Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

Tokat'ta yıldırım düşmesi soncucu 5 asker yaralandıTOKAT'ta 48'nci Piyade Alay Komutanlığı eğitim alanına yıldırım düşmesi sonucu 5 asker yaralandı.

Tokat'ta yıldırım düşmesi soncucu 5 asker yaralandı

TOKAT'ta 48'nci Piyade Alay Komutanlığı eğitim alanına yıldırım düşmesi sonucu 5 asker yaralandı.

Saat 16.00 sıralarında alayın eğitim alanının bulunduğu alana yıldırım düştü. Olayda yılıdırım düştüğü alan içerisinde bir ağaç altında bulunan 5 asker yaralandı. Yaralanan askerler ambulanslar ile Gazi Osman Paşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralı askerlerin durumu hakkında açıklama yapan Acil Servis Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Nurşah Başoğlu, "Yaklaşık yarım saat önce 5 askerimiz yıldırım çarpması nedeniyle acil servisimize kabul edildi. 4 askerimiz müşahede altında kalacak. 1 askerimiz ise tedavi altında olacak. Şu an için hayati tehlikeleri yok.  Ağacın altında oturuyorlarmış" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Hastaneden görüntü

-Yaralanan askerlerin görüntüsü

-Doktorun açıklaması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT, DHA

=====================================

Tekirdağ'da fabrika yangını (2)

ALEVLER 1 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'nde özel bir yatak fabrikasının üretim bölümünde, işçilerin çalıştığı sırada henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve havanın rüzgarlı olması nedeniyle alevlerin tüm fabrikayı sardığı yangın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Ergene ve diğer ilçe itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Yangın sırasında 90 işçinin çalıştığı tesislerde yaralanan olmazken, tesisler kullanılamaz hale geldi, büyük maddi hasar oluştu.Ergene İlçesi Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Kızıltoprak, "Öncelikle büyük geçmiş olsun, can kaybı ve herhangi  bir yaralı yok. Çıkış nedeni ile ilgili olarak henüz bir şey kesin değil. Yangının başlamasıyla tüm çalışanlar tahliye edilmiştir. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldılar. Soğutma çalışmaları sürüyor. Jandarmaya gerekli olan güvenlik önlemini aldı" dedi. Tesislerde çıkan yangın nedeniyle çalışan yaklaşık 80 işçi evlerine gönderildi. Jandarma ekipleri yangınla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Yanan fabrikadan detaylar

-İtfaiye ekiplerini müdahalesi

-Alevlerden detaylar

-İtfaiye araçlarının gelmesi

-İşçilerden detaylar

-Fabrika ve çevresinden detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ERGENE (Tekirdağ),

=======================================

Burdur'da sel yolu kapattı

BURDUR'da etkili olan sağanak yağmur sonrası oluşan sel, Burdur- Fethiye karayolunu ulaşıma kapattı. Selin etkisini yitirmesinin ardından yol yeniden açıldı.

Burdur'da saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur nedeniyle merkeze bağlı Yassıgüme Köyü'ndeki Acıdere taştı. Sel suları nedeniyle Yassıgüme'nin yanı sıra Kuruçay ve Suludere köylerinde çok sayıda tarım arazisi su altında kaldı. Sel suları Burdur- Fethiye karayolunda da ulaşımı olumsuz etkiledi. Yolu kaplayan sel nedeniyle ulaşım yaklaşık 1 saat aksadı. nSel sonrası bölgeye jandarma ve Karayolları'na ait iş makineleri yönlendirildi. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı yol sel sularının etkisini kaybetmesinin ardından kontrollü olarak ulaşıma açılırken, Karayolları ekipleri de temizlik çalışması başlattı. Yolda meydana gelen sel sürücüler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Yoldaki sel suları

-Bekleyen araçlar

-genel ve detay

Haber: Mesut MADAN/BURDUR,

=======================================

Bolu'da cip şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı

BOLU'da TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkarak bariyerleri parçalayıp şarampole yuvarlanan cipin alttaki D-100 Karayolu'na düşmesini tel örgü engelledi. Kazada sürücü öldü, eşi yaralandı.

