Haberler

Dha Yurt Bülteni- 12

AK Parti'ye çamur kumpanyası suçlaması CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, AK Parti iktidarının Cumhuriyet'in bütün değer ve kazanımları ile birlikte CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na uzanan bir çamur kampanyası başlattığını öne sürerek Enis Berberoğlu davası ile...

AK Parti'ye çamur kumpanyası suçlaması

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, AK Parti iktidarının Cumhuriyet'in bütün değer ve kazanımları ile birlikte CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na uzanan bir çamur kampanyası başlattığını öne sürerek Enis Berberoğlu davası ile cumhuriyetin değerlerini yargılayıp mahkum etmek istediklerini iddia etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu kastederek "Eğer yakında bu içeride olan zat ile ilgili Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha. 'Buradan çıktım çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım' diyor içerideki zat" ifadelerini kullanmasına CHP Manisa İl Başkanlığı tepki göstererek basın açıklaması yaptı. İlçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile partililerin yer aldığı İl Başkanlığı binasında basın açıklamasına CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de katıldı. CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla siyaseti baskı altına almak istediğini öne sürerek, "Erdoğan rejimi, her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek, siyaseti baskı altına alma çabasındadır. Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının, FETÖ ile yolları bugün ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içinde oldukları görülmektedir. Ortada bir casusluk yoktur. Anayasa Mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız yere mahkum edilmiş ve tutuklanmıştır. Önce mahkeme başkanı ve heyet değiştirilmiş, mahkumiyet kararı verilmiş, daha sonra da bu kararı inceleyerek üst mahkemenin başkanı değiştirilmiştir. Bütün bu uygulamalar kumpas davalarının tipik özelliğidir. Kurulan kumpas üzerinden Enis Berberoğlu'nu rehin alan anlayış, şimdi de genel başkanımızı tehdit etmektedir. Erdoğan'ın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

"BİR ÇAMUR HAREKATI BAŞLATILMIŞTIR"

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer AK Parti iktidarı tarafından CHP'ye yönelik bir çamur harekatının başlatıldığını iddia ederek şunları söyledi:  "Son bir haftadır AK Parti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup Başkanvekili Binali Yıldırım ve çapsız belediye başkanları Melih Gökçek tarafından açılan ve havuz medyasının köpek balığı gazetecileri tarafından köpürtülen Enis Berberoğlu ile başlayan bu hukuk davası olmayan kumpasın ucunun sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na geleceği ve işin başka boyutlara taşınacağı belliydi. Büyük bir karalama kampanyası başlatıldı. Menşei saray olan büyük bir çamur harekatı başlatıldı. Dün AK Parti'nin kuruluşunun 16'ncı yılıydı. Bu 16 yılda ülkemizin Cumhuriyet değerlerimizin, laik, hukuk ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin 160 yıl daha geriye gittiğini söyleyebiliriz. CHP'liler haricinde bu ülkede vicdan, akıl sahibi, bir şekilde bütün yalan-dolandan uzak kalmak vicdanını uzak tutmak isteyen bütün vatandaşlarımızda biliyorlarki Enis Berberoğlu davası bir hukuk davası değildir. Bu Enis Berberoğlu özelinde ama Cumhuriyet'in bütün değer, kazanımlarına ile CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na uzanan bir çamur kampanyasıdır. Burada yargılamak istedikleri ve mahkum etmek istedikleri cumhuriyetin değerleridir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-------------------------------

-Basın toplantısından görüntüler,

-CHP İl Başkanı Halil Tokul'un konuşmasından görüntü,

-CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in konuşmasından görüntü.

Haber - Kamera: İlker KILIÇASLAN/MANİSA,

=============================================

Durmuş Can CHP'den istifa etti

KEMERLİ iş insanı, Yörük beyi ve Kemerspor 2003 Başkan Yardımcısı Durmuş Can, CHP'den istifa etti.

Kemerspor 2003 Başkan Yardımcısı Durmuş Can, 2004 yılından bu yana üyesi olduğu CHP'den istifa etti. Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can'ın da kardeşi olan Durmuş Can, noter aracılığıyla CHP genel merkezine istifa ettiğini bildirdi. Durmuş Can istifa dilekçesinde, "2004 tarihinden bu yana parti üyeniz bulunmaktayım ancak gördüğüm lüzum nedeniyle bu tarihten itibaren istifa ediyorum. İstifa ettiğimi bildirir, gereğinin yapılmasını dilerim" ifadelerine yer verdi.

