Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

Karayolundaki göçük pikabı yuttu (2)PİKAP, AFAD EKİBİ TARAFINDAN ÇIKARILDIErzurum'da sağanak nedeniyle Çaykara Caddesi'nde meydana gelen göçükte açılan dev çukura düşen 25 EJ 282 plakalı pikap, AFAD ekipleri tarafından vinç yardımıyla uzun uğraşlar sonucu çıkarıldı.

Karayolundaki göçük pikabı yuttu (2)

PİKAP, AFAD EKİBİ TARAFINDAN ÇIKARILDI

Erzurum'da sağanak nedeniyle Çaykara Caddesi'nde meydana gelen göçükte açılan dev çukura düşen 25 EJ 282 plakalı pikap, AFAD ekipleri tarafından vinç yardımıyla uzun uğraşlar sonucu çıkarıldı. Aracın büyük hasar gördüğü belirlendi. Pikapın çıkarılma anını meraklı kalabalık yağan yağmura rağmen anbean izleyip cep telefonu ile görüntüledi. Çukurun genişlemesi nedeniyle çevredeki bina ve iş yerleri tahliye edildi.

Olay yerine gelen Vali Seyfettin Azizoğlu ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan incelemelerde bulundu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Seyfettin Azizoğlu, şunları söyledi:

"Bugün Erzurum genelinde Meteoroloji'nin dün yaptığı ihbar uyarınca bir yağış var. Bu mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden bir yağış. Bazı ilçelerimizde su basan evler, yolların trafiğe kapatılmasını gerektiren durumlar olmuştur. Başbakan Yardımcımızla da konuyu görüştük. Afet olan, su basan mekanlarla ilgili afet kapsamında gerekli tüm yardımlar orada yapılacak. Tespit çalışmalarını AFAD Müdürlüğü yürütüyor. Bizim şu andaki amacımız ve faaliyetimiz, trafiğin normal akışını, herhangi bir kaza bela meydana gelmeden vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak. Şu ana kadar gözle görülür bir hasar yok. Bir aracımız çöküntü nedeniyle çukura düşmüş, bazı araçlar sular altında kalmış. Çok şükür ölü veya yaralımız yok. Hafta sonuna kadar Meteoroloji'nin yağış uyarısı var."

Tahliye edilen ev sahipleri Vali Seyfettin Azizoğlu'na daha önce de aynı yerde çökme meydana geldiğini belirterek, bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Vali'nin açıklaması

Genel ve detay

=============================================

Bayrağı alıp yere atarken güvenlik kamerasını görünce öpmeye başladılar

ÇORUM'da bir  iş yerinin önünde asılı Türk bayrağını ipiyle birlikte koparıp indiren iki kişi, güvenlik kameralarını görünce bayrağı öpüp tekrar yerine asmaya çalıştı.

Olay, Hürriyet Meydanı'nda bulunan bir iş yerinin önünde meydana geldi. Caddeden ara sokağa giriş yapan iki kişi,  bir iş yerinin önünde asılı Türk bayrağını kopardı. Tam bayrağı yere atacakken güvenlik kameralarını fark edip bayrağı öpmeye başladı. İki kişinin bu hareketini güvenlik kameraları saniye saniye kaydetti. Öte yandan Çorum'un Alaca iİçesinde yaşayan Alper Kayış isimli genç ise hareket halindeki otomobilin tavanına çıkıp, çıkardığı Türk bayrağını açarak otomobilin tavanında açtığı Türk bayrağıyla metrelerce ayakta ilerledi.

ÇORUM'da bir  iş yerinin önünde asılı haldeki Türk Bayrağı'nı ipiyle birlikte koparıp indiren iki kişi, güvenlik kameralarını görünce bayrağı öpüp tekrar yerine asmaya çalıştı.

Olay  Hürriyet meydanında bulunan bir iş yerinin önünde meydana geldi. Caddeden ara sokağa giriş yapan iki kişi,  bir iş yerinin önünde asılı Türk Bayrağını kopardı. Tam bayrağı yere atacakken güvenlik kameralarını fark edip bayrağı öpmeye başladı. İki kişinin bu hareketini güvenlik kameraları saniye saniye kaydetti. Öte yandan Çorum'un Alaca İlçesinde yaşayan Alper Kayış isimli genç ise hareket halindeki otomobilin tavanına çıkıp göğsünden çıkardığı Türk Bayrağını açarak otomobilin tavanında açtığıTürk Bayrağıyla metrelerce ayakta ilerledi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Asılı Türk Bayrağını indirirken

-Alper Kayış isimli gencin otomobilin tavanında açtığı Türk Bayrağı ile ilerlemesi

-Detaylar

(SÜRE: 3  Dk) - (BOYUT: 70 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

==============================================

Mersin'de depo ve fabrikada yangın

MERSİN'de bir soğuk hava deposunda başlayan yangın, yan taraftaki fabrikaya sıçradı. Saatler süren çalışmayla kontrol altına alınabilen yangında tesisler kullanılamaz hale geldi.

Merkez Akdeniz ilçesindeki Serbest Bölge'de faaliyet gösteren soğuk hava deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tesisi kapladı. Olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Rüzgarın ve depo içerisindeki ahşap malzemenin etkisiyle yayılan yangın kontrol altına alınamadı. Onlarca itfaiye aracı ve su tankeri ile yangını söndürmeye çalışan itfaiye erleri, büyük çaba sarfetti. Tüm çabalara rağmen kontrol altına alınamayan yangın, yan taraftaki bir fabrikaya sıçradı. Gökyüzünü dumanlar kaplarken, yangın, saatler sonra kontrol altına alınabildi.

Çevre depolardaki malzemeler yangın riskine karşı işçiler tarafından forkliftlerle çıkarılarak güvenli bölgelere taşındı. Tesislerdeki yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

İtfaiyelerden görüntüler

İtfaiye erleri yangına müdahale ederken

Alevlerden görüntüler

Alev ve duman altında kalan depo ve fabrika

İtfaiye erleri yangını söndürüken

Depodan görüntüler

Polis ve itfaiyeden görüntüler

İşçiler malzemeleri dışarı taşırken

Forklift malzeme taşırken

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 03: 21  BOYUT: 254 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

==========================================

Bodrum çöplüğünde yine yangın çıktı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki vahşi çöp depolama alanında başlayan yangın, yaklaşık 10 saatte kontrol altına alındı.

Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki vahşi çöp depolama alanında, dün (pazar) saat 21.00'de, metan gazı patlamasıyla başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın etkili oldu. Çöplük alanından çıkan dumanlar, bir süre ilçeyi duman altında bıraktı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Grup Amirliği ile Bodrum Belediyesi itfaiye ekipleri 8 itfaiye aracı, 3 iş makinası ile yangına müdahale etti. Yangın 10 saat sonra sabah kontrol altına alınabildi. Bazı yerlerde küçük çaplı yangının sürdüğü, ekiplerinin çalıştığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yangından genel detay görüntüler itfaiye ve orman araçları söndürme çalışmaları

Alevler yangın bölgesinin uzaktan genel detay görüntüsü

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM(Muğla), DHA)

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çaykara Mersin Bodrum Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title