatmak onu yad etmek amacıyla turnuvamıza savcımızın ismini koymayı uygun gördük. Turnuvamızın amacı Adliyemiz ve Baro Başkanlığımız arasında dostluk, beraberlik ve birliği sağlamaktır. Sporun önemini hepimiz biliyoruz. Bunu hayatımıza yaymaya çalışıyoruz" dedi. Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise "Futbol birleştirici ve barıştırıcıdır. Böyle turnuvalar öncelik kazanırsa insanların sevgisi ve birbirine bağlılığı artar. Turnuvayı düzenleyen arkadaşları kutluyorum. Şehidimiz Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a da rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. Adliye personeli tarafından 8 takımdan oluşan turnuvanın başlama vuruşunu Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba yaptı.

Görüntü Dökümü:

-Etkinlikten görnütü

-Adalet Komisyonu Başkanın konuşması

-Samet Aybaba'nınkonuşması

-Turnuvanın başlama vuruşu

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümit Özdağ Osmaneli Bilecik Politika Güncel Haberler

title