Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)BAKAN TÜFENKÇİ: HER YIL 1 MİLYON GENCE İŞ, AŞ, EKMEK BULMAMIZ LAZIMGÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirterek, "Her yıl 1 milyon gencimize iş, aş, ekmek bulmamız lazım" dedi.

1)BAKAN TÜFENKÇİ: HER YIL 1 MİLYON GENCE İŞ, AŞ, EKMEK BULMAMIZ LAZIM

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirterek, "Her yıl 1 milyon gencimize iş, aş, ekmek bulmamız lazım" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ile birlikte Nevşehir'e geldi. Bakan Tüfenkçi'yi burada Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, protokol mensupları ve partililer karşıladı.

Ak Parti Nevşehir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Tüfenkçi, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini söyledi. Bakan Bülent Tüfenkçi, şöyle konuştu:  "Teşkilatlarlarda görev yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Partimiz 14 Ağustos'ta 16'ıncı yaşını kutlayacak. Milletin sevdası, aşkı, milletten başka güç almayan, bir lideri arkasında siyaset yapanlar olarak bugüne kadar utanılacak hiçbir iş yapmadık. Her kesime hizmet götürdük. Yol götürdük, su götürdük, alt yapı götürdük. Engellimize, iş adamımıza, esnafımıza sahip çıktık. Biz bu hizmet yolunda 15 yıldır hizmet ediyoruz. Ülkemizi ilk 10 ekonomi arasında yer aldırmak istiyoruz. Biz büyümeye devam ederken önümüze engeller çıkardılar. 2002'de Cumhurbaşkanımızı o gün Meclise sokmadıklarında da Nevşehirliler onun yanındaydı. Ak Parti'yi kapatmak istediklerinde, Gezi olaylarında da sizler Ak Parti'nin ve Cumhurbaşkanının yanındaydınız. Bunun için Nevşehirlilere sizlerin şahsında teşekkür ediyorum. Her vatandaşımızın cebine daha fazla para girsin, daha fazla iş ve AŞ bulalım onun hesabını yapıyoruz. Hain girişime rağmen ülkemizi büyütmeyi başardık. Yurt dışında şer odakları bir araya gelip ülkemizi hedef almışlar. 2016'da Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi arasına sokmayı başardık. 2017'nin ikinci çeyreğinde bu ülkeyi büyütmeye devam edeceğiz. Sürdürülebilir bir ekonomiyi kazanmamız lazım. Her yıl 1 milyon gencimize iş, aş, ekmek bulmamız lazım.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Bakan Tüfenkçi, "Biz istiyoruz ki; Nevşehir'in turizmi gelişsin derken, birileri de Almanya'da turiste sesleniyor, aman Türkiye'de İstanbul'a, Nevşehir'e gelmeyin diye sesleniyor. Bunun faturasını millete ödetecekler. O zannediyor ki; birileri aferin derse, bir şey kazanacak. Önemli olan Nevşehirlinin, İstanbullunun, Malatyalının, sana aferin demesi. Millet seni alkışlamıyorsa, yabancıların alkışlamasının bir anlamı yok. Haktan ve halktan korktuk biz hep. 2019'da bu millet Cumhurbaşkanımızın, Ak Parti'nin arkasında duracak ve biz bu milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz" dedi.Toplantının basına kapalı bölümünde ise Bakan Tüfenkçi, partililerin sorularını cevapladı. Bakan Tüfekçi İl Başkanlığı ziyaretinin ardınıdan Uçhisar İlçesi'ne geçerek Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Arif Parmaksız'ın oğlu Burak Parmaksız'ın düğün törenine katıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Nevşehir'de AK Parti İl teşkilatına gelişi

-Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından karşılanması

-Protokol üyeleri ile tokalaşması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan konuşmasından genel görüntü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi konuşmasından genel görüntü

(Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

DV 1 Dosya  8 Dakika /569 MB

========================================================

2)İŞ MAKİNESİ DEVRİLDİ, TREN SEFERLERİ DURDU

İZMİT'te, tren yolu inşaatında çalışan sondaj makinesinin devrilmesi sonucu enerji nakil hatlarının koptu. Ankara ile İzmit arasında tren seferleri durdu. Olay sabah saatlerinde, İzmit Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi'nde meydana geldi. Banliyö seferlerini yapacak tren raylarının döşenmesi öncesi sondaj çalışması yapan iş makinesi devrildi. İş makinesi demiryolu üzerindeki enerji hatlarını koparırken, olayda yaralanan olmadı. İşçilerin haber vermesi üzerine tren seferleri durduruldu. Olay yerine itfaiye, polis ekipleri gelirken, kopan enerji hatlarının oluşturabileceği tehlikeye karşı önlem alındı. Tren yolunun yanından geçen D-100 Karayolu'nda ulaşım tek şeritten sağlandı. Demiryolları görevlileri bölgede çalışma yaparken, Ankara ile İzmit arasında yüksek hızlı tren ve banliyö tren seferleri durdu. Devrilen iş makinesinin vinçle kaldırılması ve enerji hatlarının onarımı için çalışmalar başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Devrilen iş makinesinden görüntü

Vincin iş makinesini kaldırmaya çalışması

D-100 ve tren yolundan görüntü

Olay yerindeki ekiplerden görüntü

Orhan UZUN/İZMİT(Kocaeli),

======================================================

3)MÜSTAKİL EV ALEV ALEV YANDI

KONYA'da tek katlı mütsakil ev henüz belirlenemeyen nedenle alev alev yandı.

Yangın, saat 02.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Köprübaşı Mahallesi Sedirler Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya tek katlı müstakil evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek tüm evi sardı. Vatandaşların fark edip ihbar etmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler yangına hemen müdahale etti. Yangın, 1 saat süren çalışma sonrası söndürülerek kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Evin yanması

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

Yangının söndürülmesi

Genel ve detaylar

(Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

================================================================

4)ARDAHAN'IN 'ÇILGIN PROJESİ': ILGAR DAĞINA TÜNEL KAZILIYOR

Türkiye'yi Kafkaslar'a bağlayacak olan ve Ardahan'ın Çılgın Projesi olarak nitelendirilen Ilgar Dağı'nda, tünel kazı çalışmalarına başlandı. Ardahan ile Posof ilçesi arasında ve Türk Gözü Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan Ilgar Dağında sol tüp uzunluğu 4 bin 957 metre, sağ tüp uzunluğu 4 bin 812 metre olacak. Temeli 11 Mart 2017 günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından atılan Ilgar Tünelinin 29 Ekim 2019'da hizmete girmesi hedef alınıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Protokolün tünel ağzında toplanması

-Milletvekili Orhan Atalay'ın konuşması

-Vali Mehmet Emin Bilmez'in Konuşması

-Kalabalık

-Üstlenici firma yetkilisinin bilgi vermesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Alper TURGUT/ POSOF(Ardahan),

==================================

5) DEVLET HASTANESİNDEN SÜNNET KAMPANYASI

Iğdır Devlet Hastanesi, 6 yaş ve üzeri çocukları sünnet etmek için bir kampanya başlattı.  Kimsesiz ve dar gelirli çocukların kayıt işlemleri başladı. Sünne 18-19-20 Ağustos günleri yapılacak. Hastane Başhekimi Nevruz Erez, "Çocuklarımızın erkekliğe ilk adım attıkları sünnet operasyonlarında cerrahi branşlardaki tüm hekim arkadaşlarımla birlikte ameliyathane ortamında sünnetleri yapılacak. Üroloji ve anestezi hekimlerinin kontrollerinden sonra verilecek randevu saatlerinde çocuklar steril ortamda sünnet olacak"dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Hastaneden detay

-kayıt yeri

Vatandaşlarla röp.

Dr. Serkan yarımoğlu açıklama

-detay

-Başhekim Nevruz Erez açıklama

IĞDIR/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Nevşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title