Kaza, saat 15.45 sıralarında TEM Otoyolu Çaydurt mevkisinde meydana geldi. İstanbul yönüne giden Dursun Karakuş yönetimindeki 34 HY 5926 plakalı cip, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkarak bariyerleri parçalayıp şarampole yuvarlandı. Cipin, alttaki D-100 Karayolu'na düşmesini yol kenarındaki tel örgü engelledi. Tel örgüde yan duran cipte sıkışan sürücü Dursun Karakuş hayatını kaybederken, yanındaki eşi Sabiha Karakuş yaralandı. Sabiha Karakuş, sağlık ekibi tarafından araçtan çıkarılıp ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne kaldırıldı. Sürücünün cesedi de Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibi tarafından araçtan çıkarılarak aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Araçtan görüntü

-D-100 Karayolu'ndan görüntü

-İtfaiye ekibinin çalışmasından görüntü

-Yaralı kadının sedyeye konulması

-Yoldan ve parçalanan bariyerlerden görüntü

SÜRE: (03.22 DK ) BOYUT: ( 378 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU,

===========================================

Market sahibini öldürme anı kameralara yansıdı

KOCAELİ'nin Çayırova İlçesi'nde market sahibi 53 yaşındaki Bekir Budak'ın markete giren hırsız tarafından tabanca ile ateş edilerek vurulma anı kameralara yansıdı.

Olay, 27 Mayıs tarihinde Çayırova Özgürlük Mahallesi Murat Çavuşoğlu Caddesi 227. Sokak'ta bulunan markette meydana geldi. Sabah saatlerinde markete gelen kapüşonlu zanlı markete girerek, market sahibi Bekir Budak'ı tek kurşun ile vurarak yaraladı. Bekir Budak kanlar içerisinde yere yığılırken kasada bulunan paraları alan soyguncu, kaçıp ortadan kayboldu. Hastaneye kaldırılan Bekir Budak kurtarılamazken, soyguncu kaçarak uzaklaştı. İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayın ardından güvenlik kamerasından şahsın eşkalini belirledi. Çevrede arama başlatan cinayet büro dedektifleri eşkale benzer bir şahıs üzerinde yoğunlaştı. H.K. isimli şahsın silah satacağı bilgisine ulaşan dedektifler müşteri kılığına girerek zanlı ile irtibata girerek Çayırova'da buluşma ayarladı. Polis, H.K.'yı gözaltına alırken, cinayette kullandığı silahı ele geçirdi. Emniyette ifadesi alınan H.K. suçunu itiraf ederken, bankalara borcu olması nedeniyle soygunu gerçekleştirdiğini iddia etti. Adliyeye sevk edilen H.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Marketteki güvenlik kamera kaydından soyguncunun ateş etmesi

-Marketçinin yere yığılması

-Kasadan parayı alıp kaçması

-Zanlının adliyeye sevk edilmesi

Haber: Faruk KIYAK/ ÇAYIROVA(Kocaeli),

=============================================

Bursa'da tellerdeki işçiyi, paraşütçü sanınca polisi alarma geçirdi

BURSA'da yüksek gerilim hattı üzerinde çalışma yapan bir işçiyi, atlayış sonrası tellere takılan paraşütçü zannederek ihbarda bulunan bir kişi polis ve arama-kurtarma ekiplerini alarma geçirdi. Olay yerine gelen ekipler, teller üzerinde çalışan işçiyi görünce normale döndü.