Haber: Levent YENİGÜN/KEMER,

=============================================

Kayseri'de uyuşturucu tacirleri adliyeye gönderildi

KAYSERİ'de farklı türde uyuşturucularla yakalanan 3 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ve Asayiş Şube Müdürlüğünün ortaklaşa yapmış olduğu uyuşturucu operasyonunda S.K (30) A.K. (32) ve M.E (46) gözaltına alındı.  Zanlılarınn yapılan üst,araç ve ev aramalarında 14 parça halinde metamfetamin, eroin, kokain, bonzai, afyon sakızı ve ectasy hap bulundu. Emniyet Müdürlüğüne sorgulanmak üzere götürülen şüphelilerden A.K (32) ve M.E'ye (46) uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı. Uyuşturucu satıcısı olduğu ileri sürülen S.K ise sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan, Doğu ilerinden aldıkları eroini satmak için batı illerine götürdükleri iddia edilen  T.Y. (22) ve A.P. (21), şehirlerarası otobüste üzerlerinde 60 gram eroinle yakalandı. Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin Kayseri- Malatya karayolunda yaptıkları yol uygulamasında, Doğu ilinden Batı'ya giden bir otobüs durduruldu. Otobüs yolcularından T.Y. ve A.P.'nin üzerlerinde yapılan aramada 14 parça halinde 60 gram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli de nöbetçi mahkemeye gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Uyuşturucu zanlılarının Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

Haber: DHA-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ,

1 dakika 50 saniye/58,8 MB

=============================================

2 çocuk babası Kızılırmak'a bağlanan atık su kanalında boğuldu

SİVAS'ın Zara ilçesinde arkadaşlarıyla Kızılırmak Nehri'ne gezmeye giden 42 yaşındaki Orkan Kuzgun iddiaya göre ayağı takılıp nehre bağlanan atık su kanalına düşünce boğularak yaşamını yitirdi.

Olay saat 13.00 sıralarında Zara İlçesi Kanlıçayır mevkinde yaşandı. İlçede şehirler arası otobüs işletmeciliği yapan evli 2 çocuk babası Orkan Kuzgun, 2 arkadaşıyla birlikte Kızılırmak Nehri kenarına geldi. Burada arkadaşlarıyla sohbet eden Kuzgun iddiaya göre ayağı takılınca nehire bağlanan atık su kanalına düştü. Bir süre sonra suda gözden kaybolan Kuzgun'un arkadaşları durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine ekipler sevk edildi. Yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından ulaşılan Kuzgun polis ve itfaiye ekipleri tarafından kanaldan çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Kuzgun'un hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından Kuzgun'un cesedi Zara Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Haberi alıp hastaneye gelen Orkan Kuzgun'un yakınları sinir krizi geçirerek gözyaşı döktü. Kuzgun'un cenazesinin otopsi yapılmak üzere Sivas Cumhuriyet Ünversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Kızılırmak ve nehre bağlanan kanalın görüntüsü

-Ekilerin çalışması

-Hastane önünden görüntüler

-Yakınlarının üzüntüsü

-Ölen adamın fotosu

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI-İrfan ÖZŞEKER/ZARA(Sivas),

(107 mb)

=============================================

Boğulmak üzere olan genci tatilciler halatla kurtardı

BARTIN'ın Kurucaşile ilçesi'nde dalgalara kapılarak boğulma tehlikesi geçiren genci sahilde bulunan tatilciler halatla kıyıya çıkartarak kurtardı.

Olay, öğle saatlerinde Kurucaşile ilçesi'nin Kapıkuyu sahilinde meydana geldi. Serinlemek için denize giren genç dalgalara kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi. Rüzgarında etkisiyle yükselen dalgalar nedeniyle zor anlar yaşayan gencin çığlıklarını duyan tatilciler denize koştu. Sahilde bulunan tatilcilerden biri elinde halatı yüzerek boğulmak üzere olan gence ulaştırdı. Genci kurtarmak için seferber olan tatilciler halatı çekerek genci denizden çıkarmayı başardılar. Sahilde bulunan bir vatandaş Yılmaz isimli gencin kurtarılma anını cep telefonuyla saniye saniye kaydetti. Kıyıya çıkartılan genç sağlık kontrolü için ilçede bulunan sağlık ocağına götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

-Boğulma anı

-Gencin çırpınışları

-Vatandaşların çabası

-İple sahile çıkartılması

-Müdahale edilmesi

Süre: (3.24 DK) Boyut: (108 MB)

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

=============================================

Türkyılmaz'dan 'plaja ücret ödemeyin' çağrısı

BURSA'nın  Mudanya İlçesi Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, vatandaşlara "Plajlara ücret ödemeyinö çağrısı yaptı.

