Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Türkoğlu'na şehit ateşi düştüŞIRNAK'ın Gabar Dağı'nda düzenlenen operasyon PKK'lı teröristlerin araziye yerleştirdiği patlayıcıyı patlatması sonucu şehit olan Jandarma uzman Onbaşı 22 yaşındaki Mehmet Yavşan'ın, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Türkoğlu'na şehit ateşi düştü

ŞIRNAK'ın Gabar Dağı'nda düzenlenen operasyon PKK'lı teröristlerin araziye yerleştirdiği patlayıcıyı patlatması sonucu şehit olan Jandarma uzman Onbaşı 22 yaşındaki Mehmet Yavşan'ın, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Türkoğlu'na bağlı Avşarlı Mahallesi'nde yaşayan baba Kazım ile anne Zeliha Yavşan'a acı haberi askeri yetkililer verdi. Oğullarının şehadet haberiyle gözyaşlarına boğulan aileyi yetkililer teskin etmeye çalıştı. Türk bayrağı asılan eve acı haberi duyanlar da gelerek taziyeleri iletti.

Bekar ve 3'ü erkek 5 kardeşi bulunan Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Görüntü Dökümü

---------------------

-

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/ TÜRKOĞLU(Kahramanmaraş), -

=========================================

Manisa'da 4 büyüklüğünde deprem

MANİSA'da ve çevresi bugün ikindi üzeri Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğündeki depremle sallandı. Kısa süreli paniğe neden olan deprem ilk belirlemelere göre hasara neden olmadı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Manisa'nın merkez Şehzadeler İlçesi olan deprem saat saat 16.00'da, yerin 10.5 kilometre altında meydana geldi. İzmir ve Manisa'nın diğer ilçelerinden de hissedilen deprem ilk belirlemelere göre herhangi bir hasara neden olmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Şehzadeler İlçesi'nin kırsal Hacıhaliller Mahallesi olarak açıkladı. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, deprem nedeniyle herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını söyledi.

Hacıhaliller Mahallesi Muhtarı Şeref Ocaklar da "Geçen pazar günü Çavuşoğlu Köyü'nde olan 4.3 büyüklüğündeki deprem ve bugün mahallemizde meydana gelen 4 büyüklüğündeki deprem bizi korkuttu. Çatıdaki kiremitlerden sesler geldi. Alttan bir burkma sesi geldi. Kısa süreli panik yaşadık" dedi.

Haber: MANİSA, -

==========================================

Hakkari'de yangın ve deprem tatbikatı

HAKKARİ'de, AFAD, itfaiye, UMKE ve sağlık ekipleri tarafından deprem sonrası kurtarma ve yangına müdahale tatbikatı yapıldı.

Kent merkezindeki, 580 öğrencisi bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde, senaryo gereği meydana gelen depremin ardından yangın çıktığı ihbarı alındı. Gelen ihbar üzerine AFAD, itfaiye, UMKE ve sağlık ekipleri harekete geçti. Siren çalarak okula gelen ekipler, öğrencileri okuldan çıkartırken, yaralı bir öğrenciye de müdahale ederek ambulansa taşıdı.

Okul binasının 5. katında mahsur kalan öğrenciler ise, gerçeği aratmayan sahnelerle kurtarıldı. Okulda meydana gelen yangın itfaiye ekibi tarafından söndürüldü. Gerçeği aratmayan görüntülerin yaşandığı Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ndeki tatbikat sorunsuz tamamlandı. Tatbikatın ardından ekipler, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Tatbikatta çalına siren sesleri

-Seren sesleriyle birlikte okuldan koşarak dışarı çıkan öğrenciler

-Okulun önüne gelen afad ve itfaiye ekipleri

-UMKE ekipleri koşarak okula girmeleri

-Okulda mahsur kalan yaralı bir öğrenciye ilk müdahale yapılması

-Sedye ile ambulansa götürülmesi

-Okulun önündeki yangın

-Yangını söndüren ekipler

-Okulun üçüncü katında mahsur kalan öğrencileri itfaiye ekipleri kurtarırken

-Yaralı öğrenciler ambulansta götürülürken

-Tatbikattan genel ve detaylar

-Okul Müdürü öğrencilere teşekkür ederken

-Hatıra resim çekerlerken

HABER-KAMERA: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

=========================================

Kayseri'de kamyonetin altına gizlenmiş 66 kilo esrar ele geçirildi

KAYSERİ'de polisin yaptığı operasyonda, bir kamyonette gizlenmiş 66 kilo esrar ele geçirildi. 1 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri Malatya yolu Organize Sanayi girişindeki uygulama noktasında Ş.A.'nın kullandığı Gaziantep plakalı kamyoneti durdurdu. Kamyonette yapılan aramada, aracın alt kısmına gizlenmiş siyah ve şeffaf naylonlara sarılmış halde 66 kilo esrar bulundu. Kamyonet sürücüsü Ş.A., 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Nakletmek" suçundan gözaltına alındı. Zanlının emniyetteki sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kamyonetten uyuşturucunun çıkarılışı

Detay görüntü

Haber-Kamera: KAYSERİ/DHA)

=======================================

Anamur muzuna AR-GE serası

Mersin'in Anamur İlçesi'nde AR-GE serası kuruldu.

Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu bünyesinde özellikle zirai branşında eğitim alan öğrencilerin uygulamalı olarak ders görebileceği 2.5 dönümlük seranın yapımını Anamur Ticaret ve Sanayi Odası üstlendi. Sera önünde gerçekleştirilen devir teslim törenine, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Çamsarı, Kaymakam Cengiz Cantürk, Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinöz, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu ile diğer ilgililer katıldı. Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Çetinsöz, "Bugün burada bütün Türkiye'ye örnek olabilecek bir okul sanayi işbirliği sergilenmektedir. Mevcut açılacak olan 2.5 dönümlük muz serasında yüksekokulu öğretim görevlileri ve öğrenciler ilçe halkına yol gösterecek uygulamalar sağlamaya çalışacağız" dedi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Torunoğlu ise, oda tarafından yaptırılan bu seranın Anamur muzunun markalaşmasına büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Çamsarı ise, güçlü bir ülkenin güçlü bir eğitim ile olacağını söyledi. Bunun için pratik eğitimin yanında uygulamalı alanlarında olması gerektiğini anlatan Çamsarı, seranın da buna en güzel örneklerden birisi olduğunu kaydetti.

İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar'ın okuduğu duanın ardından açılış kurdelesi kesildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Okul önünden tokalaşma ve yemek görüntüsü

Sofradan genel ve detay

Protokol tören alanına gelirken

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Konuşmalar

Plaket töreninden görüntü

Dua okunması

Kurdele kesimi

Seranın gezilmesi

Rektörün ziraat mühendisleri ile ilgili yorumu

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Gabar Dağı Türkoğlu PKK Politika Güncel Haberler

title