Bursa'nın Gürsu ilçesi Kazıklı Mahallesi'nde UEDAŞ'ta çalışan bir işçi, yüksek gerilim hattı üzerine çıkarak bakım-onarım işlemlerini gerçekleştirmeye  başladı. Metrelerce yükseklikteki gerilim hattında çalışma yapan işçiyi gören bir vatandaş, polisi arayarak bir paraşütçünün elektrik tellerinde asılı kaldığı ve yardıma ihtiyacı olduğu ihbarını yaptı. Bunun üzerine AFAD, İtfaiye ve Polis ekiplerinin bölgeye ulaşmasıyla gerçek ortaya çıktı. Paraşütçü zannedilen kişinin, UEADAŞ işçisi olduğu ve yüksek gerilim hattı üzerinde bakım-onarım işi yaptığı öğrenildi. Arama-kurtarma ekipleri daha sonra normale döndü.

Gürsu'nun Dışkaya bölgesinden sporcular yamaç paraşütü ile atlayarak, ihbarın yapıldığı bölge ve ilerine iniş yapıyorlar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Kurtarma ekiplerinden görüntüler

-Tellerden görüntüler

-Tellerde çalışan işçilerden görüntüler

SÜRE: 1 dakika 45 saniye BOYUT: 105 Mb

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

===============================================

Mağara diş fırçasıyla temizleniyor

ZONGULDAK'ta, bir grup gönüllü çevreci, 793 metre uzunluğundaki İnağzı Mağarası'ndaki çöpleri toplayıp siyaha dönen sarkıt, dikit, sütün, örtü ve duvar damlataşları diş fırçasıyla temizlemek için çalışma başlattı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün talebi üzerine kentteki 19 mağarada inceleme yapan Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü uzmanları, İnağzı Mağarası'ndaki kirliliğe dikkat çekti. Raporda turizm açısından son derece uygun olan mağaranın bakımsızlık nedeniyle tahrip edilip kirletildiği, ayrıca mağarada kanalizasyon atıklarının olduğu belirtildi. Yapılan incelemede 1987 yılından itibaren mağaraya kanalizasyon verildiği belirlendi. Mağaraya 2010'dan itibaren atıksu verilmesi önlense de temizlenmesi ve turizme kazandırılması konusunda herhangi bir çalışma yapılmadı. Genişliği 5 ve 12 metre, yüksekliği 4 ve 8 metre arasında değişen 793 metre uzunluğunda, sarkıt, dikit, sütün, örtü, duvar damlataşları ve damlataş havuzları ile kaplı mağara kaderine terk edildi. Bir grup gönüllü çevreci, İstanbul'da faaliyet gösteren özel bir estetik, ağız, diş ve çene cerrahisi firması ile işbirliğinde mağarada temizilk çalışması başlattı. Gönüllü çevreciler, 5 Haziran Dünyü Çevre Günü kapsamında mağaradaki çöpleri toplayıp siyahlaşan sarkıt, dikit, sütün, örtü, duvar damlataşları ve damlataş havuzları diş fırçasıyla temizlemeye çalıştı. Çevrecilerden Engin Zaman, "Projemizdeki amaç kanalizasyon verilmesi sonucu mağarada oluşan bu kirliliği gidermektir. Ağızdaki dişleri nasıl temizliyorsak, diş fırçalarının yardımıyla mağaradaki kirlilikleri de temizleyeceğiz. Biz bu kirliliği yaptık, bundan sonraki kuşaklar görmesin istiyoruz. Böylece mağaranın turizme kazandırılmasını sağlayabiliriz" dedi. Firma yöneticisi Mustafa Sökmen ise "Sosyal sorumluluk projesi olarak sadece kişilerin sağlığını değil doğanın dişlerini, sağlığını yerine getirebilmek adına adım atmak istedik. Bu bizler için bir fırsattır. Ülkemizde bu ve buna benzer bu ayıplar umarım düzelirö dedi. Proje kapsamında 15 gün süresince 4 kişilik ekiple mağaranın temizlenmesi planlanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Mağaraya girilmesi

-Mağaradaki kirlilik

-Engin Zaman ile röp.

-Mustafa Sökmen ile röp.

-Çöplerin toplanması

-Damlatasların fırçayla temizlenmesi

-Mağaradan çıkış

Süre: (05.22) Boyut: (352 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çayırova Burdur Tokat Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title