Hayri Türkyılmaz, Güzelyalı ve Mudanya plajlarında incelemelerde bulundu. "Ücretsiz Halk Plajıö tabelalarını diktiklerini ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan plajlarda bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirten başkan Türkyılmaz, "Vatandaşlarımızdan her sene bu konuda birçok şikayet alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki, bu konuyla ilgilenmiyorö dedi. 3621 sayılı Kıyı Kanunu'na göre sahillerin kullanımının halka açık olması gerektiğine de vurgu yapan Türkyılmaz, " Biz de halkımızın çıkarlarını korumak, halka ait alanları halka kazandırmak adına böyle bir uygulama başlattık.

GEREKLİ YASAL İŞLEMLER YAPILACAK

En iyi şekilde hizmet verebilmek adına sorumluluk alanları dışında da çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Türkyılmaz, "Plajlarda herkesin kurallara ve yasalara uyması gerekiyor. Amacımız hemşerilerimizin kendilerine ait olan alanlardan ücretsiz yararlanmasını sağlamaktır" dedi. Konu ile ilgili denetimlerin süreceğini de belirten Türkyılmaz, kurallara uymayan işletmeler hakkında da gerekli yasal işlemleri yapacaklarının sözlerine ekledi.

Haber: MUDANYA(Bursa),

=============================================

Koruyucu aile yanında yetişen genç kız tıp fakültesini kazandı

SAMSUN'da 9 yıldır Koruyucu Aile yanında kalan Dilara Akarsu, LYS'de 453 puan alarak 18 binin içine girdi ve hayallerini süsleyen Tıp Fakültesini kazandı.

Samsun'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda bakım altında iken 2008 yılında Diş Hekimi Hanife Yapıcı tarafından koruyucu aile olarak alınan Dilara Akarsu, çocukluğundan buyana hayalini kurduğu tıp fakültesini kazandı. Lisans Yerleştirme Sınavı 'nda (LYS) 453 puan alarak ilk 18 binin içine giren Dilara Akarsu, Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

Sevincini paylaşmak için Dilara Akarsu'yu ve Koruyucu Ailesini evinde ziyaret eden Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, genç kıza başarılar diledi. Balcı, "Kızımız ve sizin adınıza çok mutlu olduk. Bu başarı kızımız ve sizin için olduğu kadar bizim için de gurur verici bir başarı. Dileğimiz o dur ki, ömrü de başarıları da uzun olsun. Bu yıl ilimizde sadece Dilara kızımızın değil onun gibi 10 çocuğumuzun daha üniversiteye yerleştiği bilgisini aldık. Çocuklarımızı yurt ve yuvalardan alıp aile yanında bakım veya ev sistemi bakım modeliyle yetiştirdiğimizde sonuçların da yükseliyor olması bizi çok mutlu ediyor. Ben inanıyorum ki ilerleyen yıllarda üniversite mezunu sayımız daha da artacak"  diye konuştu. Çocukluk hayalim dediği tıp fakültesi için çok çalıştığını ifade eden Dilara Akarsu, "Geçen yıl LYS'de ilk 30 binin içine girmiştim. Fakat tıp fakültesine girmem için yeterli değildi. Ailem başka bölümler yazmamı tavsiye etseler de ben kabul etmedim. Onlarda benim fikrime ve hayallerime saygı duydular ve şansımı bir daha deneme fırsatı verdiler. Çok yoğun bir çalışma temposunun ardından tercih sonuçları açıklanınca yüzümüz güldü. Bu zorlu dönemlerimde benden desteğini esirgemeyen aileme ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu başarının yarısı benimse diğer yarısı anneme aittir" dedi. Koruyucu aile olduklarında Dilara'nın daha ilkokul 4'üncü sınıfa gittiğini söyleyen Hanife Yapıcı, "O zaman Dilara'nın okul başarısı istenilen seviyede değildi. Ama iyi bir eğitim ve ilgi ile kendi sınırlarını zorlamaya başladı ve sonunda o çok hayal ettiği tıp fakültesini kazanmayı başardı. Şimdi okul kaydını yapmaya beraber gideceğiz. Bize bu mutluluğu tattırdığı için çok teşekkür ediyorum. Şimdi biricik kızımı okumaya gönderiyorum. İlerleyen zamanlarda nasipse bir çocuğa da Koruyucu Aile olmak ve bir çocuğumuzun daha hayatına dokunarak, faydalı bir birey haline gelmesine yardımcı olmak istiyorum" ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda Dilara Akarsu'ya hediyesini veren İl Müdürü Tekin Balcı, aileyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: SAMSUN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Tur Yıldız Biçer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title